Smart ιδέες για να ανανεώσεις το σπίτι με φωτισμό Philips Hue!

by K-Admin 1

 

Όσο παρατείνεται η παραμονή μας στο σπίτι, τόσο περισσότερο αναζητούμε έξυπνους και διαφορετικούς τρόπους για να περνάμε την καθημερινότητά μας όμορφα. Και τι καλύτερο για να το πετύχεις αυτό από το να ανανεώσεις τον χώρο που περνάς τις περισσότερες ώρες της ημέρας.

Ειδικά αυτή την περίοδο, που έχεις ακόμα περισσότερο ανάγκη να αισθάνεσαι όμορφα στο σπίτι, να είσαι χαρούμενος, χαλαρός, με όσο γίνεται λιγότερο άγχος και στρες, μάθε ότι όλα ξεκινούν από το πώς “φωτίζεις” τους χώρου του σπιτιού σου.

 

 

Καλύτερη ζωή με έξυπνο φωτισμό

Το χρώμα στο φωτισμό μας, επιδρά στις αισθήσεις και στην ψυχολογία μας. Οι διαφορετικές θερμοκρασίες του λευκού χρώματος μπορούν επίσης να συμβάλουν στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας. Η αργή και σταδιακή αύξηση της έντασης του φωτισμού έως ένα συγκεκριμένο σημείο προτού ξυπνήσεις, για παράδειγμα, μπορεί να κάνει ευκολότερο το πρωινό σου ξύπνημα.

Παράλληλα, ο τρόπος με τον οποίο φωτίζεις τους χώρους του σπιτιού σου μπορεί να κάνει τη διαφορά στη λειτουργικότητά του. Ακόμα κι η παραμικρή αλλαγή στα επίπεδα φωτισμού μπορεί να αλλάξει δραματικά την αύρα του δωματίου. Άλλο φωτισμό χρειάζεσαι στο σαλόνι, άλλο στο υπνοδωμάτιο κι άλλο στη κουζίνα.

Όλα αυτά, κι ακόμη περισσότερα, μπορούν να γίνουν πραγματικότητα με φωτισμό Philips Hue.

 

 

Φωτισμός για κάθε περίσταση

Με τον έξυπνο φωτισμό Philips Hue, οι παραδοσιακοί λαμπτήρες αντικαθίστανται από έξυπνες λάμπες LED οι οποίες εγκαθίστανται πολύ εύκολα, αφού το μόνο που χρειάζεται είναι να τοποθετηθούν στο ντουί του φωτιστικού, στη θέση της συμβατικής λάμπας. Έπειτα, χρησιμοποιώντας το smartphone ή το tablet σου, θα μπορείς να ελέγχεις κάθε έξυπνη λάμπα που έχεις εγκαταστήσει, είτε βρίσκεσαι μέσα στο σπίτι είτε από πολύ μακριά.

Για να έχεις τον απόλυτο έλεγχο στον φωτισμό του σπιτιού σου, θα χρειαστείς το Philips Hue Bridge. Και θα μπορείς να έχεις εγγυημένα ομαλή ρύθμιση έντασης φωτισμού και πλήρη έλεγχο στο χρώμα και στη θερμοκρασία λευκού. Ούτε πολύ έντονο φως, ούτε πολύ χαμηλό, αλλά ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι, χωρίς καλώδια, ηλεκτρολόγους ή εγκαταστάσεις.

Και θα μπορείς να χρησιμοποιείς τα έτοιμα ή τα δικά σου προσαρμοσμένα προγράμματα για κάθε περίσταση, έτσι ώστε να ρυθμίζεις τον φωτισμό ανάλογα με την ώρα και τη διάθεσή σου.

 

 

Φτιάξε ατμόσφαιρα στο σαλόνι

Ένα φωτιστικό οροφής με ασύμμετρα σποτ ή λαμπτήρες Philips Hue White Ambiance, ή Philips Hue White and Color Ambiance, θα δώσει περισσότερο ύψος στον χώρο. Το πολυεπίπεδο design κάνει τα μεγάλα δωμάτια να φαίνονται πιο άνετα. Μπορείς να το συνδυάσεις και με φωτιστικό δαπέδου, στο οποίο θα έχεις τοποθετήσει μία έξυπνη λάμπα Philips Hue της αρεσκείας σου.

Δώσε vintage στυλ στον χώρο σου με μια λάμπα Philips Hue White Filament Bulb. Μπορείς να τοποθετήσεις φώτα στο δάπεδο προς τον τοίχο ή προς το στοιχείο του δωματίου που θέλεις να φωτίσεις. Η δεύτερη πρόταση, είναι ιδανική για μικρότερα δωμάτια, χρησιμοποιώντας π.χ. τις μπάρες φωτισμού Philips Hue Play. Ανάλογα με το αν επιθυμείς μια εστιασμένη δέσμη φωτός, μια διάχυτη εξάπλωση χρώματος, ένα άγγιγμα μπλε ή φωτισμό μιας συγκεκριμένης γωνίας, μπορείς να τα τοποθετήσεις πίσω από την τηλεόραση, σε κάποιο ράφι, ή ακόμα και στο δάπεδο.

