Update στα χειριστήρια του XBOX

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Το έχουμε γράψει και άλλες φορές, η Microsoft συνεχίζει να εξελίσσει το interface στις κονσόλες της προσθέτοντας λειτουργιες και χαρακτηριστικά. Έτσι στο πρόσφατο update του Μαρτίου, τα Xbox Series S|X απέκτησαν μία σειρά από ευκολίες που η κοινότητα τις ζητούσε καιρό. Ξεκινώντας από το controller, θα μπορείς να παραμετροποιήσεις τη λειτουργία του Share Button που υπάρχει στο ανανεωμένο χειριστήριο. Συγκεκριμένα, αντί να τραβήξεις κάποιο screenshot ή κάποιο clip για να το μοιραστείς online, θα μπορείς να κάνεις άλλες ενέργειες, όπως να ανοίγεις απευθείας τη Friend List σου ή τα Achievements σου ή ακόμα και να κάνεις σίγαση του ήχου.

 

 

Αξίζει επίσης να σημειώσουμε πως η Microsoft έχει βελτιώσει την παραμετροποίηση και του Xbox Elite Wireless Controller Series 2 καθώς και των Xbox Adaptive Controllers που προσφέρουν πιο εύκολο τρόπο ενεργοποίησης των assistive λειτουργιών. H πλήρης λίστα όλων των νέων actions αλλά και της δυνατότητας remapping του share button είναι διαθέσιμες μέσα από το Xbox Accessories App.

Σε ότι αφορά το ίδιο το gaming τώρα μία από τις πιο χρήσιμες δυνατότητες των νέων Xbox Series S|X είναι εκείνη του Quick resume, το οποίο μόλις έγινε ακόμα καλύτερο. Με το νέο update θα μπορείς να βάλεις μέχρι και δύο παιχνίδια σε λειτουργία “Pin to Quick Resume” , τα οποία θα παραμένουν ενεργά στο υπόβαθρο και σε κατάσταση αναμονής μέχρι να αποφασίσεις να συνεχίσεις. Ο μόνος τρόπος vα βγει ένα παιχνίδι από τη λειτουργία Quick Resume είναι να το αφαιρέσεις χειροκίνητα ή αν υπάρξει κάποιο υποχρεωτικό update από τον developer του τίτλου.

 

 

Τέλος, στο μενού των ρυθμίσεων θα βρεις και ένα νέο Audio Setup Wizard που σε καθοδηγεί βήμα βήμα για να σετάρεις σωστά τον ήχο της κονσόλας σου, προσθήκη που αφορά και εσένα που μπορεί να είσαι κάτοχος κονσόλας Xbox One.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

 

Μπορείς να δεις ακόμη