Το πρώτο καθαρόαιμο gaming laptop από την LG

by Aggeliki Tsoukana

 

 

 

Η LG είναι μία εταιρεία που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις και φημίζεται για τα ποιοτικά της ηλεκτρονικά προϊόντα, τα οποία πέρα από εντυπωσιακές επιδόσεις, συχνά συνοδεύονται από εξαιρετικό φινίρισμα, ανθεκτικότητα και μοντέρνο σχεδιασμό!

Έτσι, έκπληξη και έντονο hype δημιουργήθηκε μετά την επίσημη ανακοίνωση του πρώτου καθαρόαιμου gaming laptop με κωδικό LG UltraGear 17G90Q. Σαφώς και πρόκειται για ένα ενδιαφέρον προϊόν που μπορεί να ενδιαφέρει και άλλους χρήστες πέρα από τους hardcore gamers. Άλλωστε, το hardware είναι τελευταίας τεχνολογίας και φυσικά υπερυψηλών αποδόσεων.

 

 

Ένας High End Υπολογιστής για απαιτητικούς χρήστες!

Σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνει διαθέσιμο πρώτα στη Νότια Κορέα και στις ΗΠΑ στις αρχές του 2022 και θα ακολουθήσουν όλες οι υπόλοιπες αγορές (ανάμεσά τους και η Eλληνική). Δυστυχώς, δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα επίσημα η τιμή, αλλά θα ενδιαφέρει high end χρήστες με απαιτητικές δουλειές (όπως είναι για παράδειγμα οι προσομοιώσεις), όπου το δυνατό hardware κάνει τη διαφορά.

Τα τεχνικά στοιχεία είναι ενδιαφέροντα με επεξεργαστή τον 11ης Γενιάς Intel Tiger Lake και κάρτα γραφικών την κορυφαία Nvidia GeForce RTX 3080 Max-Q GPU. Θα υπάρχουν δύο επιλογές για μνήμη RAM (16GB ή 32GB dual channel DDR4 πάντα), αλλά και έως 1ΤΒ Μ.2 NVMe αποθηκευτικός χώρος (με δύο διαθέσιμες υποδοχές).

Φυσικά, η οθόνη είναι state of the art 17,3 ιντσών 1080p IPS με ρυθμό ανανέωσης 300Hz και χρόνο απόκρισης 1 ms, ενώ θα καλύπτει το 99% των χρωμάτων sRGB.

Επιπλέον, από συνδεσιμότητα θα διαθέτει τις ακόλουθες θύρες: 1 x USB 4 Gen, 3 × 2 Type-C με USB-PD και Thunderbolt 4, 1 x USB 3.2 GEn 2 × 1 Type-C, 2 x USB 3.2 Gen 2 × 1, έξοδο ακουστικών, θύρα HDMI, Ethernet, microSD υποδοχή και προφανώς DC είσοδο για το ρεύμα.

Παράλληλα, θα υπάρχει και αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων (στο power button), FHD κάμερα με διπλό μικρόφωνο, υποστήριξη Wi-Fi 6 με Intel Killer Wireless, αλλά και στερεοφωνικά ηχεία με υποστήριξη DTS X Ultra. Η ενσωματωμένη μπαταρία έχει φορτίο 93Wh, ενώ το «κερασάκι στην τούρτα» είναι ο RGB φωτισμός στο πληκτρολόγιο…

Να σημειωθεί ότι ενδιαφέρον παρουσιάζει και το σύστημα ψύξης, το οποίο θα είναι με θάλαμο ατμού (vapor chamber, όπως είχε χρησιμοποιήσει παλαιότερα η LG για το πρώτο της 5G τηλέφωνο). Επειδή, το στρίμωγμα σε μικρό χώρο ενός δυνατού επεξεργαστή και μίας απαιτητικής GPU μπορούν πάντα να δημιουργήσουν θέμα, θα έχει ο χρήστης και το λογισμικό LG UltraGear Studio, μέσω του οποίου θα μπορεί να παρακολουθεί τη συνολική απόδοση, αλλά και τη θερμοκρασία.

Τέλος, η LG φρόντισε ώστε το laptop της να διαθέτει ένα όμορφο σκούρο Purple Gray χρώμα ώστε να ξεχωρίζει, ενώ με πάχος μόλις 21,4 χιλιοστά (στο πιο παχύ σημείο του) και βάρος 2,64 κιλά είναι εύκολο στη μεταφορά για τις καθημερινές σου μετακινήσεις.

Μπορείς να δεις ακόμη