 

Κινηματογραφικές βραδιές στο σπίτι με Philips Hue

Απογείωσε τη διασκέδαση σου με το Philips Hue Play HDMI Sync Box και την εφαρμογή Philips Hue Sync App στο smartphone ή στο tablet σου. Αυτό το «μαγικό» κουτάκι, συγχρονίζει τον φωτισμό Philips Hue στο σαλόνι σου με το περιεχόμενο που προβάλλεται στην οθόνη της τηλεόρασής σου. Το αποτέλεσμα είναι μοναδικό!

 

 

Δώσε high-tech φωτισμό στο playroom σου

Το βράδυ γίνονται οι πιο επικές μάχες στις αρένες του Call of Duty, Fortnite, PUBG, Apex Legends, και πολλών άλλων δημοφιλών online τίτλων. Όποια κι αν είναι η δική σου αρένα, ο χώρος σου θα έχει άλλη ομορφιά με φωτισμό Philips Hue. Για την ακρίβεια, ο σωστός φωτισμός θα σε κρατήσει συγκεντρωμένο στη μάχη, θα σου δώσει την έμπνευση και τα αντανακλαστικά που χρειάζεσαι.

Μία εξαιρετική λύση, που θα κάνει ακόμα πιο ξεκούραστη την εμπειρία και ταυτόχρονα θα δώσει περισσότερη εμβύθιση στο παιχνίδι σου, είναι η τοποθέτηση ταινίας LED ή μιας Light Bar πίσω από την οθόνη σου. Αν θέλεις ποιότητα και απόλυτη ευελιξία στον φωτισμό σου, θα επιλέξεις κάτι ποιοτικό και αξιόπιστό όπως η Philips Hue Smart Lightstrip ή η Philips Hue White and Color Ambiance Play Light Bar.

 

 

Φτιάξε την πιο “ζεστή” γωνιά για διάβασμα ή για χαλάρωση

Αναβάθμισε το χώρο που μελετάς, διαβάζεις τα αγαπημένα σου βιβλία, ή που απλώς κάθεσαι χαλαρά για να “χαζέψεις” βιντεάκια στο YouTube. Ο ευέλικτος και «στοχευμένος» φωτισμός που δεν θα βρίσκεται πολύ κοντά σου, είναι η καλύτερη λύση.

Ένα φωτιστικό με ρυθμιζόμενη κεφαλή και βραχίονα άρθρωσης θα σου επιτρέψει να κατευθύνεις εύκολα το φως εκεί που επιθυμείς χωρίς αντανακλάσεις. Συνδύασε το με μια έξυπνη λάμπα Philips Hue για να αλλάζεις το χρώμα ή και την ένταση σύμφωνα με τις ανάγκες σου σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, ακόμα και όταν τα μάτια σου είναι κουρασμένα και χρειάζεσαι περισσότερο φως.

 

 

Αναβάθμισε τον φωτισμό της κουζίνας σου

Στον χώρο της κουζίνας, είναι απαραίτητο να υπάρχει άπλετος, καθαρός φωτισμός. Έτσι δημιουργείται  ένα ευχάριστο περιβάλλον τόσο για όποιον ασχολείται με το μαγείρεμα όσο και για την υπόλοιπη οικογένεια.

Δεν είναι απαραίτητο να τοποθετήσεις διαφορετικούς φωτισμούς για κάθε σημείο στην κουζίνα σου. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις φωτιστικό με έξυπνους λαμπτήρες Philips Hue White Ambiance Wireless Lighting για πλήρη έλεγχο από το κινητό ή το tablet. Έτσι, θα ρυθμίζεις την ένταση και τη θερμοκρασία λευκού του ανάλογα με τη χρήση που θέλεις.

 

 

Με έμφαση στην προσβασιμότητα

Οι τεχνολογίες έξυπνου φωτισμού της Philips είναι προσβάσιμες σε όλους. Είτε πρόκειται για αρχάριους χρήστες ή μέλη της οικογένειας που μέχρι σήμερα δεν ήταν σε θέση να αξιοποιήσουν όλες αυτές τις ευκολίες όπως ηλικιωμένοι ή άτομα με κινητικές δυσκολίες. Με οδηγίες βήμα προς βήμα, μέσα από μια διαισθητική εφαρμογή για το smartphone, θα συνδέσεις τον φωτισμό στο ασύρματο οικιακό σου δίκτυο για να ελέγχεις τα αξεσουάρ σου όπως θέλεις, όποτε θέλεις.

 

Μπορείς να δεις ακόμη