Xenoblades Chronicles 3 – To ιαπωνικό παιχνίδι ρόλων της χρονιάς

by Aggeliki Tsoukana

Έχουν περάσει περισσότερα από δέκα χρόνια από την περίοδο που η σειρά Xenoblade Chronicles έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή της. Έχοντας μια πλούσια παρακαταθήκη, που ξεκίνησε από τη δεκαετία του 1990 και τη σειρά Xenosaga, η Monolith Soft ακολούθησε ένα νέο μονοπάτι, άφησε πίσω της τη “Space Opera” λογική των τίτλων Xenosaga, και πέρασε σε μια νέα εποχή, διατηρώντας όμως αναλλοίωτη την κορυφαία ποιότητα που χαρακτηρίζει τα παιχνίδια της. Τώρα, αυτό το ταξίδι, που ξεκίνησε με το Xenoblade Chronicles το 2010 στο Wii, κλείνει με το Xenoblade Chronicles 3 στο Nintendo Switch.

Τοποθετημένο μετά τα γεγονότα του Xenoblade Chronicles και του Xenoblade Chronicles 2, το Xenoblade Chronicles 3 διαδραματίζεται στον κόσμο του Aionios, τον οποίο γνωρίσαμε και στα προηγούμενα παιχνίδια. Εκεί, στον Aionios, το έθνος του Keves, που βασίζει τις δυνάμεις του στις μηχανές, και το έθνος του Agnus, που προσανατολίζεται προς τον ουρανό, βρίσκονται σε συνεχή πόλεμο. Μέσα σε αυτούς τους συνεχείς πολέμους βρίσκουμε τους πρωταγωνιστές της ιστορίας μας. Έξι είναι οι βασικοί χαρακτήρες που εμφανίζονται στο Xenoblade Chronicles 3, συμπεριλαμβανομένων των δύο βασικών πρωταγωνιστών. Ο πρώτος είναι ο Noah, ένας νεαρός από το έθνος Keves, ο οποίος συνοδεύεται από τους παιδικούς του φίλους Lanz και Eunie. Ο δεύτερος πρωταγωνιστής είναι ο Mio από το έθνος Agnus, που ταξιδεύει με τους συναδέλφους του Taion και Sena.

 

 

Όπως και οι προκάτοχοί του, το Xenoblade Chronicles 3 είναι ένα παιχνίδι δράσης και ρόλων με έναν μεγάλο ανοιχτό κόσμο προς εξερεύνηση. Ωστόσο, εδώ έχουμε κάποιες σημαντικές αλλαγές, αφού σε αντίθεση με τα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς Xenoblade, όπου οι ενεργοί μαχητές που είχαμε στη διάθεσή μας ήταν τρεις, στο Xenoblade Chronicles 3 μέχρι και επτά χαρακτήρες έχουν τη δυνατότητα να μάχονται ταυτόχρονα. Αυτοί οι επτά αποτελούνται από τους έξι βασικούς πρωταγωνιστές που προαναφέρθηκαν, και έναν ακόμα που αλλάζει συνεχώς ανάλογα με το σημείο και την περιοχή που βρισκόμαστε στο παιχνίδι.

Στο Xenoblade Chronicles 3 σημαντικό ρόλο παίζει ο μηχανισμός της μάχης, ο οποίος έχει αναβαθμιστεί σημαντικά. Εδώ το σύστημα μάχης αντιπροσωπεύει δύο διακριτούς κόσμους. Αυτή τη φορά δεν υπάρχουν λεπίδες που θα κρίνουν την πορεία της μάχης. Εν αντιθέσει, έχουμε τα Arts, που οδηγούν σε εκτέλεση πιο εντυπωσιακών κινήσεων, καθώς επίσης και κλάσεις, η κάθε μία με τα δικά της Arts, που σε ορισμένες περιπτώσεις, ανάλογα με το πότε θα εκτελεστούν, θα κρίνουν την έκβαση της μάχης.

Εκτός των παραπάνω, στο Xenoblade Chronicles 3 θα υπάρχει και ένας μηχανισμός επίθεσης με την ονομασία “Fusion”. Μέσω αυτού δύο Arts που προέρχονται από κλάσεις δύο διαφορετικών εθνών (Keves και Agnus), μπορούν να «ενωθούν» κατά τη διάρκεια της μάχης και να καταφέρουν ένα πολύ πιο σημαντικό χτύπημα. Και τέλος, υπάρχει o μηχανισμός Ouroboros, ο οποίος ενώνει το σενάριο και τη μάχη, και είναι τόσο ισχυρός που, σε πολλές περιπτώσεις και κυρίως απέναντι σε bosses, που είναι πιο πολλά από κάθε άλλο παιχνίδι της σειράς, κρίνεται ως απολύτως απαραίτητος.

 

 

Το Xenoblade Chronicles 3 είναι πρωτίστως ένα παιχνίδι ρόλων, και αυτό βρίσκει εφαρμογή στα quests. Όπως είχαμε δει να συμβαίνει και στα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς, διατίθενται πολλές βασικές αποστολές, που οδηγούν την ιστορία προς τα εμπρός, αλλά υπάρχουν και πολλές δευτερεύουσες. Αυτή τη φορά όμως οι περισσότερες αποστολές τύπου “fetch” έχουν τοποθετηθεί μέσα σε ένα γενικό πλαίσιο που έχει το όνομα “Requests”. Εδώ υπάρχει μια χαρακτηριστική ευκολία στην ολοκλήρωση και παράδοση αυτών των αποστολών, αφού ο παίκτης μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να αποστείλει στους NPCs όποια στοιχεία είχαν ζητήσει από την αποστολή, με το πάτημα ενός κουμπιού, γεγονός που καθιστά την ολοκλήρωση αυτών των αποστολών εύκολη, χωρίς να ζημιώνεται έτσι ο ρυθμός της βασικής ιστορίας. Επιπροσθέτως, αυτά τα Requests χαρίζουν πόντους εμπειρίας στους χαρακτήρες του παίκτη και αυξάνουν τις σχέσεις (affinity) με τους NPCs που έδωσαν την εκάστοτε αποστολή καθώς επίσης και με την κοινότητα στην οποία ανήκουν.

Εκτός όλων των άλλων, το Xenoblade Chronicles είναι και ένα πανέμορφο παιχνίδι. Αλλάζοντας ελαφρώς το εικαστικό του, και πηγαίνοντας προς πιο “anime μονοπάτια”, το νέο παιχνίδι της Monolith Soft προσφέρει υπέροχα εφέ μάχης, καταπληκτικά τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, ευφάνταστα πλάσματα για να πολεμήσουμε και υπέροχα σχεδιασμένους χαρακτήρες.

Όλα δείχνουν, λοιπόν, ότι το Xenoblade Chronicles 3 θα είναι ένα ακόμα εντυπωσιακό παιχνίδι ρόλων από τη Monolith Soft, συνεχίζοντας τη σπουδαία παράδοση των προηγούμενων επεισοδίων. Ο τίτλος του Nintendo Switch θα είναι διαθέσιμος στα καταστήματα από τις 29 Ιουλίου του 2022.

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: Nintendo Switch

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη