35 χρόνια Metal Gear Solid και η Konami το γιορτάζει

by Aggeliki Tsoukana

Τριανταπέντε ολόκληρα χρόνια έχουν περάσει από τότε που κυκλοφόρησε το πρώτο παιχνίδι της σειράς Metal Gear που έμελλε να καθιερώσει το είδος των stealth games όπως τα γνωρίζουμε σήμερα και να ανάγει τον Hideo Kojima, τον δημιουργό της σειράς, σε θρύλο της βιομηχανίας. Για να γιορτάσει την επέτειο αυτή, η Konami ανάρτησε ένα επετειακό εικαστικό στον Ιαπωνικό λογαριασμό Twitter της σειράς, αναφέροντας:

“Η σειρά Metal Gear, η οποία κυκλοφόρησε στις 13 Ιουλίου του 1987, γιορτάζει σήμερα την 35η επέτειό της. Ετοιμαζόμαστε να επαναφέρουμε την πώληση των τίτλων της σειράς, που πρόσφατα είχαν ανασταλεί προσωρινά.”

 

 

Τα Metal Gear παιχνίδια που είχαν σταματήσει να πωλούνται στα διάφορα ψηφιακά καταστήματα και στα οποία αναφέρεται η Konami είναι τα εξής:

Metal Gear Solid HD Edition (PS3)

Metal Gear Solid HD Collection (PlayStation Now)

Metal Gear Solid HD Collection (Vita)

Metal Gear Solid HD Edition: 2 & 3 (Xbox 360)

Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty HD Edition (PS3)

Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty HD Edition (Vita)

Metal Gear Solid 2: Substance (GOG.com)

Metal Gear Solid 3: Snake Eater HD Edition (PS3)

Metal Gear Solid 3: Snake Eater HD Edition (Vita)

Metal Gear Solid: Snake Eater 3D (3DS)

Metal Gear Solid 2 HD for Shield TV (Nvidia Shield)

Metal Gear Solid 3 HD for Shield TV (Nvidia Shield)

Δυστυχώς, είναι μάλλον απίθανο να δούμε το franchise να συνεχίζεται στο κοντινό μέλλον, καθώς ο Hideo Kojima έχει αποχωρήσει από την Konami και έχει δημιουργήσει το δικό του studio παιχνιδιών, που μας έδωσε το Death Stranding. Παρ’ όλ’ αυτά θα μπορέσεις να απολαύσεις τις περιπέτειες του Solid Snake στη μεγάλη οθόνη, καθώς βρίσκεται στα σκαριά μία ταινία Metal Gear, με σκηνοθέτη τον Jordan Vogt-Roberts (Kong: Skull Island) και πρωταγωνιστή τον Oscar Isaac (Μoon Knight, Dune, Star Wars Episodes: VII, VIII, IX).

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

 

Μπορείς να δεις ακόμη