TO IOS 17.3 ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΤΙΚΛΕΠΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ IPHONE

by Manos Kavvalos

Με το iOS 17.3, που προς το παρόν βρίσκεται σε φάση δοκιμών και αναμένεται να γίνει διαθέσιμο για όλους τους κατόχους iPhone που το υποστηρίζουν, ως τα τέλη Ιανουαρίου, η Apple δυσκολεύει τη ζωή των κλεφτών που θέλουν να αποκτήσουν πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα των χρηστών. Το iOS 17.3 θα έχει μια νέα λειτουργία με ονομασία “Stolen Device Protection”, η οποία όταν ενεργοποιείται θα απαιτεί πιστοποίηση ταυτότητας μέσω Face ID ή Touch ID, για την πραγματοποίηση συγκεκριμένων ενεργειών. Αυτό έρχεται ως απάντηση σε αναφορές για το ότι οι κλέφτες παρακολουθούν πρώτα τα θύματά τους να εισάγουν τον κωδικό τους στο iPhone, πριν ληστέψουν τις συσκευές. Με τον τρόπο αυτό οι κλέφτες μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση ακόμα και σε πληροφορίες που σχετίζονται με οικονομικά στοιχεία των θυμάτων, ξοδεύοντας χιλιάδες ευρώ που δεν τους ανήκουν και να κλειδώσουν τους “πρώην κατόχους” έξω από τον λογαριασμό τους στο iCloud.

Αν επιλέξεις να ενεργοποιήσεις αυτό το επίπεδο προστασίας, θα πρέπει να επαληθεύσεις την ταυτότητά σου με βιομετρικά στοιχεία προσώπου ή δακτυλικών αποτυπωμάτων κατά την εκτέλεση μιας σειράς ενεργειών. Σε αυτές περιλαμβάνονται η προβολή των αποθηκευμένων κωδικών πρόσβασης στο iCloud Keychain, η αίτηση για μια νέα κάρτα της Apple, η επαναφορά της συσκευής στις εργοστασιακές ρυθμίσεις, η χρήση αποθηκευμένων τρόπων πληρωμής στο Safari και η απενεργοποίηση του Lost Mode. Με αυτόν τον τρόπο, οι κλέφτες δεν θα μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στις πληροφορίες σου ακόμα κι αν έχουν τη συσκευή και το κωδικό σου.

 

 

Για ακόμη πιο σημαντικές ενέργειες, όπως η αλλαγή του κωδικού πρόσβασης για το Apple ID, η αλλαγή του κωδικού πρόσβασης του iPhone ή η απενεργοποίηση του Find My, το Stolen Device Protection προσθέτει ένα επιπλέον βήμα αν εντοπίσει ότι η συσκευή βρίσκεται σε διαφορετική τοποθεσία από αυτές που συνήθως βρίσκεσαι, όπως το σπίτι σου ή ο χώρος εργασίας. Απαιτεί όχι μόνο να επαληθεύσεις την ταυτότητά σου με το Face ID ή το Touch ID, αλλά και να περιμένεις μία ώρα και στη συνέχεια να επαναλάβεις τη διαδικασία πιστοποίησης.

“Η κρυπτογράφηση δεδομένων σε συσκευές iPhone, έχει καθοδηγήσει εδώ και πολύ καιρό τη βιομηχανία και ένας ληστής δεν μπορεί να έχει πρόσβαση σε δεδομένα ενός κλεμμένου iPhone χωρίς να γνωρίζει το passcode του χρήστη. Στις σπάνιες περιπτώσεις όπου ένας κλέφτης μπορεί να παρακολουθήσει τον χρήστη να εισάγει τον κωδικό πρόσβασης και στη συνέχεια αρπάξει τη συσκευή, το Stolen Device Protection προσθέτει ένα εξελιγμένο νέο επίπεδο προστασίας”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Apple, Scott Radcliffe.

Μπορείς να δεις ακόμη