35 χρόνια Mario και η Nintendo το γιορτάζει

by K-Admin 1

 

 

Πρόκειται για τον πιο διάσημο και αναγνωρίσιμο υδραυλικό του πλανήτη. O λόγος φυσικά για τον αγαπημένο Mario, πρωταγωνιστή της ομώνυμης σειράς παιχνιδιών, με τα δεκάδες spin-offs – της Nintendo, ο οποίος εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε δικό του παιχνίδι στις 13 Σεπτεμβρίου του 1985 για το σύστημα Family Computer στην Ιαπωνία -NES (Nintendo Entertainment System) για όλο τον υπόλοιπο πλανήτη. Και επειδή είμαστε σίγουροι ότι θα βρεθεί κάποιος K-mer να το σχολιάσει, ναι γνωρίζουμε ότι η πρώτη εμφάνιση του χαρακτήρα ήταν στον τίτλο Donkey Kong του 1981.

Φυσικά, η Nintendo δεν θα μπορούσε να προσπεράσει την επέτειο αυτή χωρίς να το γιορτάσει με μία σειρά από καινούριες κυκλοφορίες, που δε θα αφήσουν αδιάφορους τους εκατοντάδες εκατομμύρια θαυμαστές του Mario σε όλο τον πλανήτη.

Ο πρώτος τίτλος που αποκαλύφθηκε ήταν το Super Mario 3D All Stars το οποίο βρίσκεται ήδη στα ράφια των καταστημάτων για το Nintendo Switch. Η νέα έκδοση, περιλαμβάνει σε ένα πακέτο και τους τρεις original τίτλους, δηλαδή τα “Super Mario 64”, “Super Mario Sunshine” και “Super Mario Galaxy”, με αναβαθμισμένα γραφικά και ομαλότερη εμπειρία gameplay, ενώ υπάρχει και ειδικό music-player mode όπου μπορείς να ακούσεις το soundtrack από τους τρεις τίτλους, ακόμα και με απενεργοποιημένη την οθόνη του Nintendo Switch.

 

 

Επόμενος σταθμός το μοναδικό Mario Kart Live: Home Circuit. Πρόκειται για έναν πραγματικά μοναδικό τίτλο, ο οποίος σου επιτρέπει να φτιάξεις τις πίστες kart μέσα στο σαλόνι σου, συνδυάζοντας ειδικά αξεσουάρ για τη διαμόρφωση των διαδρομών και τεχνολογία augmented reality. Εσύ μπορείς να αγοράσεις δύο έτοιμα σετ, ένα με το kart του Mario και ένα με το kart του Luigi και να ξεκινήσεις τους αγώνες. Επίσης, μπορείς να απολαύσεις και multiplayer αγώνες, στους οποίους μπορούν να συμμετέχουν μέχρι τέσσερις παίκτες, με τους φίλους ή την οικογένειά σου, αρκεί κάθε παίκτης να έχει το δικό  kart, ένα Nintendo Switch/ Switch Lite  και να έχει κατεβάσει την εφαρμογή MKLIVE από το Nintendo eshop.

 

 

Τρίτος σταθμός η συλλεκτική επανέκδοση της κονσόλας Game & Watch. Για να μαθαίνουν οι νεότεροι και να θυμούνται οι παλαιότεροι, το Game & Watch είχε κυκλοφορήσει πριν από 40 χρόνια, το σωτήριο έτος 1980 και εξακολούθησε να παράγεται το 1991. Ήταν μία κονσόλα χειρός, με ασπρόμαυρη οθόνη που αποτέλεσε πρακτικά τον προπομπό του θρυλικού Game Boy. Η έκδοση θα έχει ρετρό αισθητική, όμως θα διαθέτει έγχρωμη οθόνη, και επαναφορτιζόμενη μπαταρία μέσω θύρας USB-C. Το Game & Watch θα διαθέτει τρεις προεγκατεστημένους τίτλους τα “Super Mario Bros”, “Super Mario Bros: The Lost Levels” kai “Ball (the Mario Version)”, ενώ θα υποστηρίζει λειτουργίες ξυπνητηριού και ρολογιού με 35 διαφορετικά screen savers.

Τελευταία επετειακή κυκλοφορία θα είναι το Super Mario 3D World + Bowser’s Fury, το οποίο όμως δεν θα γίνει διαθέσιμο πριν τις 12 Φεβρουαρίου του 2021. Πρόκειται για μεταφορά του τίτλου που είχε κυκλοφορήσει αρχικά για το Nintendo Wii U, η οποία θα προσφέρει νέα χαρακτηριστικά και περισσότερες amiibo φιγούρες, αλλά καθώς οι λεπτομέρειες δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα, σας αφήνουμε να πάρετε μία πρώτη γεύση από το trailer που ακολουθεί.

 

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη