|  |  | 

COMPUTING Gaming News

Unreal Engine 5

Την ώρα που το hype και ο ενθουσιασμός ανεβαίνει για τις κονσόλες νέας γενιάς που θα είναι διαθέσιμες σε λίγους μήνες, ήρθε και η ανακοίνωση της Epic για τα specs της νέας έκδοσης της περίφημης μηχανής γραφικών της. Φυσικά, η 5η έκδοση της Unreal Engine είναι η πιο εντυπωσιακή και δυνατή από πότε γεμίζοντας χαμόγελα τους gamers παγκοσμίως. Το tech demo κυριολεκτικά θα σε εντυπωσιάσει.

 

Τι κάνει μία μηχανή γραφικών

Οι μηχανές γραφικών είναι η βάση πάνω στην οποία χτίζονται πρωτίστως τα βιντεοπαιχνίδια, αλλά και άλλα προγράμματα, όπως π.χ. εφαρμογές προσομοίωσης. Ειδικότερα, είναι ένα σύστημα λογισμικού (software) που παρέχει μία σειρά εργαλείων ανάπτυξης και βοηθά τους δημιουργούς να αξιοποιήσουν εύκολα το νέο υλικό (hardware) μίας κονσόλας ή ενός υπολογιστή. Θα μπορούσε να πει κανείς πώς είναι βιβλιοθήκες έτοιμες για χρήση.

Έτσι, μέσω μίας graphics engine υπάρχουν διάφορες λειτουργικότητες (όπως 3D Rendering, Μηχανή Φυσικής, Τεχνητή Νοημοσύνη, Scripting, Animation, Ήχος κτλ) που όλα μαζί αποτελούν έναν ολοκληρωμένο σχεδιαστικό gaming περιβάλλον, αλλά και οδηγούν σε ένα λειτουργικό προγραμματιστικά παιχνίδι.

Βέβαια, το μεγάλο πλεονέκτημά τους είναι το γεγονός ότι επαναχρησιμοποιούνται για την σχεδίαση πολλών διαφορετικών παιχνιδιών. Δηλαδή, κερδίζει η βιομηχανία σε χρόνο και χρήμα, ενώ διατηρεί υψηλά επίπεδα ποιότητας. Απλά, φτιάχνεις ή χρησιμοποιείς μία αξιόπιστη και καλή μηχανή γραφικών  και την δουλεύεις μετά σε πολλά project.

Η Unreal Engine είναι από τις πιο δημοφιλείς και επιδραστικές στην gaming βιομηχανία και υπήρξε η «μαγιά» και η βάση για πολλά εξαιρετικά videogames.

 

 

Τι θα προσφέρει η νέα Unreal Engine στον μέσο χρήστη

Όπως δήλωσαν οι ίδιοι οι software engineers της Epic σκοπός τους είναι η επόμενη γενιά γραφικών να είναι τόσο εντυπωσιακή και φωτορεαλιστική, ώστε τα επόμενα videogames να μοιάζουν οπτικά με την πραγματική ζωή και να συγκρίνονται μόνο με τα CG μίας χολιγουντιανής ταινίας (ενώ θα δημιουργούνται σε πραγματικό χρόνο)! Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι ο μέσος χρήστης θα απολαμβάνει απίστευτα γραφικά (αυτό που οι ξένοι χαρακτηρίζουν ως «eye candy») σε όλα τα λογισμικά που θα αξιοποιούν την Unreal Engine 5. Είναι κυριολεκτικά μία ξεχωριστή εμπειρία.

Ταυτόχρονα, θα αξιοποιηθεί πληρέστερα και το νέο hardware των Playstation 5 και XBOX Series X, αλλά και των μελλοντικών PC. Δηλαδή, θα αξίζει η χρηματική επένδυση σε μία νέα κονσόλα ή υπολογιστή. Τέλος, οι δημιουργοί παιχνιδιών θα φτιάχνουν καλύτερα παιχνίδια, πιο εύκολα και πιο γρήγορα. Συνεπώς, αυτό επίσης θα ευνοήσει και τους καταναλωτές σε κάθε επίπεδο.

 

 

Εντυπωσιακά Τεχνολογικά Άλματα

Ανάμεσα στις πολλές τεχνολογικές βελτιώσεις ξεχωρίζουν δύο. Η πρώτη είναι το λεγόμενο «Nanite virtualized micropolygon geometry». Δημιουργεί «μικροπολύγωνα» και απίστευτη λεπτομέρεια ακόμη και για το ανθρώπινο μάτι. Μάλιστα, το στριμάρισμα και η κλιμάκωση γίνονται σε πραγματικό χρόνο χωρίς κόστος για την ποιότητα. Η δεύτερη είναι το «Lumen» ένα νέο εντυπωσιακό real time σύστημα φωτισμού. Η καινοτομία είναι στο γεγονός ότι πρόκειται για μία global illumination λύση με ακρίβεια στο χιλιοστό και με δυναμικές αλλαγές σε όλο το περιβάλλον.

Φυσικά, στο demo αναφέρονται και άλλες νέες τεχνολογίες, όπως το σύστημα φυσικής Chaos και τα Niagara VFX. Τα πρώτα Unreal Engine 5 παιχνίδια θα είναι διαθέσιμα μάλλον σε 12-16 μήνες, δηλαδή μέσα στο 2021.

 

Δείτε ακόμη

 • E3 2021: Redfall

  E3 2021: Redfall

      Η συνδυασμένη παρουσίαση Microsoft και Bethesda στο πλαίσιο της Ε3 2021 έκλεισε με μια έκπληξη. Η ομάδα ανάπτυξης

 • E3 2021: Contraband

  E3 2021: Contraband

    Το ολοκαίνουριο Contraband ανακοίνωσε η Microsoft σε συνεργασία με την Avalanche Studios στην φετινή παρουσίαση της Ε3 μεταξύ άλλων.

 • Ε3 2021: Outer Worlds 2

  Ε3 2021: Outer Worlds 2

    Microsoft και Obsidian ανακοίνωσαν το Outer Worlds 2 κατά τη διάρκεια της Ε3 2021. Όπως και ο πρώτος τίτλος,

 • E3 2021: Back 4 Blood

  E3 2021: Back 4 Blood

    Την άμεση κυκλοφορία του Back 4 Blood στο Xbox Game Pass, ανακοίνωσε στην παρουσίαση της Microsoft, η Turtle Rock

 • E3 2021: Starfield

  E3 2021: Starfield

    Με παρουσίαση ενός νέου τίτλο έκανε την εισαγωγή της η Microsoft με την Bethesda στα πλαίσια της φετινής Ε3.

 • E3 2021: Battlefield 2042

  E3 2021: Battlefield 2042

    Μπορεί το Battlefield 2042 να ανακοινώθηκε πριν από μερικές μέρες από την ΕΑ χωρίς gameplay βίντεο, η εταιρία όμως

 • E3 2021: S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl

  E3 2021: S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl

    Με σημαντικό αριθμό ανακοινώσεων ξεκίνησε η παρουσίαση της Microsoft για την Ε3 2021. Μια απο τις ανακοινώσεις ήταν και

 • E3 2021: Shadow Warrior 3 trailer 2

  E3 2021: Shadow Warrior 3 trailer 2

    Το δεύτερο trailer για το επερχόμενο Shadow Warrior 3 έδωσε στη δημοσιότητα η Devolver Digital, publisher του παιχνιδιού. Η

 • E3 2021: Wizard with a Gun

  E3 2021: Wizard with a Gun

    Wizard with a Gun, ένα online co-op παιχνίδι από τη Galvanic Games και την Devolver Digital. Το Wizard with

 • E3 2021: Watch Dogs Legion Bloodline

  E3 2021: Watch Dogs Legion Bloodline

    Η Ubisoft ανακοίνωσε το DLC του Watch Dogs Legion ονόματι Bloodline.  Πρόκειται για prequel του τρίτου παιχνιδιού της σειράς

 • E3 2021: Far Cry 6

  E3 2021: Far Cry 6

    Ένα ακόμα από τα παιχνίδια που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια του Ubisoft forward στο πλαίσιο της πρώτης μέρας της

 • E3 2021: Just Dance 2022

  E3 2021: Just Dance 2022

    Το νέο Just Dance 2022 είναι γεγονός. Όπως είδαμε στο Live της Ubisoft Forward τον τίτλο παρουσίασε ο διάσημος

 • E3 2021: Riders Republic

  E3 2021: Riders Republic

    Τη φανταστική εμπειρία του αναβάτη υπόσχεται η Ubisoft στους παίκτες του Riders Republic. Ο τίτλος που παρουσιάστηκε στην Ε3