Το Samsung Galaxy S10 αποκτάει dedicated Night mode στην κάμερα 

Το τελευταίο update της Samsung για τα Galaxy S10 και Galaxy S10+ φέρνει ένα dedicated Night mode στην κάμερα, το οποίο θα ενεργοποιείται χειροκίνητα από τον χρήστη.

Πρακτικά, η λειτουργία νυχτερινής λήψης βασίζεται σε μία αλγοριθμική επεξεργασία της εικόνας σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Σε αντίθεση όμως με άλλα smartphone που διαθέτουν αυτό το χαρακτηριστικό, η Samsung αποφάσισε να κρατήσει το Bright Night αυτοματοποιημένο και ενεργοποιείται μόνο όταν επικρατεί σχεδόν απόλυτο σκοτάδι.

Κάποιοι χρήστες ενοχλήθηκαν όταν ανακάλυψαν πως ο αλγόριθμος παρεμβάλλεται διορθώνοντας τις φωτογραφίες τους χωρίς την έγκριση τους. Έτσι, η κορεατική εταιρεία αποφάσισε να δώσει περισσότερο έλεγχο στους χρήστες, διανέμοντας μια νέα λειτουργία νυχτερινής λήψης μέσω μιας νέας αναβάθμισης λογισμικού. Το νέο night mode θα επιτρέπει στον χρήστη να επιλέξει αν θα το χρησιμοποιήσει και πότε, χωρίς να είναι απαραίτητο να περιμένει την συσκευή να ενεργοποιήσει τη λήψη μακράς έκθεσης.

Η εν λόγω αναβάθμιση έχει ήδη ξεκινήσει να διατίθεται στην Ελβετία. Οι υπόλοιπες χώρες αναμένεται να ακολουθήσουν σύντομα.

Μπορείς να δεις ακόμη