Το 7ήμερο του gaming

by Manos Kavvalos

Το 7ήμερο του gaming αποτελείται από δύο μέρη. Στο πρώτο σε ενημερώνουμε για τις κυριότερες ειδήσεις της εβδομάδας που προηγήθηκε, ενώ στο δεύτερο θα βρίσκεις τα δωρεάν παιχνίδια με τα οποία θα μπορείς να ασχοληθείς τις επόμενες ημέρες, κάνοντάς σου και προτάσεις.

 

Part 1 – News

Στις 23 Μαΐου θα κυκλοφορήσει το Paper Mario: The Thousand-Year Door

Το Paper Mario: The Thousand-Year Door θα κυκλοφορήσει για το Nintendo Switch στις 23 Μαΐου. Το turn-based RPG λανσαρίστηκε στην Ευρώπη στις 12 Νοεμβρίου 2004 και ίσως ασχολήθηκες με αυτό αν ήσουν κάτοχος GameCube. Η έκδοση για το Nintendo Switch έρχεται με μοντέρνα γραφικά και μια σειρά από βελτιώσεις που θα κάνουν το gameplay ακόμα πιο απολαυστικό.

Οι διαβόητοι X-Nauts κυνηγούν τον θησαυρό πίσω από τη Thousand – Year Door. Με έναν χάρτη από την Princess Peach και τη βοήθεια μερικών ντόπιων, ο Mario ταξιδεύει σε έναν πολύχρωμο κόσμο από χαρτί για να τον βρει πρώτος. Για να τα καταφέρεις σε αυτήν την αποστολή, θα πρέπει να ανεβάζεις το επίπεδο των ικανοτήτων του Mario και των φίλων του, να μάθεις πως να χρησιμοποιείς αποτελεσματικά τις διαφόρων ειδών επιθέσεις και να συγχρονίζεις τις κινήσεις σου. Το αποτέλεσμα θα είναι να διπλώσεις τους αντιπάλους όπως ακριβώς μια σελίδα από χαρτί.

Οι εκπλήξεις είναι πολλές σε αυτή τη βαθιά και συναρπαστική ιστορία, όπου όλοι έχουν κάτι να πουν και συχνά δεν είναι αυτό που θα περίμενες. Ο Mario θα συναντήσει κάθε είδους ενδιαφέροντες χαρακτήρες στο ταξίδι του, όπως τον αισιόδοξο και φιλομαθή Goombella και τον ντροπαλό αλλά αποφασιστικό Koops. Μερικοί από αυτούς τους χαρακτήρες θα χρειαστούν τη βοήθειά σου στις δικές τους αποστολές ή ακόμα και θα συμμετάσχουν στην ομάδα σου. Άλλοι, όπως η Peach και ο Bowser, έχουν δικές τους ιστορίες που θα βιώσετε ανάμεσα στα κεφάλαια που πρωταγωνιστεί ο Mario.

 

Αποκαλύφθηκε η ημερομηνία κυκλοφορίας του Luigi’s Mansion 2 HD

Όπως ανακοίνωσε η Nintendo στο πλαίσιο της Mar10 Day, το Luigi’s Mansion 2 HD θα γίνει διαθέσιμο για το Nintendo Switch στις 27 Ιουνίου. Η πρώτη του εμφάνιση σε κονσόλα σε ευρωπαϊκό έδαφος ήταν στις 28 Μαρτίου 2013, όταν κυκλοφόρησε για το Nintendo 3DS.

Έχοντας τον ρόλο του Luigi θα αναλάβεις διάφορες αποστολές για να ανακτήσεις τα χαμένα θραύσματα του Dark Moon που είναι διάσπαρτα σε διάφορες ξεχωριστές στοιχειωμένες επαύλεις, καθεμία με τους δικούς της γρίφους και φαντάσματα που θα πρέπει να συλλάβεις. Θα αποκτήσεις υψηλού επιπέδου δυνατότητες με το πανίσχυρο εργαλείο κυνηγιού φαντασμάτων, το Poltergust 5000, για να ρουφήξεις τα δόλια πνεύματα (αλλά και κουρτίνες παραθύρων), να φυσήξεις αέρα και να ψάξεις σε κάθε γωνιά των ανατριχιαστικών αλλά γοητευτικών αρχοντικών. Αυτή η τρομακτικά διασκεδαστική περιπέτεια, έχει πλέον βελτιωθεί οπτικά σε επίπεδο υψηλής ανάλυσης.

Το Dark Moon που κρέμεται πάνω από την κοιλάδα Evershade είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς φαίνεται να έχει μια ηρεμιστική επίδραση στα φαντάσματα που κατοικούν εκεί. Ο ιδιόρρυθμος καθηγητής E. Gadd έχει μελετήσει τα πνεύματα και όταν το Dark Moon ξαφνικά διαλύεται και πέφτει στην κοιλάδα, τα κάποτε φιλικά φαντάσματα γίνονται εχθρικά. Για να επαναφέρει τη λάμψη στον ουρανό, ο Luigi θα πρέπει πάνω απ’ όλα να βρει το θάρρος που συνήθως του λείπει.

Θα απολαύσεις την κυρίως περιπέτεια μόνος, αλλά αν θέλεις να παίξεις παρέα με έως τρεις παίκτες, είτε σε τοπικό, είτε σε online επίπεδο, υπάρχει το στοιχειωμένο ScareScraper, ένα τεράστιο κτίριο με επιπλέον δοκιμασίες.

 

 

Το MultiVersus επιστρέφει σε κονσόλες και υπολογιστές

Το free-to-play platform fighting game MultiVersus επιστρέφει σε PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S, PlayStation 4, Xbox One και PC (Steam) στις 28 Μαΐου 2024, όπως ανακοίνωσαν η Warner Bros. Games και η Player First Games.

“Εργαζόμαστε σκληρά για μια ποικιλία αλλαγών και ενημερώσεων για να προσφέρουμε μια βελτιωμένη εμπειρία στον τομέα του gameplay”, δήλωσε ο director του MultiVersus και συνιδρυτής της Player First Games, Tony Huynh. “Μια βασική πτυχή του Multiversus είναι ο πλούτος των εμβληματικών χαρακτήρων στο παιχνίδι, τα διασκεδαστικά events με φόντο το επανασχεδιασμένο σύμπαν και το περιβάλλον. Έτσι, είμαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι θα προσθέσουμε μερικές πραγματικά συναρπαστικές ολοκαίνουργιες προσωπικότητες στο roster, μαζί με περισσότερα επίπεδα από έως τώρα ανεξερεύνητους κόσμους”.

“Μεταφέραμε το παιχνίδι στην Unreal Engine 5, για τη βελτίωση των γραφικών και του φωτισμού των χαρακτήρων. Με άλλα λόγια, τα σάντουιτς του Shaggy δεν φαινόταν ποτέ καλύτερα. Δημιουργήσαμε το παιχνίδι από την αρχή για να υποστηρίξουμε τον νέο μας netcode για να παρέχουμε online gaming παγκόσμιας κλάσης. Έτσι, κάθε χτύπημα, αποφυγή και bat-a-rang θα εκτελείται τη στιγμή που πρέπει, με απόλυτη ακρίβεια. Θα υπάρχει σταθερή απόδοση ανεξάρτητα από την πλατφόρμα στην οποία παίζεται. Θα υπάρχουν νέες επιθέσεις και μηχανισμοί μάχης για κάθε χαρακτήρα, δίνοντας περισσότερη έμφαση στις δεξιότητες με τα χέρια”.

“Ένα από τα πράγματα που είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι να ανακοινώσουμε είναι ένα ολοκαίνουριo PvE mode, που θα προσφέρει έναν νέο τρόπο ψυχαγωγίας, εκτός του ανταγωνιστικού PvP. Αυτό το νέο mode θα συνοδευτεί με ιδιαίτερες ανταμοιβές”.

