Alan Wake Remastered – Ταξίδι στο σκοτεινό μυαλό ενός συγγραφέα

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Το Alan Wake είναι ένα συναρπαστικά ενδιαφέρον παιχνίδι δράσης και περιπέτειας της έμπειρης Remedy Entertainment, δημιουργoύ των Max Payne, Quantum Break και Control, που θα σε ταξιδέψει σε μια μοναδική και αριστοτεχνικά γραμμένη περιπέτεια.

Πρωταγωνιστής μας είναι ο Alan Wake, ένας συγγραφέας με πολλά best sellers στο ενεργητικό του, ο οποίος όμως έχει να γράψει νέο βιβλίο για δύο χρόνια. Εκτός αυτού, ταλαιπωρείται από εφιάλτες, οι οποίοι μοιάζουν ολοένα και περισσότερο να τον απειλούν και στην πραγματικότητα. Η Alice, η σύζυγος του Alan, τον πηγαίνει διακοπές στη μικρή πόλη Bright Falls, μία πόλη του Βορειοδυτικού Ειρηνικού, ώστε να μπορέσει να ηρεμήσει και αντίστοιχα η έμπνευσή του να επανέλθει.

Η μοίρα όμως τα φέρνει έτσι, ώστε το ζευγάρι να βρεθεί σε λάθος μέρος και συγκεκριμένα σε μία σκοτεινή περιοχή, μακριά από το Bright Falls. H περιοχή αυτή αποδεικνύεται στοιχειωμένη κι ο Alan Wake αρχίζει να βιώνει ολοένα και περισσότερους εφιάλτες, οι οποίοι πλέον απειλούν άμεσα την οικογενειακή του γαλήνη. Μετά τη μυστηριώδη εξαφάνισή της Alice, ο Alan Wake ανακαλύπτει σελίδες μιας ιστορίας τρόμου που υποτίθεται ότι έχει γράψει, αλλά δεν έχει καμία μνήμη για αυτήν. Το εφιαλτικό του ταξίδι για να βρει απαντήσεις στο μυστήριο που αντιμετωπίζει θα τον οδηγήσει στα τρομακτικά βάθη της νύχτας.

Από την αρχή του παιχνιδιού θα βρεθείτε να είστε θύμα καταδίωξης από φαντάσματα, έχοντας ως άμυνά σας έναν φακό και διάφορα όπλα που συναντάτε στον δρόμο σας. Τα φαντάσματα αυτά θυμίζουν ψυχασθενείς δολοφόνους, καθώς έχουν στα χέρια τους αιμοβόρα όπλα, όπως τσεκούρια, απειλώντας άμεσα τη ζωή σας. 3-4 χτυπήματα είναι αρκετά για να καταλήξετε νεκροί.

To Alan Wake δεν απαιτεί από εσάς να έχετε ιδιαίτερη εμπειρία από παιχνίδια δράσης ή περιπέτειας. Οι μάχες είναι απλές και σας δίνεται η δυνατότητα να ξεφύγετε από τους διώκτες σας, ενώ αν χαθείτε ή αν ψάχνετε κάποιο αντικείμενο, οι ενδείξεις και η ομιλία του πρωταγωνιστή θα σας βοηθούν στο να βρείτε τη λύση. Inventory και συνδυασμοί αντικειμένων δεν υπάρχουν, καθώς τα συνηθισμένα αντικείμενα που θα πρέπει να συλλέγετε είναι σφαίρες για τα όπλα σας και μπαταρίες για τον φακό σας.

Το Alan Wake Remastered προσφέρει την πλήρη εμπειρία, περιλαμβάνοντας το αρχικό, κύριο παιχνίδι μαζί με τις δύο επεκτάσεις ιστορίας του – τις The Signal και The Writer – προσφέροντας όμως εκπληκτικά νέα γραφικά 4K, βελτιωμένες υφές και υψηλό ρυθμό ανανέωσης για πολύ πιο ομαλή εμπειρία.

Μεγάλη βάση έχει δοθεί στην ατμόσφαιρα, η οποία έχει μονίμως ένα σκοτεινό κλίμα. Τόσο σκοτεινό, ώστε με δυσκολία μπορείτε να διακρίνετε τα πρόσωπα των σατανικών υπάρξεων που σας καταδιώκουν. Το περιβάλλον έχει σχεδιαστεί με ιδιαίτερη ποικιλομορφία στα τοπία και τον φωτισμό, δημιουργώντας μια μοναδικά ανατριχιαστική ατμόσφαιρα. Επίσης, οι επιπέδου τηλεοπτικής σειράς cutscenes, το ιδιόρρυθμο καστ των χαρακτήρων και η μαγευτική θέα του Βορειοδυτικού Ειρηνικού έχουν ενισχυθεί, προσφέροντας μια εμπειρία που αποδίδει τόσο πολύ στον οπτικό του αντίκτυπο όσο και στην ανατριχιαστική ατμόσφαιρα.

Το σπουδαίο αυτό ταξίδι στο μυαλό του συγγραφέα Alan Wake, που τόσο θυμίζει δουλειές του σπουδαίου Stephen King, είναι ήδη διαθέσιμο για PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series και PC.

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X, Xbox Series S, PC.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη