Βρες το μοντέλο αφυγραντήρα που καλύπτει τις ανάγκες σου

 

Ο αφυγραντήρας αποτελεί μια απλή και οικονομική λύση για την αντιμετώπιση της υψηλής υγρασίας.

Απορροφά αποτελεσματικά την υγρασία από τον αέρα, συμβάλλοντας έτσι στη βέλτιστη θέρμανση του χώρου, χωρίς να χρειάζεται να αυξήσεις τη θερμοκρασία στον θερμοστάτη. Ταυτόχρονα βοηθά να διατηρείται σταθερό το κατάλληλο επίπεδο σχετικής υγρασίας του περιβάλλοντος. Με αυτό τον τρόπο εξοικονομείς χρήματα από τα έξοδα θέρμανσης και παράλληλα δημιουργείς ένα υγιεινό περιβάλλον.

Οι αφυγραντήρες, αποτελούν την ιδανική λύση για χώρους με μεγάλη υγρασία όπως υπόγεια, εξοχικά ή σπίτια που δεν κατοικούνται για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Ακόμη και για περιοχές με υψηλή υγρασία, ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες.

 

Τύποι αφυγραντήρων

Τα μοντέλα με συμπιεστή ψύχουν τον αέρα που απορροφούν, για να αποβάλει την υγρασία του. Στη συνέχεια τον θερμαίνουν, ώστε να επανέλθει στη θερμοκρασία δωματίου, πριν τον απελευθερώσουν ξανά στον χώρο. Εξασφαλίζουν μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων κατά λειτουργία τους και παρέχουν άμεσα και δραστικά αποτελέσματα στον χώρο. Είναι ιδανικοί για χώρους με θερμοκρασίες όχι κάτω από 13-14°C.

Οι αφυγραντήρες με ζεόλιθο αφήνουν τον υγρό αέρα του χώρου να περνάει μέσα από το δίσκο του ζεόλιθου, «ξηραίνοντας» τον αέρα πριν τον απελευθερώσουν ξανά στον χώρο. Με αυτό τον τρόπο παραμένει σταθερή η απόδοσή τους, ανεξάρτητα από τη θερμοκρασία του χώρου, επιτυγχάνοντας βέλτιστα αποτελέσματα με χαμηλή κατανάλωση ρεύματος. Γι’ αυτό και συνιστώνται ιδιαίτερα για χώρους με ελλιπή έως καθόλου θέρμανση.

2 σε 1 (Αφυγραντήρας – Καθαριστής Αέρα)

Η λύση για ένα ιδανικό περιβάλλον στο σπίτι σου, απαλλαγμένο από κάθε ίχνος υγρασίας και παράλληλα καθαρό και υγιεινό αέρα χωρίς σκόνη και ανεπιθύμητους μικροοργανισμούς. Χάρη στη διπλή λειτουργία τους, οι συσκευές 2 σε 1 προσαρμόζονται απόλυτα στις ανάγκες σου κάθε ώρα της ημέρας. Σου επιτρέπουν να αναβαθμίσεις την ποιότητα της ατμόσφαιρας στον χώρο εύκολα και αποτελεσματικά.

 

Λειτουργία ιονισμού

Πολλά μοντέλα έρχονται με λειτουργία ιονιστή, που διοχετεύει στον αέρα αρνητικά ιόντα. Έτσι εξουδετερώνονται βλαβεροί μικροοργανισμοί όπως σκόνη, βακτηρίδια, ιοί, νεκρά κύτταρα του δέρματος των κατοικίδιων ζώων και οσμές. Ιδανική επιλογή αν έχεις στο σπίτι κατοικίδιο ζώο, είσαι καπνιστής ή ευαίσθητος σε αλλεργίες.

 

Φίλτρα καθαρισμού αέρα

Το φίλτρο μπορεί να συλλέξει τη σκόνη και τα στερεά σωματίδια που βρίσκονται στον αέρα. Υπάρχουν μοντέλα που διαθέτουν επιπλέον φίλτρα για τον καθαρισμό του αέρα (όπως τα φίλτρα HEPA που συγκρατούν άλλα αιωρούμενα σωματίδια και αλλεργιογόνα ή τα φίλτρα άνθρακα που εγκλωβίζουν επιβλαβή αέρια, καπνό τσιγάρου και ενοχλητικές οσμές). Επιπλέον, η επιλογή αφυγραντήρα με πλενόμενο φίλτρο μπορεί να σου εξοικονομήσει χρήματα, γιατί το αποσπώμενο πλενόμενο φίλτρο είναι επαναχρησιμοποιήσιμο και ως εκ τούτου δεν χρειάζεται αγορά καινούριου.

 

Αποδοτικότητα

Η αποδοτικότητά τους μετριέται στα λίτρα νερού από τους υδρατμούς που συγκεντρώνουν ανά 24 ώρες λειτουργίας (lt/24h).

Συνδεσιμότητα Wi-Fi

Δημιούργησε το περιβάλλον που εσύ θέλεις, όταν το θέλεις, με την  έξυπνη τεχνολογία Wi-Fi. Μέσω της συνοδευτικής εφαρμογής για smartphone και tablet, μπορείς να ρυθμίζεις τα ιδανικά επίπεδα υγρασίας στο χώρο σου, απ’ όπου κι αν βρίσκεσαι. Η δυνατότητα να προγραμματίζεις τη λειτουργία της συσκευής μόνο τις ώρες που είναι απαραίτητο, σου επιτρέπει να εξοικονομείς ενέργεια και χρήματα, αφού λειτουργεί πολύ λιγότερες ώρες κατά τη διάρκεια του 24ώρου.

 

Αθόρυβη λειτουργία

Ορισμένα μοντέλα διαθέτουν επιλογή για αθόρυβη λειτουργία, για να απολαμβάνεις την αίσθηση της απόλυτης ησυχίας στο χώρο σου. Ενδείκνυται για χρήση σε χώρους όπου απαιτείται απόλυτη ησυχία, όπως υπνοδωμάτια, ώστε να απολαμβάνεις ιδανικές συνθήκες ύπνου. Αθόρυβη λειτουργία, σημαίνει επίσης και εξοικονόμηση ενέργειας, αφού η συσκευή λειτουργεί με χαμηλότερη ισχύς, χωρίς όμως να υστερεί σε απόδοση.

 

Ήξερες ότι…

Τοποθετώντας τη συσκευή στο δωμάτιο που έχεις απλωμένα τα ρούχα, στεγνώνουν πιο γρήγορα και χωρίς να μεταφέρουν υγρασία στο υπόλοιπο σπίτι.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη