Το Google Assistant στο έξυπνο σπίτι

by Admin_

 

Το Google Assistant (γνωστό πλέον και ως «OK Google») βρίσκεται εγκατεστημένο σε περισσότερες από 1 δισεκατομμύριο συσκευές. Είναι διαθέσιμο σε 30 γλώσσες, σε 80 χώρες στον κόσμο και λειτουργεί με περισσότερες από 30 χιλιάδες συνδεδεμένες συσκευές για το έξυπνο σπίτι που προέρχονται από 3,5 χιλιάδες brands και κατασκευαστές.

Ο ψηφιακός βοηθός της Google ενσωματώνεται πλέον στους Χάρτες Google τόσο για Android όσο και για iOS, ενώ είναι δυνατό πια να χρησιμοποιηθεί με SMS, WhatsApp, Messenger, Hangouts, Viber, Telegram και Android Messages. Αυτές οι νέες δυνατότητες βοηθούν τους χρήστες στη δουλειά τους και στα επαγγελματικά ταξίδια τους. Για παράδειγμα, η λειτουργία Interpreter Mode μπορεί να λειτουργήσει ως διερμηνέας δεκάδων ξένων γλωσσών, παρέχοντας σε πραγματικό χρόνο φωνητική και γραπτή μετάφραση. Έτσι μπορείς να προσανατολιστείς και να δραστηριοποιηθείς ακόμη πιο εύκολα σε μια ξένη χώρα.

Yπάρχουν ακόμη και τα έξυπνα ηχεία με ενσωματωμένο Google Assistant που έρχονται για να απογειώσουν την εμπειρία του έξυπνου σπιτιού και να κάνουν την καθημερινότητά σου ακόμη πιο… smart.

 

Πώς μπορείς να αξιοποιήσεις ένα Google Home Smart Speaker Assistant

Τα έξυπνα ηχεία της Google είναι σχεδιασμένα για να κάνουν τον έλεγχο του «έξυπνου» σπιτιού σου πιο εύκολο από ποτέ. Μπορείς με τη φωνή σου να ελέγξεις με απόλυτη ακρίβεια μια πληθώρα από συμβατές έξυπνες οικιακές συσκευές όπως έξυπνες λάμπες LED, αισθητήρες καπνού, θερμοστάτες, έξυπνες κλειδαριές, baby monitors, μέχρι συνδεδεμένες καφετιέρες.

Μετά το καθιστικό, η κουζίνα είναι ο αμέσως επόμενος χώρος του σπιτιού με τη μεγαλύτερη «δραστηριότητα». Και τα smart speakers της Google έχουν σίγουρα θέσει σε μια έξυπνη κουζίνα. Δώσε τη φωνητική εντολή για να ετοιμάσεις μια λίστα για τα ψώνια και να την ενημερώνεις προφορικά όταν πρέπει να προσθέσεις προϊόντα που τελειώνουν. Επίσης, ο βοηθός της Google μπορεί να αναζητήσει για σένα τις συνταγές μαγειρικής που θέλεις να φτιάξεις και να τις ακούσεις. Μάλιστα, μπορείς να ρυθμίσεις χρονόμετρο για τέλειο ψήσιμο ή μαγείρεμα, να ακούσεις μουσική όσο μαγειρεύεις, ή ακόμη και να ενεργοποιήσεις / απενεργοποιήσεις τη συνδεδεμένη καφετιέρα ή άλλη συνδεδεμένη συσκευή κουζίνας.

Ένα Google smart speaker μπορεί να αξιοποιηθεί και στο υπνοδωμάτιο, είτε για να μπορείς να ακούς τα αγαπημένα σου άλμπουμ και playlist, είτε για να λειτουργεί ως ένα έξυπνο ξυπνητήρι, ή για να αναπαράγει ό,τι ήχους επιθυμείς για να χαλαρώσεις ή να κοιμηθείς. Δώσε εντολή στο Google Assistant να αναζητήσει ήχους από βροχή, ήχους κυμάτων σε παραλία, ή άλλους ήχους της φύσης, κι ο βοηθός θα στους εμφανίσει στις στιγμή. Αντίστοιχα, μπορείς να επιλέξεις αγαπημένους ήχους για να σε ξυπνούν μελωδικά τα πρωινά. Μπορείς, επίσης, να ρυθμίσεις το Google smart speaker για να ακούς ειδήσεις ή μουσική ενώ κάνεις μπάνιο ή δώσε εντολή να ενεργοποιηθεί η καφετιέρα μόλις βγεις από τη ντουζιέρα.

