Βασική συνταγή για παντεσπάνι

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


Η πιο εύκολη συνταγή που θα γίνει βάση για υπέροχες τούρτες ή ένα αφράτο κέικ που θα προσφέρουμε περιχυμένο με σάλτσα σοκολάτας ή με σαντιγί και φρούτα ή πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη. Τόσο απλά…

 

 

Υλικά για ένα ταψί διαμ.: 26εκ.

  • 5 αυγά μέτρια
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
  • 2 βανιλίνες

 

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175οC στον αέρα και στρώνουμε με χαρτί ψησίματος τον πάτο ενός ταψιού διαμ. 26εκ.
  2. Χτυπάμε στην κουζινομηχανή τα αυγά με τη ζάχαρη για 10 λεπτά περίπου μέχρι το μείγμα να φουσκώσει και να ασπρίσει εντελώς.
  3. Σταματάμε τη λειτουργία της κουζινομηχανής και ρίχνουμε το αλεύρι από σουρωτήρι σαν βροχή ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα σιλικόνης, κάνοντας κυκλικές κινήσεις μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  4. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί ισιώνοντας με σπάτουλα και ψήνουμε το παντεσπάνι στον προθερμασμένο φούρνο για 20-30 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει ένα όμορφο χρυσαφί χρώμα.
  5. Ξεφορμάρουμε αναποδογυρίζοντας το παντεσπάνι σε πιατέλα και αφαιρούμε προσεκτικά το χαρτί ψησίματος.

 

Σημείωση: Αν θέλουμε να κάνουμε σοκολατένιο παντεσπάνι, αφαιρούμε 3 κουταλιές αλεύρι από τη συνταγή και τις αντικαθιστούμε με κακάο.

Μπορείς να δεις ακόμη