Σήμερα η έναρξη των χειμερινών Παραολυμπιακών Αγώνων

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Όλα έτοιμα είναι πλέον για την έναρξη των φετινών χειμερινών Παραολυμπιακών Αγώνων που θα διεξαχθούν στο Πεκίνο. Η τελετή έναρξης ορίστηκε για σήμερα, Παρασκευή 4 Μαρτίου και η αυλαία αναμένεται να πέσει την Κυριακή 13 Μαρτίου. Δυστυχώς οι 13οι χειμερινοί Παραολυμπιακοί αγώνες έχουν ήδη στιγματιστεί από μια μαύρη σελίδα που γράφεται αυτή τη στιγμή στην ιστορία και δεν θα μπορούσε να μην έχει επηρεάσει και το σπουδαίο αυτό αθλητικό γεγονός. Αποτέλεσμα της κατάστασης που επικρατεί, η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή των Αγώνων απέκλεισε τους αθλητές που προέρχονται από την Ρωσία αλλά και τη Λευκορωσία.

 

Το σημερινό Doodle της Google είναι αφιερωμένο στους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες

Η Google γιορτάζει το σπουδαίο αυτό γεγονός αφιερώνοντας το σημερινό της doodle στους Παραολυμπιακούς αγώνες. Το Doodle συνοδεύεται από ένα διασκεδαστικό παιχνίδι σχετικό με τους αγώνες. Είναι το μεγαλύτερο Google Doodle παιχνίδι που έχουμε δει μέχρι σήμερα. Ονομάζεται Champion Island και είναι διαθέσιμο στη Google homepage από την ημέρα της Τελετής Έναρξης, ενώ θα μπορούμε να το απολαμβάνουμε και κατά τη διάρκεια των Παραολυμπιακών.

 

Ο Κωτσόβολος ενεργός υποστηρικτής των Παραολυμπιακών Αγώνων

Ο Κωτσόβολος, ως επίσημος υποστηρικτής της μεγαλύτερης αθλητικής διοργάνωσης, για ακόμη μια φορά βρίσκεται στο πλευρό των Ελλήνων αθλητών. Με το σύνθημα ‘‘Ίσοι στα μπορώ, ίσοι στα θέλω’’ τάσσεται κατά των διακρίσεων υποστηρίζοντας πως όλοι οι αθλητές έχουν τα ίδια δικαιώματα και οφείλουμε να τους στηρίξουμε έμπρακτα.

 

Έλληνες αθλητές και αγωνίσματα

Η ελληνική αποστολή είναι έτοιμη να αγωνιστεί και να δώσει τον καλύτερο της εαυτό. Οι Έλληνες συμμετέχοντες είναι η 21χρονη Εύα Νίκου αθλήτρια στο Αλπικό Σκι, μαζί με τον συνοδό αθλητή – οδηγό Δημήτρη Προφέντζα και ο 34χρονος αθλητής Κωνσταντίνος Πετράκης στη Χιονοσανίδα. Τα αγωνίσματα που πρόκειται να διεξαχθούν στους φετινούς χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες είναι η αλπική χιονοδρομία, η βορινή χιονοδρομία που περιλαμβάνει δίαθλο και χιονοδρομία αντοχής, το χόκεϊ επί πάγου με έλκηθρο, η χιονοσανίδα (σνόουμπορντ) και το κέρλινγκ σε αναπηρικό αμαξίδιο.

 

Όλα έτοιμα για την έναρξη

Λίγες ώρες μας χωρίζουν από τη σπουδαία αθλητική διοργάνωση των χειμερινών Παραολυμπιακών Αγώνων. Οι λάτρεις των χειμερινών σπορ και όχι μόνο, σίγουρα περιμένουν με ανυπομονησία τις συναρπαστικές στιγμές που και αυτοί οι αγώνες θα μας χαρίσουν.

Ας ευχηθούμε λοιπόν στους Έλληνες αθλητές των Παραολυμπιακών Αγώνων καλή επιτυχία!

Μπορείς να δεις ακόμη