 

 

Το TopSpin 2K25 θα ανεβάσει την αδρεναλίνη στα γήπεδα του τένις

Το TopSpin 2K25 θα κυκλοφορήσει στις 26 Απριλίου για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S, PlayStation 4, Xbox One και PC (Steam), όπως ανακοίνωσαν η 2K και η Hangar 13.

Η Standard Edition θα περιλαμβάνει μόνο το παιχνίδι για όποια από τις παραπάνω πλατφόρμες επιλέξετε. Αν όμως επιθυμείς την έκδοση τόσο για την προηγούμενη, όσο και για τη νέα γενιά κονσολών, θα έχεις την δυνατότητα να επιλέξεις τη Standard Cross-Gen Digital Edition.

Για κάτι ανώτερο, με περισσότερο περιεχόμενο, θα πρέπει να πας στη Deluxe Edition, που περιέχει καταρχάς ό,τι και η Standard Cross-Gen Digital Edition είτε την έκδοση για υπολογιστές. Από εκεί και πέρα, προσφέρει το “Under the Lights Pack”, το “New Wave Pack” με εναλλακτικές ενδυμασίες για τους: Carlos Alcaraz, Iga Swiątek και Francis Tiafoe, μια συλλογή με επιπλέον ρουχισμό και το “Rookie Rise Pack” όπου θα βρεις το MyPlayer Boost και 1700 VC.

Η Grand Slam Edition περιλαμβάνει ό,τι και η Deluxe, συν το “Grand Slam Champions Pack”, με μία special Championship Racket και ένα Champion Serve, όπως επίσης το “All Access Pass” που αποτελείται από έξι Premium Centre Court Pass Seasons που θα γίνουν διαθέσιμες μετά το λανσάρισμα και οκτώ bonus cosmetic items.

Η Deluxe Edition και η Grand Slam Edition θα σου προσφέρουν επίσης το πλεονέκτημα να ξεκινήσεις να παίζεις τρεις μέρες νωρίτερα από τους υπόλοιπους, δηλαδή από τις 23 Απριλίου.

 

 

Στις 2 Μαΐου ξεκινάει η σεζόν του MotoGP 24

Η Milestone ανακοίνωσε το MotoGP 24 που αναμένεται στις 2 Μαΐου για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch και PC (Steam).

Μετά την προσθήκη του Dynamic Weather και των  αγώνων Flag-to-Flag το περασμένο έτος, η ομάδα ανάπτυξης εμπλουτίζει την εμπειρία με το Riders Market και τους Stewards.

Η μετακίνηση του Marc Marquez από τη Repsol Honda Team στην Independent Gresini Racing MotoGP Team, όπου θα οδηγεί μια Ducati, προκάλεσε σεισμό στον κόσμο του MotoGP και πλέον τέτοιου είδους αλλαγές θα είναι δυνατό να “περνάνε” στο επίσημο video game του αθλήματος, μέσω του Riders Market, το οποίοι ανοίγει την πύλη για ανεξάντλητες πιθανότητες.

Οι νέοι Αγωνοδίκες (Stewards) του MotoGP θα είναι υπεύθυνοι για την παρακολούθηση του αγώνα και κάθε χρονομετρημένης διαδρομής κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, τιμωρώντας τους αναβάτες που συμπεριφέρονται στην πίστα με στυλ τεχνητής νοημοσύνης. Από απλές προειδοποιήσεις καθώς και εντολές Let Pass σε περίπτωση παράνομης προσπέρασης έως ακυρωμένους χρόνους σε κατατακτήριες, τόσο οι παίκτες όσο και η αντίπαλη τεχνητή νοημοσύνη θα υποστούν ποινές αν δεν τηρούνται οι κανονισμοί. Η ανεύθυνη οδήγηση θα έχει ακόμη μεγαλύτερες συνέπειες στις αντιπαλότητες με άλλους αναβάτες.

Κάτι επίσης σημαντικό είναι ο βαθμός δυσκολίας, που θα προσαρμόζεται στις ικανότητες κάθε παίκτη, ώστε όλοι να απολαμβάνουν το ίδιο επίπεδο ανταγωνισμού. Στον διαδικτυακό κόσμο, τα LiveGP Championships θα προσφέρουν ακόμα περισσότερες προκλήσεις, ενώ επιβεβαιώνεται το split screen mode σε PlayStation, Xbox και PC, για κόντρες από την άνεση του σαλονιού σου.

 

 

Σύντομα η κυκλοφορία του System Shock Remake σε PlayStation και Xbox

Η Prime Matter και η Nightdive Studios ανακοίνωσαν ότι το System Shock Remake θα κυκλοφορήσει για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S, PlayStation 4 και Xbox One στις 21 Μαΐου.

Όντας σε θεραπευτικό κώμα επί έξι μήνες, ξυπνάς στο Citadel Station, την προηγμένη ερευνητική εγκατάσταση της TriOptimum. Οι μεταλλαγμένοι κάνουν πάρτι και επιτίθενται στους πρώην συνεργάτες τους από το πλήρωμα, εφιάλτες ντυμένοι με σάρκα και μέταλλο περιφέρονται στους σκοτεινούς διαδρόμους και η A.I. SHODAN, είναι έτοιμη να στοχεύσει στη Γη με το laser εξόρυξης της Citadel.

Ο στρατιωτικού επιπέδου νευρωνικός εξοπλισμός σου είναι το μόνο που βρίσκεται ανάμεσα στην ανθρωπότητα και τη θεά του hardware, που θέλει να μεταμορφώσει τη Γη με βάση το όραμά της.

Το System Shock είναι ένα remake απόλυτα ελκυστικό για παίκτες νέας γενιάς, με βελτιωμένα γραφικά, μηχανισμούς και εχθρούς με αναβαθμισμένη τεχνητή νοημοσύνη.

Στο οπλοστάσιό σου θα βρεις τα: MK 2100 Magnum, SK-27 Shotgun, LG-XX Plasma Rifle, ND-12 Rail Gun και Laser Rapier, τα οποία θα σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις όλους τους κινδύνους που περιμένουν  σε κάθε γωνιά του Citadel Station.

 

 

Part 2 – Free Games

PlayStation Plus Extra/ PlayStation Plus Premium

Νέα παιχνίδια σε περιμένουν τον Μάρτιο αν έχεις ενεργή συνδρομή στο PlayStation Plus Extra ή στο PlayStation Plus. Πιο συγκεκριμένα, η Sony Interactive Entertainment ανακοίνωσε ότι στις 19 Μαρτίου, το Game Catalog (PlayStation Plus Extra & Premium) και το Classics Catalog (PlayStation Plus Premium) θα ανανεωθούν με τα:

GAME CATALOG

  • Blood Bowl III (PS5, PS4)
  • Dragon Ball Z: Kakarot (PS5)
  • LEGO DC Supervillains (PS4)
  • Marvel’s Midnight Suns (PS5, PS4)
  • Mystic Pillars Remastered (PS5)
  • NBA 2K24 Kobe Bryant Edition (PS5, PS4)
  • Resident Evil 3 (PS5, PS4)\
  • Super Neptunia RPG (PS4)

 

CLASSICS

PlayStation

  • Cool Boarders (PS5, PS4)

PlayStation Portable

  • Gods Eater Burst (PS5, PS4)
  • Jak and Daxter: The Lost Frontier (PS5, PS4)

PlayStation 4 / PlayStation 5

  • Phoenix Wright: Ace Attorney Trilogy (PS4)
  • JoJo’s Bizarre Adventure: All Star Battle R (PS5, PS4)

Όλα τα παραπάνω θα είναι διαθέσιμα από τις 19 Μαρτίου 2024.

 

Free Play Days

Τα Free Play Days της Microsoft συνεχίζουν δυναμικά για μια ακόμα εβδομάδα, προσφέροντάς σου τη δυνατότητα να ασχοληθείς τις επόμενες ημέρες με τέσσερα συναρπαστικά παιχνίδια.

