5KPlayer: Γνώρισε τον πανίσχυρο media player για Windows και Mac

 

Όταν γίνεται λόγος για ένα δωρεάν πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων, το μυαλό των περισσότερων πάει στο VLC Media Player. Τους τελευταίους μήνες ωστόσο, το αγαπημένο και δημοφιλέστατο media player απέκτησε έναν ισχυρό ανταγωνιστή που ονομάζεται 5KPlayer. Πρόκειται για ένα νέο media player από την DearMob για Windows και Mac. Έρχεται για να προσφέρει πολλά περισσότερα από τις αντίστοιχες προτάσεις που ήδη κυκλοφορούν. Δεν ενδείκνυται μόνο για την αναπαραγωγή βίντεο και αρχείων ήχου. Ενσωματώνει περισσότερες δυνατότητες, όπως η μετάδοση ήχου και βίντεο μέσω AirPlay και DLNA με μηδενική απώλεια ποιότητας.

 

Υποστηριζόμενα αρχεία

Το 5KPlayer υποστηρίζει την αναπαραγωγή σχεδόν κάθε μορφής αρχείο βίντεο με αναλύσεις 4K/5K και Full HD. Ακόμη, υποστηρίζει ένα ευρύ φάσμα μορφών βίντεο, όπως MP4, H.265/264, VP8/VP9,. MKV, ​​MTS, M2TS, MP4, AVI, WMV και FLV καθώς και τα πιο δημοφιλή αρχεία ήχου, MP3, AAC, AC3, WMA, FLAC και ALAC.

Η τελευταία έκδοση του 5KPlayer πρόσθεσε υποστήριξη για αναπαραγωγή βίντεο 360 μοιρών από online πλατφόρμες όπως το YouTube, το Dailymotion και το Vimeo, αλλά και από 360° κάμερες όπως η GoPro, το Samsung Gear και το Insta360. Κάνοντας κλικ και σύροντας το ποντίκι σου μπορείς να απολαύσεις πανοραμικά βίντεο 360 μοιρών δίπλα-δίπλα ή από πάνω προς τα κάτω.

 

Ομαλή αναπαραγωγή βίντεο με επιτάχυνση υλικού

Ένα ίσως από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά που κάνει το 5KPlayer να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό, είναι το γεγονός ότι αξιοποιεί κατά κύριο λόγο την κάρτα γραφικών (GPU) επιβαρύνοντας ελάχιστα τον επεξεργαστή (CPU), με αποτέλεσμα να προσφέρει καλύτερες επιδόσεις. Αυτό συμβαίνει χάρη στην τεχνολογία επιτάχυνσης υλικού (hardware acceleration), η οποία είναι διαθέσιμη σε DXVA, Nvidia, Intel και AMD. Η επιτάχυνση υλικού επιτρέπει στο 5KPlayer να αναπαράγει βίντεο ακόμα και σε υπερυψηλές αναλύσεις χωρίς καθόλου κολλήματα.

 

Εργαλεία επεξεργασίας

Το 5KPlayer σού επιτρέπει να μετατρέψεις βίντεο από μια μορφή σε άλλη, πράγμα που σημαίνει ότι δεν απαιτείται η λήψη πρόσθετου εργαλείου για τη μετατροπή του αρχείου. Επιπλέον, σου επιτρέπει να μετατρέψεις τα βίντεό σου σε αρχεία ήχου AAC και MP3. Επίσης, κατά τη διάρκεια αναπαραγωγής ενός βίντεο, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να βλέπει την προεπισκόπηση μιας σκηνής στο timeline του player, όπως συμβαίνει στο YouTube.

 

 

Υποστήριξη AirPlay και DLNA

Ο media player της DearMob υποστηρίζει το AirPlay της Apple επιτρέποντάς σου να μεταφέρεις περιεχόμενο από το iPhone, το iPad ή το iPod στο Mac. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επιλέξεις τη συσκευή που θέλεις να χρησιμοποιήσεις για ροή. Το 5KPlayer υποστηρίζει επίσης το πρότυπο DLNA, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείς να μεταφέρεις μουσική και βίντεο από μια συμβατή συσκευή σε μια άλλη, ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για Mac, desktop PC, tablet ή κονσόλα παιχνιδιών. Επιπλέον, η βιβλιοθήκη εντός της εφαρμογής σού επιτρέπει να διαχειρίζεσαι εύκολα όλα τα αρχεία ήχου και βίντεο σε ένα μέρος.

 

Λειτουργίες εκτός σύνδεσης

Δεν υπάρχει πάντα η δυνατότητα να είσαι συνδεδεμένος στο Internet. Έτσι, το 5KPlayer προσφέρει έναν απλό κι εύκολο τρόπο λήψης αρχείων μουσικής και βίντεο από το YouTube, το Vimeo, το DailyMotion, το SoundCloud και δεκάδες άλλες τοποθεσίες για προβολή εκτός σύνδεσης. Μπορείς να κατεβάσεις βίντεο σε μορφή MP4, MOV, MKV και AVI σε ανάλυση 4K, 5K Ultra HD ή 1080p Full HD. Μπορεί επίσης να μετατρέψει τα online video soundtracks σε αρχεία MP3.

Το 5KPlayer επιτρέπει επίσης τη λήψη απεριόριστων βίντεο 360 μοιρών από online πλατφόρμες για αποθήκευση τοπικά, σε iPhone, iPad, Android κ.λπ.

Για να κατεβάσεις ένα βίντεο, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αντιγράψεις τη διεύθυνση URL του βίντεο, να επιστρέψεις στο media player και να κάνεις κλικ στο εικονίδιο του YouTube και να επικολλήσεις το σύνδεσμο. Μπορείς επίσης να επιλέξεις την ανάλυση και τη μορφή του αρχείου κάνοντας κλικ στο σχετικό εικονίδιο.

 

Ραδιοφωνικοί σταθμοί και DVD player

Το 5KPlayer διαθέτει ενσωματωμένο ραδιόφωνο για να επιτρέπει στους χρήστες να ακούν μουσική χωρίς να αφήνουν την εφαρμογή. Μπορείς επίσης να εισάγεις τη δική σου διεύθυνση URL για να ακούσεις τον σταθμό της επιλογής σου.

H εφαρμογή μπορεί να λειτουργήσει επίσης κι ως DVD player. Υποστηρίζει δίσκους DVD πολλαπλών περιοχών στα Windows 10. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να αναπαράγει DVDs ανεξάρτητα από τη χώρα που αγοράστηκαν.

Με δεδομένο ότι το 5KPlayer προσφέρει μια πληθώρα εργαλείων και χαρακτηριστικών και μάλιστα εντελώς δωρεάν, ο πήχης για τους ανταγωνιστές του βρίσκεται ήδη πολύ ψηλά.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη