Το νέο MacBook Pro 16-inch της Apple με ανανεωμένα πιο δυνατά χαρακτηριστικά

Η Apple ανακοίνωσε πρόσφατα τον νέο φορητό υπολογιστή MacBook Pro 16 ιντσών, ο οποίος έρχεται με κομψό και ξεχωριστό αλουμινένιο περίβλημα και έχει σημειώσει αρκετές βελτιώσεις τόσο εξωτερικά όσο κι εσωτερικά.

Η μεγαλύτερη διαφορά αφορά στην οθόνη. Έχει αυξηθεί σε διαγώνιο (16 ίντσες) και περιβάλλεται από μικρότερα «πλαίσια» (bezels). Η οθόνη Retina κάνει χρήση της τεχνολογίας True Tone για υψηλή πιστότητα, καλύπτει τον χρωματοχώρο DCI-P3 και επιδεικνύει ανάλυση 3072 x 1920 pixels (226ppi) και μέγιστη φωτεινότητα 500nits. Στο άνω τμήμα της υπάρχει μία κάμερα HD, η οποία πλαισιώνεται από τρία μικρόφωνα επιπέδου στούντιο.

Την εμπειρία χρήσης, ειδικά κατά την αναπαραγωγή κινηματογραφικών βίντεο, μουσικής ή παιχνιδιών, συμπληρώνουν συνολικά έξι ηχεία με υποστήριξη Dolby Atmos.

Ο νέος φορητός υπολογιστής MacBook Pro 16 ιντσών, που είναι ο μεγαλύτερος σε διαστάσεις που διαθέτει η Apple στην προϊοντική της γκάμα, διατηρεί βεβαίως την Touch Bar, που τον διαφοροποιεί σημαντικά από τον ανταγωνισμό, ωστόσο διαθέτει κάποιες σημαντικές αλλαγές σε σχέση με τον προκάτοχό του. Με το νέο MacBook επέστρεψε σε φυσική μορφή και το πλήκτρο «Esc» που βρίσκεται στα αριστερά της Touch Bar, ενώ και το πλήκτρο Touch ID και Power On/Off είναι τώρα ξεχωριστό από την Touch Bar και βρίσκεται στα δεξιά της. Μία αλλαγή επίσης στο πληκτρολόγιο αφορά στην διάταξη «T» των πλήκτρων βέλους, που καθιστά απλούστερο να εντοπίσεις εκείνο που θες την ώρα που πληκτρολογείς. Η βασικότερη αλλαγή ωστόσο στο πληκτρολόγιο, που ονομάζεται Magic Keyboard, είναι η αντικατάσταση των διακοπτών «butterfly» στα πλήκτρα, που μόνο προβλήματα δημιούργησε στους χρήστες, με κλασικούς –αλλά βελτιωμένους- διακόπτες «scissor» για καλύτερη αίσθηση (1mm key travel) και κυρίως αξιοπιστία.

Στο εσωτερικό, υπάρχει νέο hardware αλλά και ένα νέο σύστημα ψύξης για τον επεξεργαστή, που διαθέτει 35% μεγαλύτερη θερμοαπαγωγική επιφάνεια σε σχέση με το παρελθόν και είναι σημαντικά αποτελεσματικότερο στην αποτροπή του αναίτιου thermal throttling του επεξεργαστή που μειώνει την απόδοση. Η Apple υποστηρίζει ότι το νέο 16άρι MacBook Pro της είναι το ισχυρότερο που έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα και πράγματι, μπορεί να εξοπλιστεί με 9ης γενιάς εξαπύρηνο ή οκταπύρηνο επεξεργαστή Intel Core i7 και Core i9 σε συνδυασμό με μνήμη DDR4-2666 που μπορεί να φτάσει τα 64GB και SSD που μπορεί σε χωρητικότητα να φτάσει τα 8TB.

Ο υπολογιστής διαθέτει ενσωματωμένη (στον επεξεργαστή) κάρτα γραφικών Intel UHD Graphics 630 που συνδυάζεται με μία διακριτή κάρτα γραφικών τύπου AMD Radeon 5300M (4GB GDDR6 RAM) ή Radeon 5500M (με 4GB ή 8GB GDDR6 RAM). Διαθέτει τέσσερις υποδοχές Thunderbolt 3 και υποδοχή για ακουστικά, WiFi 802.11b/g/n/ac, Bluetooth 5.0, trackpad Force Touch και μπαταρία χωρητικότητας 100Wh. Φορτίζει με τη χρήση ενός φορτιστή USB-C 96W. Σύμφωνα με την Apple, η αυτονομία για browsing στο Internet χρησιμοποιώντας το WiFi αγγίζει τις 11 ώρες.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη