Την ώρα που το hype και ο ενθουσιασμός ανεβαίνει για τις κονσόλες νέας γενιάς που θα είναι διαθέσιμες σε λίγους μήνες, ήρθε και η ανακοίνωση της Epic για τα specs της νέας έκδοσης της περίφημης μηχανής γραφικών της. Φυσικά, η 5η έκδοση της Unreal Engine είναι η πιο εντυπωσιακή και δυνατή από πότε γεμίζοντας χαμόγελα τους gamers παγκοσμίως. Το tech demo κυριολεκτικά θα σε εντυπωσιάσει.

 

Τι κάνει μία μηχανή γραφικών

Οι μηχανές γραφικών είναι η βάση πάνω στην οποία χτίζονται πρωτίστως τα βιντεοπαιχνίδια, αλλά και άλλα προγράμματα, όπως π.χ. εφαρμογές προσομοίωσης. Ειδικότερα, είναι ένα σύστημα λογισμικού (software) που παρέχει μία σειρά εργαλείων ανάπτυξης και βοηθά τους δημιουργούς να αξιοποιήσουν εύκολα το νέο υλικό (hardware) μίας κονσόλας ή ενός υπολογιστή. Θα μπορούσε να πει κανείς πώς είναι βιβλιοθήκες έτοιμες για χρήση.

Έτσι, μέσω μίας graphics engine υπάρχουν διάφορες λειτουργικότητες (όπως 3D Rendering, Μηχανή Φυσικής, Τεχνητή Νοημοσύνη, Scripting, Animation, Ήχος κτλ) που όλα μαζί αποτελούν έναν ολοκληρωμένο σχεδιαστικό gaming περιβάλλον, αλλά και οδηγούν σε ένα λειτουργικό προγραμματιστικά παιχνίδι.

Βέβαια, το μεγάλο πλεονέκτημά τους είναι το γεγονός ότι επαναχρησιμοποιούνται για την σχεδίαση πολλών διαφορετικών παιχνιδιών. Δηλαδή, κερδίζει η βιομηχανία σε χρόνο και χρήμα, ενώ διατηρεί υψηλά επίπεδα ποιότητας. Απλά, φτιάχνεις ή χρησιμοποιείς μία αξιόπιστη και καλή μηχανή γραφικών  και την δουλεύεις μετά σε πολλά project.

Η Unreal Engine είναι από τις πιο δημοφιλείς και επιδραστικές στην gaming βιομηχανία και υπήρξε η «μαγιά» και η βάση για πολλά εξαιρετικά videogames.

 

 

Τι θα προσφέρει η νέα Unreal Engine στον μέσο χρήστη

Όπως δήλωσαν οι ίδιοι οι software engineers της Epic σκοπός τους είναι η επόμενη γενιά γραφικών να είναι τόσο εντυπωσιακή και φωτορεαλιστική, ώστε τα επόμενα videogames να μοιάζουν οπτικά με την πραγματική ζωή και να συγκρίνονται μόνο με τα CG μίας χολιγουντιανής ταινίας (ενώ θα δημιουργούνται σε πραγματικό χρόνο)! Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι ο μέσος χρήστης θα απολαμβάνει απίστευτα γραφικά (αυτό που οι ξένοι χαρακτηρίζουν ως «eye candy») σε όλα τα λογισμικά που θα αξιοποιούν την Unreal Engine 5. Είναι κυριολεκτικά μία ξεχωριστή εμπειρία.

Ταυτόχρονα, θα αξιοποιηθεί πληρέστερα και το νέο hardware των Playstation 5 και XBOX Series X, αλλά και των μελλοντικών PC. Δηλαδή, θα αξίζει η χρηματική επένδυση σε μία νέα κονσόλα ή υπολογιστή. Τέλος, οι δημιουργοί παιχνιδιών θα φτιάχνουν καλύτερα παιχνίδια, πιο εύκολα και πιο γρήγορα. Συνεπώς, αυτό επίσης θα ευνοήσει και τους καταναλωτές σε κάθε επίπεδο.

 

 

Εντυπωσιακά Τεχνολογικά Άλματα

Ανάμεσα στις πολλές τεχνολογικές βελτιώσεις ξεχωρίζουν δύο. Η πρώτη είναι το λεγόμενο «Nanite virtualized micropolygon geometry». Δημιουργεί «μικροπολύγωνα» και απίστευτη λεπτομέρεια ακόμη και για το ανθρώπινο μάτι. Μάλιστα, το στριμάρισμα και η κλιμάκωση γίνονται σε πραγματικό χρόνο χωρίς κόστος για την ποιότητα. Η δεύτερη είναι το «Lumen» ένα νέο εντυπωσιακό real time σύστημα φωτισμού. Η καινοτομία είναι στο γεγονός ότι πρόκειται για μία global illumination λύση με ακρίβεια στο χιλιοστό και με δυναμικές αλλαγές σε όλο το περιβάλλον.

Φυσικά, στο demo αναφέρονται και άλλες νέες τεχνολογίες, όπως το σύστημα φυσικής Chaos και τα Niagara VFX. Τα πρώτα Unreal Engine 5 παιχνίδια θα είναι διαθέσιμα μάλλον σε 12-16 μήνες, δηλαδή μέσα στο 2021.

 

Μπορείς να δεις ακόμη