Τα αποτελέσματα της 1ης ημέρας του μήνα για την ελληνική ‘‘αποστολή’’ (01/09/2021).

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Μετά την εξαιρετική πορεία του Γρηγόρη Πολυχρονίδη στο τουρνουά μπότσια καθώς και την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου ο Έλληνας Παραολυμπιονίκης δήλωσε:

‘‘Με την τεράστια επιτυχία του Ασημένιου Μεταλλίου που κέρδισα σήμερα με την Κατερίνα Πολυχρονίδη Πατρώνη πρόσθεσα στη συλλογή μου το 5ο μου Παραολυμπιακό Μετάλλιο στην 5η μου συμμετοχή σε Παραολυμπιακούς Αγώνες!!!” δήλωσε ο ασημένιος Παραολυμπιονίκης του “ΤΟΚΙΟ 2020. Οι Αγώνες συνεχίζονται και η σκληρή δουλειά δεν σταματάει ποτέ για την επίτευξη και νέων επιτυχιών!!!’’

 

 

Την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό κατάφερε να πάρει ο Αθανάσιος Γκαβέλας μαζί με τον συνοδό του και αθλητή Σωτήρη Γκαραγκάνη. Στα προκριματικά των 100 μέτρων Τ11 οι δυο αθλητές τερμάτισαν πρώτοι με 10.88 και πήραν απευθείας την πρόκριση στον τελικό, ενώ στον δεύτερο ημιτελικό εκεί όπου ο Γκαβέλας έκανε παγκόσμιο ρεκόρ οι αθλητές τερμάτισαν με 10.99.

 

 

Για μόλις 4 εκατοστά ο άλτης Στέλιος Μαλακόπουλος δεν κατάφερε να ανέβει στο βάθρο και να πάρει το χάλκινο μετάλλιο. Τερμάτισε 4ος στον τελικό του άλματος εις μήκος Τ64 με το καλύτερο άλμα του να είναι στα 7.04 μέτρα. Με την επίδοση του αυτή ισοφάρισε το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία Τ62.

Εκτός τελικού έμεινε ο Έλληνας αθλητής Σωτήρης Γαλόγαυρος συγκεντρώνοντας 624,6 πόντους. Στα προκριματικά του μικτού 10 μέτρων Air Rifle Phone SH1 τερμάτισε στην 38η θέση και δεν μπόρεσε να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό.

Τέλος στην κολύμβηση, ο αθλητής Γεράσιμος Λιγνός στη δεύτερη προκριματική σειρά των 100 μέτρων πρόσθιο SB13 κατάλαβε την 5η θέση. Έμεινε εκτός τελικού, καθώς τερμάτισε με χρόνο 1:13.34, έχοντας τον 10ο καλύτερο χρόνο.

Μπορείς να δεις ακόμη