Κριθαράκι με ντομάτα – Κουζίνα: Μαζί με τον Ανδρέα και την Ελένη

ΥΛΙΚΑ

  • Για το κριθαράκι

  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 30 γρ. κουκουνάρι
  • 300 γρ. κριθαράκι μέτριο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κ.γ. μέλι
  • 3 κ.γ. πελτέ ντομάτας
  • 3 φρέσκιες ντομάτες
  • 10 ντοματίνια κομμένα σε ροδέλες
  • 500 γρ. νερό ή ζωμό λαχανικών
  • 1 κλωνάρι βασιλικού
  • 1 κλωνάρι θυμάρι
  • Ξύσμα από 1/2 λεμόνι
  • 1 κομμάτι φλούδα λεμόνι
  • ½ κούπα φύλλα βασιλικού
  • Αλάτι – πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα

  • Φύλλα βασιλικού
  • 150 γρ. φέτα
  • 50 γρ. ελιές καλαμών
  • Ελαιόλαδο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Για το κριθαράκι

Ζεσταίνουμε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και στη συνέχεια χαμηλώνουμε ελαφρώς τη φωτιά και προσθέτουμε το κουκουνάρι.
Μόλις αρχίσει να παίρνει χρώμα, ρίχνουμε το κριθαράκι και συνεχίζουμε να σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσει.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στον πολυκόφτη και τα ρίχνουμε στο τηγάνι, συνεχίζοντας το σοτάρισμα. Πολτοποιούμε τις ντομάτες και τις προσθέτουμε στο τηγάνι. Βάζουμε το κλωνάρι βασιλικού, το θυμάρι, τον πελτέ, αλάτι και πιπέρι.
Ξεκινάμε να ρίχνουμε σιγά-σιγά από τον ζωμό, προσθέτουμε τα ντοματίνια, τη φλούδα λεμόνι και περιμένουμε να μαγειρευτεί, ανακατεύοντας ανά διαστήματα και προσθέτοντας λίγο-λίγο από τον ζωμό. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε τα κλωνάρια βασιλικού και θυμάρι, προσθέτουμε το μέλι, το ξύσμα λεμόνι, τα φύλλα βασιλικού και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε πιάτα. Θρυμματίζουμε λίγη φέτα από πάνω και λίγη ελιά, ανθούς και φύλλα βασιλικού, ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

 

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

 

Μπορείς να δεις ακόμη