Υπερυψηλές αναλύσεις όπως ποτέ άλλοτε με τις νέες Samsung Premium TVs

by Aggeliki Tsoukana

Με την ανάλυση 4Κ να είναι πλέον ότι ήταν το 1080p για το 720p μέχρι και πριν μερικά χρόνια, έχουμε προχωρήσει πολύ μπροστά στις τεχνολογίες ή και στις διαστάσεις τηλεόρασης. Και η Samsung είναι πρωτοπόρος (και) σε αυτό το κομμάτι. Με τηλεοράσεις που όχι μόνο αναδεικνύουν τις υπερ-υψηλές αναλύσεις 4Κ και 8Κ, αλλά και με μοντέλα που είναι -στην κυριολεξία- έργα τέχνης!

Έτσι, λοιπόν, είτε είσαι λάτρης των σπορ, θέλεις να απολαμβάνεις εντυπωσιακά ντοκιμαντέρ, είτε θέλεις να «στήσεις» έναν οικιακό κινηματογράφο στο σαλόνι σου, πρέπει να ξεκινήσεις από μια Samsung smart TV.

 

 

Καλύτερη εμπειρία προβολής με Neural Quantum Processor

Ο ευφυής επεξεργαστής στις νέες τηλεοράσεις Neo QLED και QD-OLED δημιουργεί την καλύτερη Samsung εμπειρία προβολής σε ανάλυση έως 8K. Αντί ενός νευρωνικού δικτύου για την ανάλυση των οπτικών δεδομένων, ο Neural Quantum Processor στις τηλεοράσεις 4Κ και 8Κ χρησιμοποιεί 20 νευρωνικά δίκτυα για να ενισχύσει κάθε λεπτομέρεια του περιεχομένου σου σε υπερυψηλή ανάλυση.

Χάρη στις υπερ-υψηλές αναλύσεις μπορείς να έχεις μεγαλύτερη τηλεόραση σε μικρότερη απόσταση θέασης και η οθόνη να αποδίδει το βέλτιστο αποτέλεσμα εικόνας. Οι νέες σειρές Samsung TVs έρχονται με μεγάλα πάνελ, από 55’’ έως 85 ίντσες, για να απολαμβάνεις μεγαλύτερη εμβύθιση σε κάθε εμπειρία.

 

Υπερ-υψηλές αναλύσεις σε μικρότερη απόσταση θέασης

Η απόσταση θέασης είναι η απόσταση που χωρίζει το σημείο που θα παρακολουθείς (π.χ. τον καναπέ ή το κρεβάτι σου) από το σημείου που τοποθετείται η τηλεόραση.

Ο γενικός εμπειρικός κανόνας είναι ότι όσο αυξάνεται το μέγεθος της οθόνης, τόσο πρέπει να αυξάνεται ο συνολικός αριθμός pixel ή η ανάλυση. Όσο καλύτερη είναι η ανάλυση, τόσο περισσότερο βλέπεις την εικόνα αντί για τα pixel. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συνιστάται ιδιαίτερα να επιλέξεις ποιότητα εικόνας υψηλής ανάλυσης 4Κ ή 8Κ. Αν μέχρι πρότινος είχες το άγχος αν θα έχεις βέλτιστη εικόνα λόγω μικρής απόστασης θέασης, με τις νέες τηλεοράσεις Samsung θα αναθεωρήσεις. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι μπορείς να έχεις μεγαλύτερη τηλεόραση σε μικρότερη απόσταση θέασης και η οθόνη να αποδίδει το βέλτιστο αποτέλεσμα εικόνας, το οποίο αλλάζει εντελώς τις ισορροπίες μεταξύ μεγέθους και απόστασης θέασης που υπήρχαν πριν από χρόνια.

Παράλληλα, με απαράμιλλο στιλ και σχεδιασμό, μία Samsung Premium TV μπορεί να ταιριάξει σε κάθε χώρο. Το μόνο που έχεις να υπολογίσεις είναι αν σε εξυπηρετούν οι διαστάσεις, πλάτος και ύψος, σε σχέση με το σημείο στο οποίο θα τοποθετηθεί η τηλεόραση.

 

 

Μεγάλες οθόνες για να τα βλέπεις όλα

Όταν παρακολουθείς περιεχόμενο FHD χαμηλότερης ποιότητας σε μια τηλεόραση 4Κ ή 8Κ, το upscaling μέσω Τεχνητής Νοημοσύνης του επεξεργαστή Neural Quantum Processor είναι η τεχνολογία που αυξάνει την ανάλυσή της, μετατρέπει και βελτιώνει την εμφάνισή της στην οθόνη της τηλεόρασης. Με άλλα λόγια, δεν δημιουργεί απλά μια εκτεταμένη εικόνα, την αναβαθμίζει για την οθόνη υπερυψηλής ανάλυσης. Η αναβάθμιση αναλύει αυτόματα την ανάλυση για τη μείωση του θορύβου, τη βελτίωση των λεπτομερειών και παρέχει βέλτιστη αντίθεση και χρώμα, ώστε να μπορείς να προβάλεις αυτό το περιεχόμενο σε ποιότητα τύπου 4K ή και 8Κ. Με εντυπωσιακό βάθος και άριστη ευκρίνεια στο περιεχόμενο.

Παράλληλα, το μεγάλο πάνελ μιας premium τηλεόρασης Samsung σου δίνει περισσότερες επιλογές θέασης. Η αγαπημένη σου ομάδα παίζει σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ την ίδια ώρα και δεν ξέρεις τι να πρώτο-επιλέξεις; Με μία Samsung Premium TV μπορείς να παρακολουθήσεις και τα δύο, σε παράλληλη ροή. Μάλιστα, μπορείς να προσθέσεις ακόμα δύο ροές, προβάλλοντας στατιστικά για τους αγώνες από το διαδίκτυο, και να βλέπεις από την κάμερα θυροτηλέφωνου αν ήρθε ο διανομέας με την παραγγελία σου! Δεν είναι μαγεία, είναι η ευφυΐα μιας Samsung Smart TV.

 

 

Ένα έργο τέχνης στο σαλόνι σου

Η Samsung έχει καταφέρει να πετύχει σημαντική μείωση στο μέγεθος των πάνελ. Έτσι, ο “compact” σχεδιασμός συνδυάζεται με το πανέμορφο Infinity One Design. Αυτό το νέο design φέρνει μαζί του και το Attachable Slim One Connect Box. Πρακτικά, πρόκειται για όλη την “καρδιά” της τηλεόρασής σου, μέσω της οποίας γίνονται όλες οι συνδέσεις σου. Το Attachable Slim One Connect Box μπορεί να τοποθετηθεί δίπλα στην οθόνη με διάφορους τρόπους, ώστε να μπορείς να το “κρύψεις” και ο χώρος σου να κυριαρχείται μόνο από την οθόνη σου.

Μπες στο www.kotsovolos.gr και ανακάλυψε μια μεγάλη ποικιλία σε μοντέλα που θα καλύψουν κάθε ανάγκη. Σχεδιασμένα για εμάς που θέλουμε υψηλή ποιότητα εικόνας, αλλά όταν κλείνουμε την τηλεόρασή μας, θέλουμε να βλέπουμε ένα έργο τέχνης. Έτσι, μπορείς να μετατρέψεις τον χώρο σου σε μια γκαλερί, απλά, διαλέγοντας ένα από τα μουσεία που συνεργάζονται με τη Samsung, για να μετατρέψεις την τηλεόρασή σου σε πίνακα ζωγραφικής.

Μπορείς να δεις ακόμη