Το καλοκαίρι έρχεται. Μετάτρεψε το μπαλκόνι σου σε μια καλοκαιρινή όαση.

by Zikou Stella

Το καλοκαίρι πλησιάζει και οι θερμοκρασίες σταδιακά ανεβαίνουν. Τώρα λοιπόν είναι η τέλεια ευκαιρία να μετατρέψεις το μπαλκόνι σου σε μια καλοκαιρινή όαση. Σε έναν χώρο όπου μπορείς να χαλαρώνεις, να απολαμβάνεις τον ήλιο και να περνάς όμορφες στιγμές με την οικογένεια και τους φίλους.

Ας δούμε μερικές ιδέες για το πώς, εύκολα και ευχάριστα, θα δημιουργήσεις στο σπίτι σου τον δικό σου καλοκαιρινό παράδεισο.

 

Επίλεξε αναπαυτικά έπιπλα εξωτερικού χώρου

Επίλεξε έπιπλα εξωτερικού χώρου από ελαφρά και ανθεκτικά υλικά στο κρύο, τη ζέστη και τη βροχή όπως το ρατάν, το μπαμπού ή το αλουμίνιο. Άπλωσε μαξιλάρια και ριχτάρια με έντονα χρώματα και καλοκαιρινά σχέδια, όπως τροπικά φρούτα  ή εξωτικά φύλλα, για να δημιουργήσεις μια μοντέρνα και φιλόξενη ατμόσφαιρα, γεμάτη ζωντάνια.

 

Φυτά και πράσινο

Διακόσμησε το μπαλκόνι σου με φυτά και πράσινο για να δημιουργήσεις μια φυσική και δροσερή ατμόσφαιρα. Επίλεξε φυτά που ανθούν, όπως τα γεράνια, την πετούνια, την ορτανσία και τους κατιφέδες, για να προσθέσεις χρώμα στον χώρο σου. Περιμετρικά μπορείς να τοποθετήσεις θαμνώδη φυτά για να συνθέσεις έναν φυσικό φράχτη και να δημιουργήσεις μια αίσθηση απομόνωσης. Για να περιποιείσαι τους θάμνους και να τους δίνεις ομοιόμορφο σχήμα υπάρχουν τα κατάλληλα εργαλεία κήπου, οπότε δεν θα κουραστείς καθόλου, ούτε θα χρειαστεί να αφιερώσεις πολύ από τον χρόνο σου. Τέλος, μην ξεχάσεις τα αρωματικά φυτά, όπως τον βασιλικό, τη μέντα και τη λεβάντα, που αναδίδουν ευχάριστα αρώματα στον χώρο, απωθούν τα κουνούπια και μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη μαγειρική.

Σκίαστρα, ομπρέλες και κιόσκια

Για να έχεις τη δυνατότητα να απολαμβάνεις το μπαλκόνι σου όλη μέρα και όχι μόνο μετά το σούρουπο, είναι σημαντικό να φροντίσεις για τη σκίασή του. Μια τέντα, μια ομπρέλα, ένα κιόσκι ή ο συνδυασμός τους, ανάλογα και με τον χώρο που διαθέτεις, θα δροσίσουν τη βεράντα και το εσωτερικό του σπιτιού προσθέτοντας παράλληλα στυλ στον χώρο σου. Επίλεξε χρώματα και σχέδια που ταιριάζουν με το υπόλοιπο διακόσμησης του μπαλκονιού σου.

Φωτισμός

Με τη χρήση ατμοσφαιρικού φωτισμού όλα μπορούν να μοιάζουν διαφορετικά μετά το σούρουπο. Εγκατάστησε λαμπτήρες LED για να δημιουργήσεις μια μαγευτική ατμόσφαιρα στον χώρο σου τις βραδινές ώρες. Χρησιμοποιώντας τον έξυπνο φωτισμό Twinkly μπορείς να δημιουργήσεις, μέσω εφαρμογής στο smartphone σου, όποια απόχρωση θέλεις, ανάλογα με την ώρα της ημέρας, τη διάθεση ή το event που θα πραγματοποιήσεις στη βεράντα σου. Κάθε μεμονωμένο LED μπορεί να ελεγχθεί ξεχωριστά, πράγμα που σου δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσεις και να αναπαράγεις μοναδικά εφέ, διαβαθμίσεις και έγχρωμες κινούμενες εικόνες ενώ τα φώτα σου μπορούν να χορέψουν στον ρυθμό της μουσικής σου με το Twinkly Music Dongle, έναν εξαιρετικά ακριβή ανιχνευτή BPΜ που μετατρέπει τη μουσική της επιλογής σου σε ένα συγχρονισμένο σόου φωτός.

 

 

Ζώνη χαλάρωσης

Δημιούργησε μια γωνιά χαλάρωσης στο μπαλκόνι σου, όπου μπορείς να απολαύσεις τον καφέ σου, να διαβάσεις ένα βιβλίο ή πάρεις έναν σύντομο υπνάκο. Πρόσθεσε μια ξαπλώστρα, μια αιώρα ή ένα μαλακό ανάκλιντρο για να κάθεσαι άνετα και να χαλαρώνεις.

 

Χώρος τραπεζαρίας

Οργάνωσε έναν χώρο τραπεζαρίας στο μπαλκόνι σου για να απολαμβάνεις τα γεύματά σου στον καθαρό αέρα. Επίλεξε τραπέζι και καρέκλες που είναι ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες και αποθηκεύονται εύκολα όταν δεν χρησιμοποιούνται. Στόλισε το τραπέζι με τραπεζομάντηλα και αξεσουάρ σε φωτεινά χρώματα για να δημιουργήσεις μια καλοκαιρινή και φιλόξενη ατμόσφαιρα.

Ψησταριά

Αν ο χώρος του μπαλκονιού σου το επιτρέπει, τοποθέτησε μια ψησταριά υγραερίου ή κάρβουνου για να ετοιμάσεις απολαυστικά ψητά γεύματα. Όταν δεν χρησιμοποιείς την ψησταριά, μπορείς να την καλύψεις με μια αδιάβροχη θήκη για να την προστατεύσεις από τις καιρικές συνθήκες.

 

Δροσερά ποτά και διασκέδαση

Πρόσθεσε ένα mini μπαρ ή ένα μικρό ψυγείο στο μπαλκόνι σου για να υπάρχουν πάντα δροσερά ποτά και αναψυκτικά για εσένα και την παρέα σου. Μπορείς να πειραματιστείς με καλοκαιρινά κοκτέιλ ή smoothies για να απολαύσεις ένα παγωμένο ποτό καθώς χαλαρώνεις στον παράδεισο του μπαλκονιού σου.

Προστασία από τα κουνούπια

Η προστασία από τα κουνούπια και τις σκνίπες είναι απαραίτητη για να μπορέσεις να χαρείς τη βεράντα σου. Εξοπλίσου με μια συσκευή εντομοαπωθητικής προστασίας για εξωτερικούς χώρους και πέρνα ξέγνοιαστες βραδιές χωρίς τσιμπήματα.

 

Ανεμιστήρας

Όσο δροσερό και να είναι το μπαλκόνι σου, θα υπάρξουν αρκετές μέρες και νύχτες που η ζέστη θα είναι ανυπόφορη. Για να συνεχίσεις να χαίρεσαι τον μικρό σου παράδεισο, θα σε βοηθήσει ένας ανεμιστήρας εδάφους, τοίχου ή οροφής. Ανάλογα με τον χώρο σου επίλεξε όποιον σε βολεύει καλύτερα και φέρε τη δροσιά στο μπαλκόνι σου όση ζέστη και αν κάνει.

Βάλε τις προσωπικές σου πινελιές

Πρόσθεσε προσωπικές πινελιές στον καλοκαιρινό παράδεισο του μπαλκονιού σου με διακοσμητικά αντικείμενα, όπως παραπετάσματα, καλοκαιρινά χαλιά, κεριά και γλάστρες. Αυτά τα αξεσουάρ προσθέτουν χαρακτήρα και προσωπικότητα στον χώρο σου, καθιστώντας τον πιο φιλόξενο και άνετο.

 

Καθαριότητα

Για να διατηρήσεις την καλοκαιρινή όαση του μπαλκονιού σου πάντα όμορφη και λειτουργική, φρόντισε να καθαρίζεις τακτικά τα έπιπλα και τα διακοσμητικά αντικείμενα. Όσο για το δάπεδο, με ένα πλυστικό μηχάνημα θα απομακρύνεις εύκολα κάθε είδος βρωμιάς (χώμα, λάσπη, σκόνη) σε χρόνο μηδέν.

Απόλαυσε τον ήλιο, τη βραδινή αύρα και την παρέα των αγαπημένων σου ανθρώπων, σε έναν πανέμορφο και φιλόξενο χώρο που θα δημιουργήσεις με το δικό σου γούστο και μεράκι. Ξεκίνησε τώρα τη μεταμόρφωση του χώρου σου και απόλαυσε τον δικό σου καλοκαιρινό παράδεισο.

 

Είσαι στην Κύπρο; Βρες εδώ όλα όσα θα χρειαστείς για να δημιουργήσεις τη δική σου καλοκαιρινή όαση στο μπαλκόνι σου: εργαλεία κήπου, έξυπνος φωτισμός, ανεμιστήρες, ψησταριές, mini bar, πλυστικά μηχανήματα.

Μπορείς να δεις ακόμη