20 χρόνια Xbox

by K-Admin 1

 

Την έναρξη  του event σηματοδότησε η αναδρομή του Phill Spencer στα τελευταία 20 χρόνια του Xbox. Το επίκεντρο του Xbox είναι οι παίκτες και η στάση της εταιρείας αλλά και του CEO είναι ξεκάθαρη και απόλυτα απαλλαγμένη από αυτή που η Microsoft είχε δείξει τα προηγούμενα χρόνια.

Μια αναδρομή στις σημαντικές στιγμές του XBOX ακολούθησε με σκηνές από διάφορα events άλλες σημαντικές άλλες όχι και τόσο παρόλα αυτά αξιομνημόνευτες ήταν όλες τους χτίζοντας έτσι την ταυτότητα του Xbox. Όπως ήταν αναμενόμενο σχεδόν καμία αναφορά δεν αφορούσε τα πρώτα χρόνια της προηγούμενης γενιάς όπου το Xbox είχε χάσει εντελώς την ταυτότητα του με το επίκεντρο να είναι τα multimedia χαρακτηριστικά (TV, Shows κτλ.).

 

 

Game pass

Φυσικά αναφορά έγινε στο GamePass όπου ο παίκτης έχει την ευκαιρία να απολαύσει δεκάδες τίτλους έναντι μιας μηνιαίας συνδρομής. Το σημαντικό χαρακτηριστικό του GamePass είναι πως τα παιχνίδια που υπάρχουν διαθέσιμα μπορεί ο χρήστης να τα κατεβάσει και να παίξει τοπικά στη κονσόλα του και όχι μέσω streaming.

 

 

Halo

Η μεγάλη ανακοίνωση που ακολούθησε αφορούσε το tv show του HALO σε συνεργασία με το paramount+ τη νέα υπηρεσία διάθεσης περιεχομένου της ομώνυμης εταιρείας παραγωγής ταινιών. Το Halo ξεκίνησε τη πορεία του μαζί με το Xbox πριν απο 20 χρόνια και παρομοιάστηκε με το σύμπαν της Marvel για να δώσει στους θεατές να καταλάβουν πως πρόκειται για ένα τεράστιο σύμπαν που δεν τελειώνει στα παιχνίδια της εταιρίας. Η νέα σειρά του Halo αναμένεται να γίνει διαθέσιμη μέσα στο 2022.

Αυτό δεν ήταν το τέλος των ανακοινώσεων όμως για το Halo. Η ομάδα της 343 ανακοίνωσε πως ξεκινώντας από αυτή τη στιγμή όλοι οι παίκτες σε Xbox One, Series S|X αλλά και PC μπορούν να κατεβάσουν τη free to play ΒΕΤΑ του Multiplayer version του παιχνιδιού και να αρχίσουν να ανεβάζουν τα levels τους στο Season 1 του παιχνιδιού.

 

 

Η ιστορία

Τέλος σημαντική αναφορά πρέπει να γίνει στον Robbie Bach που εκτελούσε χρέη διευθυντή του τμήματος Xbox και εμφανίστηκε στη παρουσίαση για να δώσει τη δική του νότα και οπτική γωνία για το πόσο έχει εξελιχθεί η οικογένεια του Xbox από τη στιγμή που την ανέλαβε μέχρι και την αποχώρηση του από την εταιρεία το 2010. Ο Robbie περιγράφει το Xbox ως τη προσπάθεια της Microsoft να κατακτήσει μια θέση στο σαλόνι όλων των gamers όμως γρήγορα άλλαξε στάση και η εταιρία αλλά και ο ίδιος είδε τη δυνατότητα το Xbox να είναι πολλά παραπάνω από μια απλή παιχνιδοκονσόλα όπως την γνώριζε μέχρι τότε ο κόσμος, κυρίως από τους αντιπάλους της, Sony και Nintendo.

Το Xbox γρήγορα έγινε ένα μέσο με το οποίο οι παίκτες θα μπορούσαν να συνδέονται στο internet με ταχύτητες broadband μέσω των τηλεφωνικών γραμμών όπως γινόταν τότε. Ένα μέρος που παίκτες από όλο τον κόσμο θα μπορούσαν να παίξουν μαζί χωρίς τους περιορισμούς των κασετών και των CD. Ιδέες που για την εποχή τους ήταν ανήκουστες και πρωτοπόρες και φυσικά παρουσίαζαν μεγάλες προκλήσεις.

Ο Robbie αναφέρει ότι με το ταξίδι που ξεκίνησε το Xbox δεν άργησε να γνωρίσει τους πρώτους δύσπιστους που δεν θα μπορούσαν ποτέ να δουν το μέλλον και να καταλάβουν πως θα εξελιχθεί η βιομηχανία. Εξηγεί επίσης πως δεν άργησαν να εμφανιστούν και οι πρώτοι πολέμιοι της κονσόλας που ήθελαν να τη δουν να αποτυγχάνει.

Κάπως ετσι έληξε το event για τα 20 χρόνια του Xbox αφού από πριν η εταιρία είχε ανακοινώσει πως δεν πρόκειται για τα ερχόμενα παιχνίδια της και δεν θα παρουσιάσει κάποιο νέο παιχνίδι. Το event ήταν μια αναδρομή στις σημαντικότερες στιγμές των 4αρων πλέον κονσολών που αριθμεί η εταιρεία κάτω από το brand του Xbox και μέσα σε αυτά τα πλαίσια παρέμεινε.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη