Smart Home με συσκευές Somfy

Το σπίτι σου είναι η βάση σου. Είναι το μέρος που στεγάζει εσένα και τους αγαπημένους σου. Χάρη στις καινοτομίες της Somfy για το smart home, μπορείς να δημιουργήσεις τις συνθήκες αυτές που θα παρέχουν ασφάλεια σε όλους όσοι κατοικούν στο σπίτι, ενώ παράλληλα θα απολαμβάνετε περισσότερη άνεση και καλύτερη ποιότητα ζωής.

 

Εγγυημένη ασφάλεια με συσκευές Somfy Protect

Η σειρά Somfy Protect αποτελεί ένα οικοσύστημα έξυπνων προϊόντων ασφαλείας για το σπίτι. Χρειάζονται λίγα λεπτά για την εγκατάσταση και σου επιτρέπουν να τα ελέγχεις από το smartphone ή το tablet σου, μέσω κοινής εφαρμογής (Somfy Protect app). Τα προϊόντα αυτά, είναι συμβατά μεταξύ τους ενώ λειτουργούν και μεμονωμένα. Ωστόσο, όταν συνεργάζονται παρέχουν το μέγιστο βαθμό ασφάλειας. Και δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από την αίσθηση προστασίας των αγαπημένων σου και της ιδιοκτησίας σου.

 

Προστάτευσε το σπίτι σου και την ιδιωτικότητά σου

Η τοποθέτηση μιας IP κάμερας είναι το πρώτο βήμα για να ξεκινήσεις να θωρακίζεις το σπίτι σου. Η Somfy One IP Security Camera Smart Home ενσωματώνει όλα όσα χρειάζεσαι για την ασφάλεια του σπιτιού σου σε μία μόνο συσκευή. Εξοπλισμένη με φακό ανάλυσης Full HD, προηγμένο ανιχνευτή κίνησης και ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο, θα λειτουργεί ως «άγρυπνος φρουρός» μέσα στο σπίτι. Με ένα μόνο κλικ από το smartphone σου, η εσωτερική κάμερα ανοίγει αυτόματα όταν φεύγεις από το σπίτι και κλείνει αυτόματα όταν μπαίνεις μέσα.  Ταυτόχρονα, η κάμερα εξωτερικού χώρου της Somfy θα λειτουργεί ως το πρώτο φράγμα ασφαλείας για το σπίτι σου, αποτρέποντας τους επίδοξους εισβολείς, με τη σειρήνα και την έξυπνη ανίχνευση. Εκτός από την προηγμένη τεχνολογία ανίχνευσης που συνδυάζει ανάλυση εικόνας και ανίχνευσης θερμότητας, έχεις τη δυνατότητα να θέσεις περιοχές εκτός ανίχνευσης κίνησης, όπως για παράδειγμα τον κήπο του γείτονα.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις, συνδυαστικά, την εσωτερική κάμερα Somfy, για ακόμη πιο αποτελεσματική ασφάλεια. Κι επειδή είναι σχεδιασμένη για προστασία της ιδιωτικότητάς σου, ενσωματώνει Ηλεκτροκίνητο Κλείστρο, δίνοντας σου τη δυνατότητα να καλύπτεις τον φακό της κάμερας από το κινητό σου. Είναι συμβατή με την τεχνολογία HomeKit της Apple, για να τη διαχειρίζεσαι χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Home της Apple και το Siri στο iPhone, το iPad ή το Apple Watch.

 

Ενίσχυσε την ασφάλεια του σπιτιού σου με αξιόπιστο τρόπο

Το ασύρματο σύστημα ασφάλειας Somfy Home Alarm είναι ο μοναδικός συναγερμός που ανιχνεύει απόπειρες εισβολής και σε ενημερώνει πριν αυτές συμβούν. Κράτησε το σπίτι σου ασφαλές, έχοντας τον πλήρη έλεγχο του συστήματος ασφαλείας σου. Σε περίπτωση διάρρηξης, η σειρήνα ενεργοποιείται και αποτρέπει τους διαρρήκτες. Από το κινητό σου, ή από το μπρελόκ KeyFob, ενεργοποίησε ή απενεργοποίησε τον συναγερμό. Χάρη στην απουσία καλωδίων, η εγκατάσταση του είναι τόσο απλή, που μπορεί να γίνει ακόμα και από τον πιο αρχάριο χρήστη.

 

Επιπρόσθετα, το Somfy Home Alarm είναι σχεδιασμένο για επεκτασιμότητα. Μπορείς να ολοκληρώσεις την εγκατάστασή σου προσθέτοντας αξεσουάρ στο σύστημα συναγερμού, όπως ανιχνευτές ανοίγματος και κραδασμών IntelliTAG, ανιχνευτές κίνησης εσωτερικού χώρου, εσωτερική σειρήνα, εξωτερική σειρήνα, ή εσωτερικές / εξωτερικές κάμερες, με απλά βήματα χωρίς να ανησυχείς για τυχόν ασυμβατότητες ή μερεμέτια. Επίσης, κάτι τέτοιο σημαίνει πως μεταφέρεται εύκολα σε περίπτωση μετακόμισης ή μετεγκατάστασης.

 

 

Εγγύηση στην πρόληψη οικιακής πυρκαγιάς

Οι έξυπνοι ανιχνευτές αποτελούν πλέον βασικό «συστατικό» του σύγχρονου οικιακού αυτοματισμού, και δεν χρησιμοποιούνται μόνο για να κρατήσεις μακριά τους επίδοξους εισβολείς. Σε κάθε οικεία, μπορεί να προκληθεί πυρκαγιά από διάφορες αιτίες, όπως π.χ. βραχυκύκλωμα, διαρροή υγραερίου, ή από κάποια απροσεξία στον χειρισμό των εστιών της κουζίνας. Ο Somfy Ανιχνευτής Καπνού Home Alarm Smart Home, ανιχνεύει την πυκνότητα του ατμοσφαιρικού αέρα και σε προειδοποιεί µε δική του σειρήνα, αποστέλλοντας σήμα στο σύστημα συναγερμού. Αυτό με τη σειρά του ενεργοποιεί τις υπόλοιπες σειρήνες της εγκατάστασης, σε ειδοποιεί µέσω μηνύματος στο smartphone σου και ανοίγει τα ρολά Somfy για να διευκολύνει την εκκένωση των χώρων ή την πρόσβαση των πυροσβεστών.

Ο Somfy Ανιχνευτής Καπνού είναι σχεδιασμένος για να «συνεργάζεται» με τα υπόλοιπα προϊόντα της σειράς Somfy Protect. Έτσι, για παράδειγμα, όταν είσαι εκτός σπιτιού και εντοπιστεί μια ανίχνευση, μπορείς να δεις τι ακριβώς συμβαίνει μέσα από τις κάμερες του σπιτιού σου (Indoor Camera, Outdoor Camera, Somfy One+ και One). Επιπλέον, μπορείς να δεις και να κάνεις download ένα βίντεο 30s που καταγράφηκε κατά την ανίχνευση.

 

Απόλαυσε την άνεση και ανακάλυψε το σπίτι σου από την αρχή

Φαντάσου να επιστρέφεις το βράδυ στο σπίτι και τα φώτα να ανάβουν αυτόματα, ενώ πατώντας ένα πλήκτρο στο smartphone σου να ελέγχεις όλον τον ηλεκτροκίνητο εξοπλισμό σου σύμφωνα με τις ανάγκες σου. Όλα αυτά κι ακόμη περισσότερα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα με τις Smart Home συσκευές της Somfy. Είναι σχεδιασμένες για να σου παρέχουν όλα όσα χρειάζεσαι για να βρεις τη γαλήνη και την άνεσή σου.

 

Ένα κέντρο ελέγχου στην παλάμη σου

Ένα από τα πολλά πλεονεκτήματα των έξυπνων συσκευών Somfy είναι ότι σου επιτρέπουν να ελέγξεις κεντρικά όλο τον εγκατεστημένο εξοπλισμό στο σπίτι, να δημιουργήσεις διάφορα σενάρια με τις συσκευές σου και να τις προγραμματίζεις αυτόματα. Το σύστημα αυτοματισμού Somfy Tahoma είναι μια ολιστική και αναβαθμίσιμη λύση για το σπίτι σου, το οποίο σου επιτρέπει να  ελέγχεις οποιαδήποτε συσκευή θέλεις, απομακρυσμένα. Μπορείς να δημιουργήσεις σενάρια φωτισμού, θέρμανσης, κλιματισμού, ασφάλειας κ.ά., ώστε το περιβάλλον στο σπίτι να είναι πάντα άνετο. Έτσι, διατηρείται ο συνδυασμός άνεσης και οικονομίας σε υψηλό επίπεδο. Συνδύασέ το με ένα έξυπνο ηχείο με βοηθό φωνής όπως το Google Home Smart speaker ή Amazon Echo, για να διαχειρίζεσαι όλες τις έξυπνες συσκευές στο σπίτι μέσω φωνής.

Με το Tahoma μπορείς να ξεκινήσεις συνδέοντας μια συσκευή και στη συνέχεια να συνδέσεις σταδιακά όλα τα ρολά, τις περσίδες, τη θέρμανση, τις αυλόπορτες, τις γκαραζόπορτες, την κάμερα, τον συναγερμό και πολλά άλλα. Κι αν δεν το έχεις πολύ με την τεχνολογία, μην ανησυχείς, καθώς τα έξυπνα οικιακά προϊόντα της Somfy είναι εύκολα τόσο στην εγκατάσταση όσο και στη χρήση.

 

Πάρε τον έλεγχο της καθημερινότητάς σου

Ένα κεντρικό σύστημα με Somfy τηλεχειριστήριο 5 καναλιών ή ένα απλό smartphone αρκεί για να απολαύσεις πλήρως το σπίτι ή το διαμέρισμά σου. Ρύθμισε απομακρυσμένα την τηλεχειριζόμενη και διακριτική πρίζα της Somfy. Φώτισε τα διακοσμητικά αντικείμενά σου ή δημιούργησε προσαρμοσμένες ατμόσφαιρες φωτισμού για να διαμορφώσεις το περιβάλλον του σπιτιού σου όπως το έχεις φανταστεί.

Παράλληλα, η Somfy smart κλειδαριά σού επιτρέπει να διαχειρίζεσαι εύκολα και από απόσταση την πρόσβαση στο σπίτι σου για σένα και τους αγαπημένους σου, μέσω του smartphone σου. Μέσα από την ίδια εφαρμογή μπορείς, επίσης, να ρυθμίσεις διάφορες λειτουργίες όπως κωδικό, μαγνητική κάρτα, κλειδιά, ή να ορίσεις προσωρινές ή μόνιμες προσβάσεις. Η έξυπνη κλειδαριά της Somfy είναι ιδανική και για τους οικοδεσπότες Airbnb. Για παράδειγμα, μπορούν να δημιουργήσουν προφίλ πρόσβασης για τον ενοικιαστή, το οποίο θα έχει συγκεκριμένη χρονική διάρκεια.

 

Περισσότερη ελευθερία με έξυπνους ανιχνευτές και αισθητήρες

Στο κομμάτι της επίβλεψης στο σπίτι, θα εκτιμήσεις ιδιαίτερα τη βοήθεια που μπορούν να σου προσφέρουν οι έξυπνοι αισθητήρες και ανιχνευτές της Somfy. Πέρα του ότι σε βοηθούν να προστατέψεις τους αγαπημένους σου και την περιουσία σου από επίδοξους εισβολείς, μπορούν να συμβάλουν και στη πρόληψη των ατυχημάτων. Τώρα μπορείς να λαμβάνεις προειδοποιήσεις στο κινητό για οτιδήποτε μπορεί να συμβαίνει στο σπίτι και να λάβεις άμεσα τα μέτρα σου.

Για παράδειγμα, τα παιδιά αρέσκονται στο να παίζουν με τις πόρτες και τα παράθυρα, μόνο και μόνο για να ακούνε τον θόρυβο που κάνουν όταν κλείνουν. Οι Somfy αντικραδασμικοί ανιχνευτές ανοίγματος On/Off Smart Home τοποθετούνται σε πόρτα ή παράθυρο και είναι σχεδιασμένοι για να ανιχνεύουν οποιοδήποτε άνοιγμα. Παράλληλα, οι Somfy ανιχνευτές κίνησης On/Off Smart Home τοποθετούνται στη γωνία ενός δωματίου και εντοπίζει όλες τις ανθρώπινες κινήσεις, ενώ αδιαφορεί για τις κινήσεις των κατοικίδιων. Έτσι, ελαχιστοποιείς το ενδεχόμενο ψευδών συναγερμών.

 

Μπορείς να δεις ακόμη