Worlds League of Legends 2021. Group Stage 15-18 Οκτωβρίου

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Συνεχίζοντας με τη δεύτερη φάση των ομίλων οι μάχες για την ανάδειξη των καλύτερων ομάδων που θα περνούσαν στους προημιτελικούς είχαν πολλές συγκινήσεις.

 

15 Οκτωβρίου

Η τέταρτη μέρα ήταν αφιερωμένη στον A’ όμιλο, και θα μας έδινε και τις πρώτες αποχωρήσεις, είτε από τη μεριά των Ευρωπαίων, είτε από τη μεριά τον Βορειοαμερικάνων, τη στιγμη που οι κορεάτες της DWG KIA, έδειχναν ότι θα έχαναν την πρώτη θέση πολύ πολύ δύσκολα.

Ο τρίτος αγώνας έκανε τη μέρα πραγματικά συναρπαστική, αφού μετά την επικράτηση της Cloud9 επί της FPX, δημιουργήθηκαν όλες οι προϋποθέσεις για τριπλή ισοβαθμία, τη στιγμή που η DWG KIA είχε κλειδώσει από νωρίς την πρόκριση, μετά τη νίκη της, επί της FPX στον πρώτο αγώνα της ημέρας.

 

FPX vs. DK

 

 

Τελικά, η μέρα κατέληξε με δύο tie breaker αγώνες μεταξύ FPX, Rogue και Cloud9. Στο τέλος και μετά από ένα αγώνα που κράτησε περισσότερα από 50 λεπτά, η Cloud9 πήρε την πολυπόθητη πρόκριση για τη φάση των knockout.

 

FPX vs. RGE

 

 

C9 vs. RGE

 

 

16 Οκτωβρίου

H πέμπτη μέρα ήταν εκείνη που θα ξεκαθάριζε το τοπίο του Β’ ομίλου. Αντίθετα όμως με τον Α’ όμιλο εδώ οι Edward Gaming και T1 έμοιαζαν τα αδιαμφισβήτητα φαβορί για τις δύο θέσεις της πρόκρισης.

Ο τρίτος αγώνας της ημέρας ήταν εκείνος που θα έφερνε τις δύο ομάδες αντιμέτωπες, με την T1 να θέλει τη νίκη για να κλέψει την πρώτη θέση. Η δίψα για την πρωτιά οδήγησε σε ένα λίγο πολύ μονόπλευρο αγώνα, με μοναδικό highlight από μεριάς της EDG το kill της Keria στο 18ο λεπτό.

 

EDG vs. T1

 

 

H ήττα αυτή αποδείχτηκε καθοριστική για την ψυχολογία της EDG, η οποία προσπάθησε να διεκδικήσει το tie breaker της ισοβαθμίας, μόνο που συνάντησε στον δρόμο της το εμπόδιο της 100Τ, που στον τελευταίο αγώνα της ημέρας δεν έδειξε καμία διάθεση να πετάξει λευκή πετσέτα – χαρακτηριστική στιγμή το τετραπλό kill στο 6o λεπτό – και άφησε το τουρνουά με το κεφάλι ψηλά.

 

100 vs. EDG

 

 

17 Οκτωβρίου

Τρίτη μέρα της δεύτερης φάσης των ομίλων και ήρθε η ώρα να ξεκαθαρίσει το τοπίο του Γ’ ομίλου. Εδώ το τοπίο έδειχνε πιο ξεκάθαρο αφού η RNG ήταν μόνη στην κορυφή με τρεις νίκες, και τις Hanwha Life και PSG Talon να μάχονται για τη δεύτερη θέση.

Η μέρα ξεκίνησε δυνατά με σύγκρουση των δύο ομάδων και το αποτέλεσμα να είναι υψηλού ενδιαφέροντος, αφού αν επικρατούσε η PSG σε αυτό τον αγώνα και η FNC έχανε από την RNG στον επόμενο, πρακτικά όλα θα είχαν τελειώσει. Τελικά, η PSG δεν κατάφερε να βρει τον απαραίτητο ρυθμό και στα μισά του αγώνα η HLE είχε εξασφαλίσει πλεονέκτημα 4K σε χρυσό με μόλις δύο kills και το comeback δεν ήρθε ποτέ.

 

HLE vs. PSG

 

 

Στον επόμενο αγώνα η FNC έπρεπε να κάνουν ένα μικρό θαύμα απέναντι στην RNG και μέχρι και το 33 λεπτό ο αγώνας ήταν πραγματικά αμφίρροπος, με τις δύο ομάδες να εναλλάσουν θέσεις ισχύος. Τελικά η FNC φαίνεται πως είχε κρατήσει τις δύο καλύτερες επιθέσεις της για το τέλος, και κατάφερε να μείνει ζωντανή στον όμιλο.

 

RNG vs. FNC

 

 

Τελικά η μέρα έλειξε με δύο αγώνες μεταξύ των HLE και RNG – ναι ο όμιλος χρειάστηκε tie breaker – με την RNG να επιδεικνύει την ψυχραιμία και την υπεροχή της, κερδίζοντας την πρώτη θέση του ομίλου.

 

HLE vs. RNG

 

 

18 Οκτωβρίου

Τέταρτη και τελευταία μέρα των ομίλων, με τον Δ’ Όμιλο να είναι ο πιο σφιχτός από πλευράς βαθμολογίας, οπότε όλες οι ομάδες έπρεπε να επιδείξουν τον καλύτερό τους εαυτό για να εξασφαλίσουν τα δύο εναπομείναντα εισιτήρια της πρόκρισης.

Οι δύο πρώτοι αγώνες ήταν σημαντικοί για την υπόλοιποι ημέρα, αφού τα ζευγάρια ήταν MAD εναντίον Gen.G και Liquid εναντίον LNG και πιθανές ήττες των πρώτων θα μείωναν πολύ τις πιθανότητες τους για πρόκριση.

Στον πρώτο αγώνα, η Gen.G πήρε μια δύσκολη νίκη και εξασφάλισε ένα πλεονέκτημα 3-1 στο γκρουπ, τη στιγμή που στον δεύτερο αγώνα η Team Liquid επικράτησε και ισοβάθμισε με την LNG στο 2-2 του γκρουπ.

Η μέρα συνεχίστηκε με ανατροπές και ο αγώνας GEN.G με TL είχε πολύ ενδιαφέρον καθώς οι ομάδες βρέθηκαν εκεί με σκορ 3-2 και 2-3 αντίστοιχα. Η ΤL κατάφερε να πάρει το προβάδισμα από νωρίς, και παρά την προσπάθεια για ανάκαμψη η Gen.G έχασε τον αγώνα με το αποτέλεσμα να οδηγεί τον όμιλο σε τουλάχιστον διπλό tie breaker.

 

TL vs. GEN

 

 

Στο τέλος της μέρας χρειάστηκαν τρία tie breakers που θα θες να παρακολουθήσεις, χωρίς spoilers, από τα οποία Gen.G και Mad Lions εξασφάλισαν τις δύο τελευταίες θέσεις της πρόκρισης.

 

GEN vs. TL

 

 

MAD vs. LNG

 

 

GEN vs. MAD

 

 

Με την ολοκλήρωση και της τέταρτης μέρας οι 8 ομάδες που εξασφάλισαν την πρόκριση στα προημιτελικά ήταν οι:

A’ Όμιλος

DWG KIA

Cloud9

 

Β’ Όμιλος

T1

EDG

 

Γ’ Όμιλος

RNG

HLE Nexus

 

Δ’ Όμιλος

Gen G

Mad Lions

 

Στην κλήρωση που ακολούθησε τα ζευγάρια καθορίστηκαν ως εξής:

RNG

EDG

 

Gen.G

Cloud9

 

T1

HLE Nexus

 

DWG KIA

Mad Lions

Oι νικητές των δύο πρώτων ζευγαριών θα αποτελέσουν το πρώτο ζευγάρι των ημιτελικών και οι οι νικητές των δύο επόμενων το δεύτερο.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη