Xiaomi Mi 11: smartphone για Οσκαρ

by K-Admin 1

 

Κάθε χρόνο περίπου αυτή την εποχή η Xiaomi κυκλοφορεί τη ναυαρχίδα της σειράς Mi στις διεθνείς αγορές. Και το 2021 δεν ξέφυγε του “κανόνα”. Επίσης, κάθε χρόνο η εταιρεία βελτιώνει τη ναυαρχίδα της σε ένα ή περισσότερους τομείς και για φέτος η κινεζική εταιρεία επικέντρωσε τις προσπάθειές της στο σύστημα καμερών της συσκευής, με ειδική έμφαση στις δυνατότητες δημιουργίας περιεχομένου βίντεο, δηλαδή στην κινηματογράφηση.

Ξεκινώντας από το φωτογραφικό hardware το Mi 11 χρησιμοποιεί τρεις αισθητήρες. Ο κύριος αισθητήρας προσφέρει ανάλυση 108MP, ενώ διαθέτει σύστημα φακού με οπτική σταθεροποίηση και σφαιρικά στοιχεία για την καλύτερη δυνατή ποιότητα εικόνας. Έπειτα υπάρχει ένας αισθητήρας των 13MP με ultrawide φακό για τα τοπία και φωτογραφίσεις σε εσωτερικούς χώρους, και τέλος ένας αισθητήρας των 5MP με tele macro φακό. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι πρόκειται για ένα tele φακό των 48mm ο οποίος όμως μπορεί να εστιάσει στα 3 έως 9 εκατοστά από το θέμα, δίνοντάς σου τη δυνατότητα να τραβήξεις εξαιρετικές macro φωτογραφίες.

 

 

Στο βίντεο τώρα, το Mi 11 είναι μία από τις ελάχιστες συσκευές της αγοράς που μπορεί να τραβήξει περιεχόμενο σε ανάλυση 8K, ήτοι βίντεο με τέσσερις φορές περισσότερα pixels από τον γνωστό σου 4K. Έπειτα το περιεχόμενό σου μπορεί να έχει εξαιρετικό δυναμικό εύρος, αφού από τη μία η συσκευή μπορεί να τραβήξει βίντεο HDR10+ για να μην χάνεις πληροφορία στα φωτεινά, ενώ υποστηρίζει και Ultra Night Video mode το οποίο χρησιμοποιεί AI τεχνικές μείωσης του θορύβου, ώστε να μπορείς να τραβάς βίντεο ακόμα και σε συνθήκες συσκότισης (<1 lux).

 

 

Έπειτα το λογισμικό της κάμερας σου προσφέρει μία σειρά ΑΙ λειτουργίες για να κάνεις το περιεχόμενό σου πραγματικά κινηματογραφικό. Έτσι, η λειτουργία Magic Zoom θα σου επιτρέψει να μιμηθείς το Dolly Zoom εφέ που έκανε διάσημο ο Hitchcock στο Vertigo, η λειτουργία Freeze Frame να δημιουργήσεις πλάνα με το ίδιο πρόσωπο πολλαπλές φορές μέσα στο κάδρο, το Parallel World να φτιάξεις πλάνα αλά Inception, το Time Freeze να παγώσεις την κίνηση μέσα στο καρέ και το Night Time Lapse να τραβήξεις εντυπωσιακά νυχτερινά timelapse βίντεο και όλα αυτά χωρίς να απαιτούνται ειδικές γνώσεις, με ένα κλικ.

 

 

Η τελική κινηματογραφική πινελιά έρχεται μέσα από τα τα οκτώ έτοιμα χρωματικά φίλτρα, ώστε να δώσεις στο κάθε βίντεο το ύφος που του αναλογεί.

 

 

Όλα τα παραπάνω δεν σημαίνουν ότι η Xiaomi έχει παραμελήσει τους υπόλοιπους τομείς της συσκευής. Ξεκινώντας από τη σχεδίαση το Mi 11 είναι ένα πραγματικά κομψό smartphone με πάχος μόλις 8,1 χιλιοστών και γυαλί στην πλάτη και στην πρόσοψη. Παράλληλα η οθόνη της συσκευής είναι σχεδίασης Quad Curved που σημαίνει ότι το γυαλί αγκαλιάζει όλες τις πλευρές δίνοντάς σου την ψευδαίσθηση μιας πρόσοψης που είναι όλη οθόνη.

 

 

Και τι οθόνη! To Mi 11 χρησιμοποιεί ένα AMOLED πάνελ με διαγώνιο 6,81 ιντσών, ανάλυσης WQHD+ (3.200×1.440 pixels) το οποίο υποστηρίζει ρυθμό ανανέωσης 120Hz και touch sampling rate 480Hz για την πιο άμεση και ρευστή απόκριση που έχεις βιώσει ποτέ. Παράλληλα η οθόνη διαθέτει κορυφαία χρωματική ακρίβεια, με χρωματική απόκλιση Delta-Ε μικρότερη από 1, υποστήριξη για αναπαραγωγή χρωμάτων 10-bit και πιστοποίηση HDR10+, με μέγιστη φωτεινότητα 1.500nits.

 

 

Σε επίπεδο hardware το Xiaomi Mi 11 χρησιμοποιεί τον κορυφαίο Snapdragon 888 της Qualcomm, σε συνδυασμό με 256GB αποθηκευτικού χώρου και 8GB μνήμης RAM, ενώ υποστηρίζονται και όλες οι σύγχρονες επιλογές δικτύωσης από Bluetooth 5.2, για να μπορείς να ακούς από δύο ασύρματα ηχεία/ακουστικά ταυτόχρονα, μέχρι Wi-Fi 6 και 5G. H Xiaomi δεν έχει αφήσει στην τύχη του ούτε τον τομέα του ήχου, με τη συσκευή να διαθέτει στερεοφωνικά ηχεία τα οποία έχει επιμεληθεί η Harman Kardon.

 

 

Τέλος σε ότι αφορά την αυτονομία και τη φόρτιση Mi 11 διαθέτει μπαταρία των 4.600mAh, ενώ μέσα στη συσκευασία θα βρεις ένα γρήγορο φορτιστή τεχνολογίας GaN των 55W, ο οποίος μπορεί να φορτίσει την μπαταρία πλήρως σε μόλις 45 λεπτά, ενώ υποστηρίζεται και γρήγορη ασύρματη φόρτιση των 50W, αν έχεις ασύρματη βάση φόρτισης αντίστοιχων προδιαγραφών.

 

Αν λοιπόν ψάχνεις για ισχυρό και κομψό smartphone και σε ενδιαφέρουν οι μοναδικές δυνατότητες δημιουργίας βίντεο που σου παρέχει η νέα ναυαρχίδα της Xiaomi, κάνε από σήμερα την προπαραγγελία για το δικό σου Mi 11.

Μπορείς να δεις ακόμη