31 Αυγούστου: Οι επιδόσεις και τα μετάλλια των Ελλήνων αθλητών.

by Manos Kavvalos

Ένα ακόμη χάλκινο μετάλλιο προστέθηκε στη ‘‘συλλογή’’ της Ελλάδας για τους φετινούς Παραολυμπιακούς αγώνες. Αυτή τη φορά της το χάρισε ο αθλητής Στράτος Νικολαϊδης στη σφαίρα. Η εμφάνιση του Νικολαΐδη ήταν εξαιρετική, την 3η θέση όμως και το χάλκινο μετάλλιο του την χάρισε ο Μουχαμάντ Ζιγιάντ. Ο νικητής ουσιαστικά της αναμέτρησης πέταξε την σφαίρα στα 17,94 μέτρα όμως ακυρώθηκε. Αποτέλεσμα αυτού όλοι να ανέβουν μια θέση πιο πάνω. Έτσι, εκεί που ο Στράτος Νικολαϊδης βρισκόταν στην 4η θέση, ανέβηκε στο βάθρο και πήρε την 3η. Πέταξε την σφαίρα του με την 2η προσπάθεια στα 15,93 μέτρα και κατέκτησε τελικά το 6ο μετάλλιο για την χώρα μας.

 

Επωφελημένος βρέθηκε μετά από ένσταση που πραγματοποιήθηκε και ο Λεόντιος Στεφανίδης. Ενώ αρχικά με την βολή του στα 15,75 βρέθηκε στην 6η θέση, μετά την απόφαση ‘‘σκαρφάλωσε’’ δυο θέσεις πιο πάνω, με αποτέλεσμα τελικά να κατακτήσει την 4η θέση. Η ένσταση αφορούσε το γεγονός πως οι αθλητές δεν ήταν την ώρα που έπρεπε στο call room.

Ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης ολοκλήρωσε με τον πιο ωραίο τρόπο την συμμετοχή του στους φετινούς Παραολυμπιακούς αγώνες. Με την συνοδό του Κατερίνα Πατρώνη να βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό του κατάφερε να φτάσει μέχρι τον τελικό και να χαρίσει στον εαυτό του αλλά και στην Ελλάδα ένα ακόμη μετάλλιο. Με μια εξαιρετική εμφάνιση στον ημιτελικό του μικτού ατομικού BC3 πήρε το εισιτήριο για τον τελικό. Επιβλήθηκε του Σκοτ Μακ Κόουαν παίρνοντας την νίκη στο τάι μπρέικ. Προηγήθηκε με 4-1 κατά την διάρκεια του αγώνα όμως ο Βρετανός αντίπαλος του τον οδήγησε στο τάι μπρέικ. Έδειξε τις ικανότητες του και πέρασε τον τελικό. Αντίπαλος του εκεί βρέθηκε ο Τσέχος Άνταμ Πέσκα. Παρά το ότι ο Πολυχρονίδης διεκδίκησε σθεναρά το χρυσό μετάλλιο, το έχασε στις λεπτομέρειες. Βρέθηκε να χάνει με 3-0 όμως σιγά σιγά μείωσε και ισοφάρισε σε 3-3. Η αναμέτρηση οδηγήθηκε ξανά στο τάι μπρέικ, εκεί όπου τελικά γνώρισε την ήττα με τον Τσέχο να υπερτερεί στα σημεία. Παρόλα αυτά κατάφερε να πάρει το ασημένιο μετάλλιο που είχε ήδη εξασφαλίσει με την πρόκριση του στον τελικό.

 

Και πάλι στην σφαίρα, ο αθλητής μας Αθανάσιος Κωνσταντινίδης με μια βολή στα 9,58 μέτρα ολοκλήρωσε την πορεία του έχοντας φτάσει στον τελικό της σφαιροβολίας F32. H επίδοση του αυτή του χάρισε την 6η θέση.

 

Την 6η θέση στον τελικό των 50μ. πρόσθιο SΒ2, κατέλαβε ο αθλητής της κολύμβησης Γιάννης Κωστάκης. Η επίδοσή του στον τελικό του αγωνίσματος ήταν 1:08.73.

 

Ο ποδηλάτης Νίκος Παπαγγελής βρέθηκε στην 6η θέση της ατομικής χρονομέτρησης στην ποδηλασία δρόμου. Έμεινε ελάχιστα μακριά από το μετάλλιο στην κατηγορία C2, με επίδοση 37:55.05. Η συνολική απόσταση που κλήθηκαν να καλύψουν οι αθλητές ήταν 24 χιλιόμετρα.

 

Στο ίδιο αγώνισμα η αθλήτρια Κατερίνα Ελ Λατίφ με την σειρά της κατέλαβε τελικά την 11η θέση, στην κατηγορία Τ1-2. Κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα της σε 58:13.66 σε μια απόσταση 16 χιλιομέτρων.

Μπορείς να δεις ακόμη