Τίτλοι τέλους για την υπηρεσία Google Plus

 

H Google ανακοίνωσε το οριστικό κλείσιμο της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης Google Plus στις 2 Απριλίου. Στην ανακοίνωσή της, η εταιρεία ανέφερε πως η μικρή απήχηση και οι προκλήσεις που γεννήθηκαν από τη συντήρηση ενός τέτοιου προϊόντος είναι οι λόγοι πίσω από αυτήν την απόφαση.

Έτσι, από τις 2 Απριλίου, όλοι οι λογαριασμοί Google Plus και οι σελίδες που έχουν δημιουργήσει οι χρήστες εντός του δικτύου, μαζί με φωτογραφίες και βίντεο που έχουν αναρτηθεί στην πλατφόρμα θα διαγραφούν. Οι χρήστες δεν μπορούν πλέον να δημιουργήσουν νέα προφίλ, σελίδες, communities και events στο Google Plus, ενώ δεν παρέχεται η δυνατότητα για σύνδεση σε διάφορες ιστοσελίδες και εφαρμογές μέσω της εν λόγω υπηρεσίας. Ωστόσο, μέχρι να ολοκληρωθεί η κατάργηση του Google Plus, οι χρήστες ενδέχεται να εξακολουθούν να βλέπουν μέρος των παραπάνω στοιχείων στο activity log τους μέσω άλλων υπηρεσιών της Google.

Στους ιδιοκτήτες ή διαχειριστές των Google Plus Communities, η εταιρεία θα δώσει τη δυνατότητα σε moderators να κατεβάσουν δεδομένα, αναρτήσεις, φωτογραφίες και άλλου τύπου δεδομένα κάποια στιγμή στις αρχές Μαρτίου.

Σε ό,τι αφορά στους επαγγελματικούς λογαριασμούς Google Plus for G Suite, θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά, ενώ σύντομα οι χρήστες αναμένεται να δουν αλλαγές στην εμφάνιση και ενδεχομένως και νέα χαρακτηριστικά.

 

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη