Xiaomi Event: Όλες οι ανακοινώσεις για τα νέα Smartphones και Tablet που έρχονται

by K-Admin 1

Σε πολλά διαφορετικά θέματα επικεντρώθηκε η Xiaomi στο Event της για το φθινόπωρο του 2021. Η παρουσίαση ήταν ένας καταιγισμός από πληροφορίες για τα νέα προϊόντα της εταιρίας τα οποία έρχονται με πολλά νέα χαρακτηριστικά μερικά από τα οποία εμφανίζονται για πρώτη φορά στην αγορά των smartphones. Συγκεκριμένα η Xiaomi παρουσίασε τα 11T, 11T Pro, 11 Lite 5G NE καθώς και το Xiaomi Pad 5.

 

 

Tα 11T και 11T pro παρουσιάστηκαν πρώτα και πρόκειται για τα δύο νέα flagships της εταιρίας. Ένα από τα σημαντικότερα νέα χαρακτηριστικά των δύο κινητών της Xiaomi αποτελεί το HyperCharging το οποίο επιτρέπει στις συσκευές να φορτίσουν από 0% μέχρι 100% σε μόλις 17 λεπτά, στην περίπτωση του 11T Pro ενώ παίρνει περίπου 30 λεπτά για την περίπτωση του 11Τ. Το παραπάνω επιτυγχάνεται χάρη στην υποστήριξη 120W και 67W φόρτισης σε 11T Pro και 11Τ αντίστοιχα. Άξιο αναφοράς είναι πως η φόρτιση της συσκευής μπορεί να συνεχιστεί ακόμα και σε ακραίες θερμοκρασίες σε -10 βαθμούς κελσίου. Ανανεωμένες έρχονται και οι κάμερες των δυο κινητών τηλεφώνων με μεγάλη έμφαση στη κινηματογραφική εμπειρία και τη δυνατότητα λήψης φωτογραφιών κάθε τύπου σε κάθε περιβάλλον. Τα κινητά φέρουν φακούς Wide, Ultra-Wide και Telephoto με τον πρώτο να είναι η σημαντικότερη αναβάθμιση αφού πέρασε από τα 50MP του 10T Pro στα 108MP στο 11T pro.

 

 

Και τα 2 νέα κινητά της Xiaomi έρχονται διαθέσιμα σε τρεις χρωματισμούς, Celestial Blue, Moonlight White, και Meteorite Grey. Όσον αφορά στο μέγεθος αποθηκευτικού χώρου, η Xiaomi διαθέτει το 11T σε 128GB και 256GB, με 8GB ram. Το 11T pro από την άλλη διαθέτει 128GB και 256GB με 8G ram ενώ διαθέτει και τρίτο μοντέλο για τους χρήστες που χρησιμοποιούν το κινητό τους για βαριά προγράμματα και render. Το ακριβότερο και δυνατότερο μοντέλο Xiaomi 11T pro διαθέτει 12GB ram αρκετή για να σηκώσει ακόμα και τα πιο απαιτητικά προγράμματα αφού είναι περισσότερη ακόμα και από μία πληθώρα σύγχρονων laptops ενώ ο αποθηκευτικός χώρος παραμένει στα 256GB.

 

H Xiaomi εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία του event για να μιλήσει για μια από τις πιο επιτυχημένες συσκευές της, το Mi 11 Lite 5G. Η εταιρία ανακοίνωσε πως λόγο της μεγάλης ζήτησης αποφάσισε να κάνει μια ανανέωση στο κινητό λανσάροντας το νέο Mi 11 Lite 5G NE (new edition). Το νέο μοντέλο έρχεται ακριβώς ίδιο με το προηγούμενο πέραν μιας βασικής διαφοράς. Το Mi 11 Lite 5G NE φέρει πλέον έναν νέο επεξεργαστή. Η εταιρία αποφάσισε να κάνει αλλαγή από τον Qualcomm Snapdragon 780G σε Snapdragon 778G ο οποίος διαθέτει εντελώς διαφορετική αρχιτεκτονική, από 5nm σε 6nm. Για να γιορτάσει την κυκλοφορία της ανανεωμένης συσκευής, η Xiaomi ανακοίνωσε πως την κυκλοφορία της συσκευής θα συνοδεύει ένα νέο χρώμα με όνομα Snowflake white το πίσω μέρος του οποίου θυμίζει χιόνι που αντανακλά το φως.

 

 

Τέλος το event έκλεισε με την ανακοίνωση της κυκλοφορίας του Xiaomi Tab 5 στην ευρωπαϊκή αγορά. Συγκεκριμένα μόνο η απλή έκδοση της ταμπλέτας αναμένεται να κάνει την εμφάνιση της στα ευρωπαϊκά καταστήματα και όχι η Pro. Επομένως το μοντέλο που θα κυκλοφορήσει διαθέτει μια μεγάλη οθόνη 11 ιντσών και 8.720mAh μπαταρία με δυνατότητα fast charging στα 33W. Δυστυχώς το πακέτο περιλαμβάνει φορτιστή ο οποίος υποστηρίζει μόνο μέχρι 22.5W φόρτιση οπότε όσοι θέλουν θα πρέπει να προμηθευτούν ξεχωριστά πιο γρήγορο φορτιστή για να δουν τις πλήρεις δυνατότητες της συσκευής σε ότι αφορά χρόνους φόρτισης. Για τους χρήστες οι οποίοι χρησιμοποιούν την ταμπλέτα ως μέσω σχεδίασης, το Xiaomi Tab 5 υποστηρίζει και το Smart Pen της εταιρίας το οποίο μπορεί και φορτίζει μαγνητικά από την άκρη της συσκευής όταν δεν το χρησιμοποιείται.

 

Το tablet έρχεται σε δύο χρώματα, λευκό και μαύρο ενώ το design του παραμένει ίδιο με τις κοφτερές γωνίες και τη χρήση μετάλλου για το πίσω μέρος και γυαλιού για το μπροστά.

Μπορείς να δεις ακόμη