Σουφλέ ομελέτα με σπανάκι – Κουζίνα: Ιστορίες με τον Ανδρέα Λαγό

ΥΛΙΚΑ

    • 3 ασπράδια
    • 100 γρ. ανθρακούχο νερό
    • 3 κρόκους
    • 50 γρ. νεαρό σπανάκι ψιλοκομμένο
    • 1 κ.σ. άνηθο ή μάραθο ψιλοκομμένο
    • 30 γρ. γραβιέρα τριμμένη
    • 30 γρ. κασέρι τριμμένο
    • 15 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
    • 1 κ.σ. βούτυρο
    • Ξύσμα λεμονιού
    • Φιστίκι Αιγίνης
    • Αλάτι-πιπέρι

 

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

 

Σοτάρω το σπανάκι στο τηγάνι. Χτυπάω τα ασπράδια με το ανθρακούχο νερό μέχρι να γίνουν μια ελαφριά μαρέγκα. Προσθέτω τα αρωματικά, τα τυριά, φιστίκι Αιγίνης, ξύσμα λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και τους κρόκους και ανακατεύω πολύ απαλά με μια σπάτουλα από σιλικόνη.

Λιώνω το βούτυρο στο τηγάνι Tefal natura wood, ιδανικό για τη διατήρηση της θερμότητας, ρίχνω το μείγμα της ομελέτας, πασπαλίζω με το επιπλέον κασέρι και αφήνω να μαγειρευτεί για 5-6 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσει και ψηθεί εντελώς.

 

 

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

 

Μπορείς να δεις ακόμη