Τα The Crew Motorfest, Rainbow Six Siege, Park Beyond and Dead by Daylight είναι ήδη διαθέσιμα για τους συνδρομητές του Xbox Game Pass Core και του Xbox Game Pass Ultimate. Το The Crew Motorfest και το Park Beyond ως τη Δευτέρα 18 Μαρτίου ώρα 09:59, το Dead by Daylight ως την Τρίτη 19 Μαρτίου την ίδια ώρα και τέλος το Rainbow Six Siege μέχρι την Παρασκευή 22 Μαρτίου, επίσης στις 09:59.

Για να κατεβάσεις τα παιχνίδια στην κονσόλα σου, επίλεξε το Subscriptions tab στο Xbox Store και στη συνέχεια θα βρεις τη συλλογή Free Play Days, για Xbox One, Xbox Series X και Xbox Series S.

 

Epic Games Store

Δύο νέα δωρεάν παιχνίδια για υπολογιστές προσφέρει το Epic Games Store. Μέχρι την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024 έχεις την ευκαιρία να κάνεις δικό σου το Deus – Ex: Mankind Divided της Eidos Montreal και το The Bridge των Ty Taylor και Mar Castañeda. Σίγουρα δεν θέλεις να τα χάσεις και το μόνο που απαιτείται για να τα προσθέσεις στη βιβλιοθήκη σου είναι να έχεις λογαριασμό στο Epic Games Store. Αν ακόμα δεν έχεις αποκτήσει, ευκαιρία να το κάνεις. Η διαδικασία είναι απλή και δεν θα σου κοστίσει το παραμικρό.

 

Οι προτάσεις της εβδομάδας

ΝΒΑ 2Κ24 Kobe Bryant Edition: Ετοιμάσου για ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο του NBA και του WNBA, με εισιτήριο το NBA 2K24, με πλήρως ενημερωμένα rosters και θρυλικές ιστορικές ομάδες. Θα κάνεις επίδειξη ικανοτήτων, παίζοντας καλύτερη άμυνα, κάνοντας πιο φαντασμαγορικές ντρίπλες και όλα αυτά με ένα σύστημα χειρισμού υψηλής απόκρισης, που βασίζεται στις ικανότητες κάθε παίκτη. Επίλεξε την αγαπημένη σου ομάδα και απόλαυσε αυθεντική δράση μπάσκετ σε μια ποικιλία modes, συμπεριλαμβανομένων απεριόριστων εξατομικευμένων επιλογών στο MyPlayer και στο MyCareer. Αν θέλεις ακόμα περισσότερα, μπες στο MyTeam, εμπλούτισε τη συλλογή σου με θρύλους του παρελθόντος και βγάλε στο παρκέ την καλύτερη ομάδα όλων των εποχών.

Marvels Midnight Suns: Θα πολεμήσεις δίπλα σε έμπειρους υπερήρωες και υπερφυσικούς μαχητές σε αυτό το συναρπαστικό tactical RPG, που διαδραματίζεται στην πιο σκοτεινή πλευρά του Marvel Universe. Θα συνεργαστείς και θα ζήσεις ανάμεσα στους Midnight Suns, καθώς παλεύεις ενάντια στις δαιμονικές δυνάμεις του Κάτω Κόσμου για να αποτρέψεις τη Lilith, τη Μητέρα των Δαιμόνων να αναστήσει τον αφέντη της Chthon. Έχοντας φτάσει στο χείλος του γκρεμού, οι Avengers συνεργάζονται με τους Midnight Suns – Ghost Rider, Magik, Blade και Nico Minoru – για να αναβιώσουν απεγνωσμένα τον Hunter, έναν θρυλικό ήρωα και εγκαταλελειμμένο παιδί της Lilith. Με συμμάχους να έχουν ήδη “πέσει” στα πεδία των μαχών και τη μοίρα του κόσμου να ακροβατεί σε λεπτό σκοινί, είναι στο χέρι σου αν θα ορθώσεις ανάστημα απέναντι στο σκοτάδι.

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: PlayStation 5PlayStation 4Nintendo SwitchXbox Series X, Xbox Series SPC. 

Έλα στην πιο KMING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

 

Μπορείς να δεις ακόμη