Το Game of the Year “It takes two”… γίνεται ταινία!

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Το It Takes Two είναι το παιχνίδι που κέρδισε τις καρδιές των gamers την προηγούμενη χρονιά, αλλά και εκείνο που πήρε απίστευτα θετικές και θερμές κριτικές και reviews! Για αυτό και κέρδισε δίκαια τον τίτλο του παιχνιδιού της χρονιάς με καθολική αποδοχή και συναίνεση. Μάλιστα, είναι τόσο μεγάλη η επιτυχία, ώστε άνοιξε ο δρόμος για να γίνει και ταινία!

 

 

Το videogame

Το συγκεκριμένο βιντεοπαιχνίδι, για το οποίο όλοι (ειδικοί και απλοί gamers) στάζουν «μέλι», κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2021 για PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One και Xbox Series X/S. Αναπτύχθηκε από την εξαιρετική Hazelight Studios, ενώ εκδότης είναι η Electronic Arts.

Πέρα από το εξαιρετικό gameplay, τους σωστούς μηχανισμούς και την υπέροχη ιστορία, διακρίνεται και για το γεγονός ότι δεν παίζεται σε single player mode! Δηλαδή, είναι αυστηρά συνεργατικό (co-op online ή split screen) και φυσικά είναι ο ορισμός της παρέας και του family friendly game.

Δεν είναι τυχαίο ότι πέρα από τον τίτλο του Game of the Year στα The Game Awards 2021 και στα Annual D.I.C.E. Awards, έχει ήδη πουλήσει πάνω από 5 εκατομμύρια κόπιες…

 

Η συνέχεια… στη μεγάλη οθόνη!

Το επόμενο βήμα σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες είναι η μεταφορά του σε ταινία. Είναι λογικό, αλλά και της μόδας, αφού πολλά videogames έχουν γίνει τελευταία σειρές ή ταινίες. Πρόσφατα παραδείγματα είναι το εξαιρετικό «Arcane: League of Legends» σε streaming υπηρεσία και το «Uncharted» στο σινεμά.

Αυτό το trend δημιουργήθηκε κυρίως γιατί τα βιντεοπαιχνίδια είναι πια mainstream, απενοχοποιημένα και με μεγάλο κοινό, ενώ οι ιστορίες τους έχουν βάθος και πολυπλοκότητα για αξιοποίηση σε ταινίες, σειρές, κόμικ και βιβλία! Παράλληλα, ο ανταγωνισμός των streaming υπηρεσιών του είδους (Netflix, Amazon Prime, Disney, ΗΒΟ Max, Apple TV κτλ.) έχει οδηγήσει τους δημιουργούς σε αναζήτηση και μεγάλη ανάγκη για νέες ιδέες και περιεχόμενο. Οπότε, τα βιντεοπαιχνίδια σαφώς έχουν να δώσουν υλικό!

Στον αντίποδα, υπάρχουν και εκείνοι που ισχυρίζονται ότι ένα game δεν μεταφέρεται εύκολα στη μεγάλη οθόνη, ενώ υπήρχε στο παρελθόν κακή εμπειρία από χαμηλής ποιότητας παραγωγές του είδους. Πάντως, το τελευταίο φαίνεται να αλλάζει δραματικά τον τελευταίο καιρό!

Στην περίπτωση του It Takes Two υπάρχει καλή ιστορία και αρτιστικό υπόβαθρο, για αυτό και ο σταρ της Hazelight ο Josef Fares δήλωσε ότι: «η δημιουργία του κόσμου και της ιστορίας στο It Takes Two ήταν πολύ διασκεδαστική για εμένα και την ομάδα. Δεδομένου του ότι έχει μια δυνατή αφήγηση με πολλούς τρελούς χαρακτήρες και εξίσου τρελές στιγμές co-op δράσης, οι δυνατότητες είναι τεράστιες για μια εξαιρετική μεταφορά στον κινηματογράφο ή την τηλεόραση».

Και από ό,τι φαίνεται οι δημιουργοί θα συνεργαστούν με την εταιρεία παραγωγής dj2 Entertainment για αυτή την πιθανή κινηματογραφική ή τηλεοπτική μεταφορά σύμφωνα με το Variety.

Σε κάθε περίπτωση υπάρχει ανυπομονησία για το αποτέλεσμα. Βέβαια, αν δεν έχεις ακόμα παίξει το βιντεοπαιχνίδι αυτό, τότε μην καθυστερείς! Θα είναι ίσως ότι πιο ενδιαφέρον και ευχάριστο θα συναντήσεις στον χώρο της διαδραστικής διασκέδασης για πολύ καιρό…

Μπορείς να δεις ακόμη