|  | 

Κουζίνα

Σορμπέ Λεμόνι

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


 

Τίποτα δεν είναι πιο δροσιστικό κι ευχάριστο από μια μπάλα παγωμένο σορμπέ λεμόνι.

Υλικά (για 6 άτομα)

  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 350 ml νερό
  • 125 ml χυμό λεμονιού (από 6-8 λεμόνια περίπου)
  • 2 λεμόνια (το ξύσμα τους)
  • 25 ml βότκα ή τζιν

 

 

Εκτέλεση

  1. Παίρνουμε το ξύσμα από δύο καλά πλυμένα λεμόνια. Με τη βοήθεια ενός ηλεκτρικού στίφτη παίρνουμε τον χυμό από αυτά και τα υπόλοιπα λεμόνια.
  2. Βάζουμε το νερό μαζί με τη ζάχαρη σε κατσαρολάκι και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε στην αρχή μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Σιγοβράζουμε για πέντε λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα των λεμονιών.
  3. Προσθέτουμε τη βότκα ή το τζιν κι αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
  4. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μεταλλικό δοχείο και το αφήνουμε στην κατάψυξη να παγώσει. Στο ενδιάμεσο ανακατεύουμε το σορμπέ 2-3 φορές με πιρούνι για να αφρατέψει.
  5. Σερβίρουμε το σορμπέ καλά παγωμένο μέσα σε ποτήρια, κόβοντας σε μπάλες με το σκουπ του παγωτού.

 

Δείτε ακόμη