Το Lenovo Think Reality A6 headset έρχεται να αλλάξει τον τρόπο που εργάζεσαι

 

Η Lenovo παρουσίασε το Think Reality A6, ένα νέο AR headset με προηγμένες δυνατότητες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη απλών και περίπλοκων λύσεων AR για επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενισχύσουν την παραγωγικότητα του εργατικού τους δυναμικού.

Το νέο AR headset της εταιρείας θυμίζει πολύ το HoloLens 2 της Microsoft. Βασίζεται στο λειτουργικό Android και έρχεται με εργονομικό σχεδιασμό και με βάρος μόλις 380 γραμμάρια. Η εξωτερική του μπαταρία μπορεί να τοποθετηθεί στην τσέπη ή να κρεμαστεί στο στήθος, τροφοδοτώντας τη συσκευή μέσω καλωδίου. Επιπλέον, διαθέτει θύρα audio in/out και θύρα για έξοδο εικόνας σε υπολογιστή, απευθείας από τις κάμερες fisheye που βρίσκονται στο πάνω μέρος της συσκευής.

Μεταξύ των ματιών του χρήστη και του προστατευτικού εξωτερικού πλαστικού, παρεμβάλλονται τα γυαλιά προβολής Augmented Reality της Lumus, που επιτρέπουν την προβολή πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο σε ανάλυση 1080p ανά μάτι και σε εύρος 40 μοιρών.

Παρά το μικρό του μέγεθος, το Think Reality A6 είναι εξοπλισμένο με ισχυρό επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 845 Mobile XR, που συνδυάζεται με μία Intel Movidius Vision Processing Unit (VPU) η οποία αναλαμβάνει την επεξεργασία και ανάλυση όλων των οπτικών δεδομένων.

Σύμφωνα με τη Lenovo, συσκευές όπως το Think Reality A6 μπορούν να αξιοποιηθούν ευρέως σε πολλές βιομηχανίες όπως, για παράδειγμα, στην αυτοκινητοβιομηχανία, στην κατασκευή υπολογιστών και smartphones. Αξιοποιώντας την τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας (AR), το Think Reality A6 θα μπορεί να δίνει ακριβείς πληροφορίες για το κάθε εξάρτημα που βλέπει ένας τεχνίτης, αλλά και οδηγίες για το πώς θα το επισκευάσει, με ποιο τρόπο και με ποια εργαλεία. Στο μέλλον, τέτοιου είδους συσκευές θα μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν και σε πιο ευαίσθητους τομείς όπως είναι η Ιατρική.

 

Μπορείς να δεις ακόμη