 

Μίλησέ του και θα σε ακούσει

Τοποθέτησε ένα Google Home Smart Speaker Assistant στο κέντρο του σαλονιού ή στο κομοδίνο σου και δώσε διάφορες φωνητικές εντολές, ανάλογα με την περίσταση. Ζήτησε από τον βοηθό φωνής της Google να σβήσει τα φώτα στο υπνοδωμάτιο του παιδιού και θα σε ακούσει αμέσως. Δώσε εντολή να ρυθμιστεί ο θερμοστάτης σε πιο χαμηλή θερμοκρασία, ή να κλειδώσουν οι κλειδαριές στις πόρτες και το Google Assistant θα κάνει αμέσως πράξη την επιθυμία σου. Αξιοποίησε περισσότερο την εμπειρία του Chromecast, ώστε να μπορείς να προβάλλεις ταινίες και μουσική στην τηλεόραση ή στα ηχεία σου, απλά δίνοντας φωνητικές εντολές. Απόλαυσε ένα εντελώς νέο σύνολο δραστηριοτήτων, όπως το Read Along, σχεδιασμένο εξαρχής, μόνο για οικογένειες.

 

Προγραμμάτισε εύκολα την καθημερινότητά σου

Με ένα έξυπνο ηχείο της Google μπορείς να προγραμματίζεις πιο εύκολα την καθημερινότητά σου. Για παράδειγμα, τα Google Home Mini και Google Home smart speaker assistant, αναλαμβάνουν να σε ενημερώσουν για ραντεβού και υποχρεώσεις, κλήσεις, νέα και πολλά άλλα. Έτσι, δεν πρόκειται να ξεχάσεις κάποιο προγραμματισμένο meeting στη δουλειά, να χάσεις μια σημαντική είδηση που σε ενδιαφέρει, ή ένα σημαντικό ραντεβού.

 

 

Ψυχαγωγία για όλη την οικογένεια

Τα έξυπνα ηχεία με Google Assistant είναι έτοιμα να απαντήσουν σε κάθε σου ερώτηση, αλλά και να φροντίσουν για την ψυχαγωγία σου. Μπορούν να γίνουν το δεξί σου χέρι όταν ακούς μουσική μέσω Bluetooth ή Wi-Fi, προσφέροντας πρόσβαση σε μια πληθώρα διαφορετικών υπηρεσιών ροής μουσικής όπως το Amazon Music, Apple Music, Spotify κ.ά.

Χρησιμοποίησε μια φωνητική εντολή για να επιλέξεις τα αγαπημένα σου κομμάτια μεσώ του έξυπνου ηχείου Google Home Mini, να ακούσεις audiobook, να κάνεις stream shows, μουσική και πολλά ακόμα στην τηλεόρασή σου με την ενσωματωμένη τεχνολογία Chromecast και Chromecast Audio. Επίσης σημαντικό, είναι το γεγονός πως ό,τι κι αν ζητήσεις να ακούσεις, θα το απολαύσεις με κορυφαίο ήχο μέσα από το έξυπνο ηχείο σου.

Μάλιστα, οι παραπάνω δυνατότητες μπορούν να αξιοποιηθούν απ’ όλη την οικογένεια, αφού μέχρι έξι άτομα μπορούν να συνδέσουν το λογαριασμό τους με το Google Home για να λάβουν προσωπικές απαντήσεις.

 

Είναι μικρό και διακριτικό

Εάν χρειάζεσαι κάτι πιο μικρό και διακριτικό για το σαλόνι σου, με το Google Home Mini Carbon Smart Speaker μπορείς να ακούς μουσική, να βάλεις τη smart TV να παίζει Netflix ή να χαλαρώνεις στο YouTube, να μάθεις την πρόβλεψη του καιρού, ακόμη και να απολαύσεις παιχνίδια. Και φυσικά, δεδομένου ότι τα έξυπνα ηχεία είναι σχεδιασμένα για πλήρη συμβατότητα με το smart home οικοσύστημα, μπορείς ακόμη να ελέγξεις τα φώτα κι άλλες συνδεδεμένες συσκευές, ακόμη και να δώσεις εντολή στην καφετιέρα να σου ετοιμάσει το αγαπημένο σου ρόφημα, ή να ρυθμίσεις τον θερμοστάτη ή το κλιματιστικό.

 

Το Google Assistant είναι «σχεδιασμένο» με γνώμονα το μέλλον

Με πυρήνα ένα ολοκληρωμένο κέντρο ελέγχου για όλες τις συνδεδεμένες οικιακές συσκευές, στο «έξυπνο» σπίτι τα πάντα είναι στον απόλυτο έλεγχό σου χρησιμοποιώντας απλά… τη φωνή σου. Συνδυάζοντας ένα Google Assistant smart speaker με τις κατάλληλες συνδεδεμένες οικιακές συσκευές, μπορείς να δημιουργήσεις ένα σπίτι με νοημοσύνη που θα σκέπτεται και θα ακούει κάθε επιθυμία σου, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να δώσεις την αντίστοιχη φωνητική εντολή. Δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας, είναι πραγματικότητα!

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη