Υπάρχει περίπτωση να δούμε το Game Pass της Microsoft σε κονσόλες PlayStation;

by Zikou Stella

Η αγορά του Gaming και από οικονομικής άποψης είναι τεράστια και συνεχώς επεκτείνεται, αυξάνοντας έτσι τον ανταγωνισμό στους μεγάλους παίχτες, οι οποίοι σαφώς προσπαθούν να αποκτήσουν ένα όλο και μεγαλύτερο μερίδιο.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι συνδρομητικές υπηρεσίες ήρθαν να μείνουν, ενώ το Game Pass της Microsoft για XBOX, PC και άλλες συσκευές είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες και αξιόλογες υπηρεσίες του είδους. Κατά μία έννοια, αποτελεί το «καμάρι» και το πιο «δυνατό χαρτί» της εταιρείας, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι από πλευράς πωλήσεων κονσολών έχει την τρίτη θέση (πίσω από Sony και Nintendo).

Αν δεν το γνωρίζεις ήδη το Game Pass είναι σαν το Netflix αλλά για gamers, όπου με μία συνδρομή μπορείς να παίξεις όσο θες από μία λίστα πολλών και αξιόλογων παιχνιδιών. Το ενδιαφέρον είναι ότι η Microsoft δεν έχει συνδέσει την υπηρεσία αυτή αποκλειστικά με τις XBOX κονσόλες της, αλλά την έχει επεκτείνει (μέσω cloud, μέσα από app κτλ) και σε πολλές άλλες συσκευές, όπως είναι τα PC, οι τηλεοράσεις, τα κινητά και τα τάμπλετ.

Οπότε, είναι λογικό να ακούμε μεγάλα στελέχη (όπως τον Οικονομικό Διευθυντή Tim Stuart) να δηλώνουν ότι θέλουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους παντού, ακόμα και στη Sony. It makes business sense και αυτή είναι η στρατηγική τους πλέον…

Όμως, το θέμα είναι ότι αυτό προϋποθέτει τη σύμφωνη γνώμη και συνεργασία και των άλλων. Μπορεί η Microsoft, όντως να έχει κλείσει σημαντικές συμφωνίες και να προωθεί (πρώην) αποκλειστικά της παιχνίδια και αλλού, αλλά η Sony ειδικά δεν βλέπει με καλό μάτι την επιτυχία του Pass, ούτε νιώθει άνετα με τις συνεχείς εξαγορές gaming studio από τη Microsoft.

Άρα, η λογική λέει ότι μεσοπρόθεσμα δύσκολα θα δει κανείς εφαρμογή Game Pass σε κονσόλες Sony. Βέβαια, η αγορά είναι δυναμική και ποτέ δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ένα καλό deal, που θα έχει αξία και κέρδος για όλους. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Microsoft θα εκμεταλλευτεί την ισχυρή της θέση στο PC gaming (λόγω Windows) και το Pass θα έχει λαμπρό μέλλον και στους PC gamers, πέρα από τις κονσόλες.

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: PlayStation 5PlayStation 4, Xbox Series X, Xbox Series SPC. 

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη