Ζεστό νερό και εξοικονόμηση ρεύματος με έναν «έξυπνο» θερμοσίφωνα

Ήξερες ότι το ρεύμα που καταναλώνεις για να ζεστάνεις το νερό αποτελεί την τρίτη μεγαλύτερη πηγή επιβάρυνσης των λογαριασμών του ηλεκτρικού; Αντιστοιχεί περίπου στο 10% των χρημάτων που πληρώνεις για ηλεκτρική ενέργεια. Ο συμβατικός ηλεκτρικός θερμοσίφωνας συγκαταλέγεται στις πιο… «αχόρταγες» σε κατανάλωση ρεύματος συσκευές ενώ παράλληλα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποδοτικά.

Σίγουρα θα έχεις διαπιστώσει κι εσύ πως μετά το μπάνιο σου ή το πλύσιμο των πιάτων πάντοτε μένεις λίγο ζεστό νερό. Είναι λοιπόν πρακτικά αδύνατο να θερμάνεις κάθε φορά ακριβώς την ποσότητα που πρόκειται να χρησιμοποιήσεις. Επομένως, κατά κανόνα σπαταλάς ρεύμα για παραπανίσιο ζεστό νερό, το οποίο ουσιαστικά θα μείνει ανεκμετάλλευτο.

Ακόμη μεγαλύτερη είναι βέβαια η άσκοπη κατανάλωση ρεύματος, στην περίπτωση που η συσκευή ξεχνιέται «αναμμένη» για περισσότερο χρόνο από όσο χρειάζεται. Μάλιστα, για κάθε ώρα που ο θερμοσίφωνας λειτουργεί χωρίς λόγο, προστίθενται έως και 0,60 ευρώ στον επόμενο λογαριασμό του ηλεκτρικού που θα πληρώσεις.

 

Άνεση και οικονομία χάρις στον χειρισμό μέσω ίντερνετ

Οι «έξυπνοι» θερμοσίφωνες Tesy Modeco Cloud θα βάλουν τέλος σε όλες τις παραπάνω «παρενέργειες». «Προικίζουν» με ευφυΐα τη θέρμανση νερού για οικιακή χρήση, για να σου προσφέρουν άνεση και οικονομία. Κατ’ αρχάς, υποστηρίζουν τη δυνατότητα χειρισμού μέσω ίντερνετ. Μπορείς να ρυθμίσεις τη λειτουργία τους από το smartphone ή τον υπολογιστή σου, ανά πάσα στιγμή, οπουδήποτε κι αν βρίσκεσαι. Αυτό μειώνει τα έξοδά σου για ηλεκτρική ενέργεια προσφέροντας όφελος έως και 20%.

Ένας σημαντικός λόγος είναι σίγουρα ότι δεν πρόκειται πια να ξεχάσεις ποτέ τον θερμοσίφωνα «αναμμένο». Επίσης, θα μπορείς πλέον να ζεσταίνεις νερό ακριβώς πριν το χρειαστείς. Για παράδειγμα θα μπορείς να ενεργοποιήσεις τη λειτουργία του λίγο πριν επιστρέψεις σπίτι και θα είσαι σίγουρος πως δεν υπάρχει περίπτωση να κρυώσει πριν το καταναλώσεις. Ακόμη καλύτερα, με την εφαρμογή Tesy Cloud θα ρυθμίζεις με ακρίβεια ακόμη κι ενός βαθμού Κελσίου τη θερμοκρασία του νερού, είτε βρίσκεσαι στο σπίτι είτε όχι. Αυτό σημαίνει ότι ο θερμοσίφωνας θα λειτουργεί πιο αποδοτικά, εξασφαλίζοντας την ποσότητα ζεστού νερού που κάθε φορά χρειάζεσαι, χωρίς την παραμικρή άσκοπη κατανάλωση ρεύματος.

 

 

Αυτόματος προγραμματισμός λειτουργίας για ακόμη μικρότερα έξοδα

Μέσω της εφαρμογής έχεις ακόμη τη δυνατότητα να προγραμματίζεις τις εβδομαδιαίες σου συνήθειες ώστε να προετοιμάζει έγκαιρα την ποσότητα νερού που χρειάζεται να χρησιμοποιείς κάθε ώρα της ημέρας.

Ωστόσο, ο θερμοσίφωνας είναι τόσο ευφυής, που δεν χρειάζεται καν να μπεις σε αυτό τον κόπο. Διαθέτει μια λειτουργία «αυτοεκπαίδευσης» που παρακολουθεί τις συνήθειες σου σε εβδομαδιαία βάση. Έτσι μαθαίνει πότε και πόσο ζεστό νερό χρησιμοποιείς και σου εξασφαλίζει πως θα είναι έτοιμο ανά πάσα στιγμή.

Η λειτουργία αυτοεκπαίδευσης λέγεται «ECO Smart». Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, παρέχει εξοικονόμηση έως 15% από την ηλεκτρική ενέργεια για ζεστό νερό. Όπως είναι φυσικό, προσφέρει επίσης ακόμη μεγαλύτερη ευκολία, αφού πρακτικά δεν θα είναι πια ποτέ ξανά απαραίτητο να παρέμβεις στη λειτουργία της συσκευής. Αν πάντως οποιαδήποτε στιγμή χρειαστείς εκτάκτως ζεστό νερό, με το πάτημα ενός κουμπιού, αυτό θα είναι έτοιμο σε λίγα λεπτά.

 

Επιπλέον οικονομία από τη μόνωση υψηλής απόδοσης

Εκτός από τις παραπάνω λειτουργίες, οι θερμοσίφωνες Tesy Modeco Cloud εξοικονομούν ηλεκτρική ενέργεια, και χάρις στα κατασκευαστικά χαρακτηριστικά τους. Η υψηλής απόδοση μόνωση, η οποία είναι μάλιστα πιο ομοιόμορφα κατανεμημένη σε  σχέση με τους συμβατικούς θερμοσίφωνες, περιορίζει τις ενεργειακές απώλειες. Παράλληλα, η απουσία θερμογέφυρας μεταξύ του κάδου και της πλάκας στερέωσης στον τοίχο περιορίζει έως και 16% την απώλεια ενέργειας, διατηρώντας το νερό ζεστό για περισσότερο χρόνο, χωρίς την κατανάλωση ρεύματος.

Επίσης, τα συγκεκριμένα μοντέλα είναι ενεργειακής κλάσης Β, η οποία είναι η μεγαλύτερη δυνατή για ηλεκτρικούς θερμοσίφωνες της αντίστοιχης χωρητικότητας. Την ίδια στιγμή, εξασφαλίζουν έως και 15% περισσότερο ζεστό νερό σε σχέση με τους συμβατικούς θερμοσίφωνες, χάρις στην τεχνολογία Piston Effect που επιβραδύνει τη μείξη του κρύου με το ζεστό νερό.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη