8 παιχνίδια για να αξιοποιήσεις στο έπακρο το PS4 VR

by K-Admin 1

 

 

Το PlayStation 4 VR προσφέρει στους χρήστες την ευκαιρία να βυθιστούν σε μια άλλη πραγματικότητα με την προηγμένη οθόνη OLED 1080p 5.7 ιντσών, με ρυθμό ανανέωσης στα 120 Hz και τεχνολογία τρισδιάστατου (3D) ήχου για ακόμα μεγαλύτερη οπτικοακουστική πιστότητα και πραγματικά καθηλωτικές εμπειρίες. Δίχως αμφιβολία το PlayStation 4 VR αποτελεί την πιο προσιτή επιλογή για να απολαύσεις υψηλής ποιότητας εμπειρία VR gaming.

Από το λανσάρισμα του PlayStation 4 VR τον Οκτώβριο του 2016 μέχρι σήμερα, έχουν κυκλοφορήσει εκατοντάδες εκπληκτικά VR games και η λίστα αυξάνεται διαρκώς. Η παρακάτω λίστα περιλαμβάνει 8 PlayStation VR games για όλα τα γούστα: Είτε είσαι αρχάριος και κάνεις τα πρώτα σου βήματα στον κόσμο της εικονικής πραγματικότητας ή θέλεις να ζήσεις μια άκρως ρεαλιστική εμπειρία εικονικής πραγματικότητας, υπάρχει το τέλειο VR game για σένα.

 

VR Worlds 

Το καλύτερο VR game για αρχάριους

Η μετάβαση από το «παραδοσιακό» gaming (στο monitor ή την τηλεόραση) στην κάσκα εικονικής πραγματικότητας απαιτεί ένα διάστημα προσαρμογής. Ευτυχώς, το VR Worlds είναι ένα VR game ειδικά σχεδιασμένο για αρχάριους στον κόσμο της εικονικής πραγματικότητας προσφέροντας ευκολία στη χρήση με διαφορετικά σενάρια gaming – από υποβρύχια εξερεύνηση μέχρι παράνομους αγώνες δρόμου. Το VR Worlds δημιουργήθηκε με γνώμονα τον παίκτη διασφαλίζοντας έτσι την ομαλή μετάβαση στο VR gaming.

Το VR Worlds επιτρέπει στους παίκτες να επιλέξουν από πέντε διαφορετικά σύντομα παιχνίδια που υποδεικνύουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις δυνατότητες του PlayStation 4 VR. Στο Ocean Descent, για παράδειγμα, ο παίκτης μπορεί να εξερευνήσει τα εντυπωσιακά υποβρύχια αξιοθέατα και τη θαλάσσια ζωή που ξεδιπλώνεται ήρεμα μπροστά του. Το London Heist, από την άλλη, είναι ένα πολύ πιο έντονο παιχνίδι που τοποθετεί τον παίκτη στον υπόκοσμο του Λονδίνου, όπου θ’ αναβιώσει μια ληστεία με μπόλικο πιστολίδι και μια κινηματογραφική απόδραση με αυτοκίνητο.

Εάν είσαι αρχάριος, το VR Worlds είναι η καλύτερη επιλογή για να ξεκινήσεις το μαγευτικό ταξίδι στον κόσμο της εικονικής πραγματικότητας.

 

Wipeout: Omega Collection 

Το κορυφαίο φουτουριστικό racing game επέστρεψε

Το Wipeout: Omega Collection αποτελεί remastering τριών κορυφαίων Wipeout games: Wipeout HD, Wipeout HD Fury και Wipeout 2048. Πρόκειται για ένα racing game με φουτουριστικά οχήματα αντι-βαρύτητας που απευθύνεται σε όσους αγαπούν την έντονη δράση.

Με πάνω από 26 πίστες, 46 σκάφη και εννέα game modes, το Wipeout: Omega Collection προσφέρει μια πληθώρα περιεχομένου που θα σε κρατήσει για πολλές ώρες απασχολημένο. Ο τίτλος λανσαρίστηκε χωρίς υποστήριξη VR, ωστόσο κατεβάζοντας εντελώς δωρεάν το σχετικό update, η δράση μεταφέρεται κανονικά στο PlayStation VR και η εμπειρία αναβαθμίζεται!

Υπάρχουν αμέτρητες επιλογές σε όπλα και σκάφη που έχουν διαφορετικά στατιστικά στοιχεία, όπως χειρισμό, ώθηση, μέγιστη ταχύτητα και ισχύ ασπίδας. Εντυπωσιακό είναι και το soundtrack του παιχνιδιού με δημοφιλείς καλλιτέχνες όπως οι The Chemical Brothers και οι Swedish House Mafia, ενώ τα online matchups με έως και οκτώ παίκτες προσφέρουν ακόμη περισσότερες ώρες παιχνιδιού.

 

Sony Battlezone VR 

Εντυπωσιακό ρετροφουτουριστικό Tank game

Το κλασικό tank combat arcade game επιστρέφει δυναμικά, φέρνοντας μαζί του πολυγωνικά γραφικά νέον, έντονο gameplay και ένα από τα πιο ισχυρά επιθετικά οχήματα του πλανήτη, το τανκ Cobra.

Το Battlezone αξιοποιεί στο έπακρο τη δύναμη του PlayStation VR προσφέροντας απαράμιλλη τακτική ετοιμότητα, επιτρέποντας στους παίκτες να ανιχνεύσουν γρήγορα το πεδίο της μάχης γύρω τους ή τον ουρανό από πάνω τους, να εκτιμήσουν τις απειλές και να κάνουν τις ανάλογες μανούβρες. Διαθέτει ένα εκπληκτικό multiplayer co-op campaign για έως και τέσσερις παίκτες όπου μπορείς να πολεμήσεις δίπλα-δίπλα με τους φίλους σου με drop-in, drop-out gameplay επιτρέποντας σε οποιονδήποτε να ριχτεί στη μάχη ανά πάσα στιγμή για να σε βοηθήσει.

Η κλίμακα του Battlezone είναι πραγματικά απίστευτη, καθώς δεν υπάρχουν μάχες που να μοιάζουν μεταξύ τους με τους χάρτες να δημιουργούνται τυχαία και διάφορους μεταβλητούς στόχους που ορίζουν το νέο σενάριο της κάθε μάχης.

 

Resident Evil 7: BioHazard 

Αυστηρά για λάτρεις των horror games

Για τους λάτρεις των έντονων συγκινήσεων, το Resident Evil 7: BioHazard είναι το απόλυτο horror VR game για το PlayStation 4. Οι παίκτες βρίσκονται σ’ ένα απομονωμένο αγρόκτημα του αμερικανικού Νότου, όπου θα πρέπει να λύσουν γρίφους, να διαχειριστούν αντικείμενα, να εξερευνήσουν φρικιαστικά περιβάλλοντα και να παλέψουν με τρομερά τέρατα που εμφανίζονται από το πουθενά. Ο ήχος και τα γραφικά του Resident Evil 7: BioHazard συνθέτουν μια ανατριχιαστική ατμόσφαιρα που σε παρασύρει παρέχοντας μια πραγματική εμπειρία τρόμου.

Το Resident Evil 7: BioHazard είναι από τα λίγα παιχνίδια που θα σε κρατήσει ξύπνιο μέχρι τα ξημερώματα. Η τρομακτική φωτορεαλιστική εμπειρία του παιχνιδιού και η ολική εμβύθιση στην εικονική πραγματικότητα θα σε κάνουν να πιστέψεις ότι τα ανατριχιαστικά πλάσματα που συναντάς πίσω από τις κλειστές πόρτες είναι πραγματικά καθώς πετάγονται μπροστά σου αναγκάζοντάς σε να τ’ αντιμετωπίσεις (ή… απλά να πεταχτείς από τον καναπέ) με ό,τι «όπλο» σου προσφέρει το περιβάλλον του παιχνιδιού.

 

RIGS Mechanized Combat League 

Ανταγωνιστικό Shooter σε μια καθηλωτική εμπειρία VR

Εάν σ’ αρέσει το ανταγωνιστικό παιχνίδι και οι εκρηκτικές ρομποτικές μάχες αρένας, τότε πρέπει οπωσδήποτε να παίξεις το RIGS Mechanized Combat League. Πριν ριχτείς όμως στη μάχη, θα πρέπει να περάσεις από ένα tutorial για να μάθεις τους βασικούς ελιγμούς. Διαφορετικά, μπορείς να μπεις απευθείας σε μια αγωνιστική αρένα όπου θα έρθεις αντιμέτωπος με άλλους πιλότους στα Hero RIGS τους.

Το RIGS Mechanized Combat League περιλαμβάνει 24 Hero RIGS το καθένα με τα δικά του χαρακτηριστικά. Το παιχνίδι προσφέρει single-player mode που χωρίζεται σ’ ένα πρωτάθλημα μάχης μεταξύ ρομπότ, το οποίο χωρίζεται σε τρεις κατηγορίες. Ωστόσο, τα online modes παρουσιάζουν ακόμη περισσότερο ενδιαφέρον. Συγκεκριμένα, το online gameplay περιλαμβάνει τρεις κατηγορίες playable match: Το Team Takedown, το οποίο είναι παρόμοιο με το team death match mode που συναντάμε σε άλλα shooting games, το Power Slam, όπου δύο ομάδες αναμετρώνται μέσα σε μια αρένα, και το Endzone, το οποίο μοιάζει αρκετά με το αμερικανικό ποδόσφαιρο: οι παίκτες παίρνουν τον έλεγχο μιας μπάλας και πρέπει να φτάσουν στον τερματισμό.

Ο τίτλος σου δίνει τη δυνατότητα να χειριστείς διαφορετικά Hero RIGS και ν’ αναπτύξεις το δικό σου στιλ μάχης με βάση το μέγεθος, το σχήμα, τις δυνατότητες και τα όπλα τους. Όσο τελειοποιείς τις ομαδικές τακτικές σου, τόσο θ’ αυξάνονται και οι νίκες, μέσα από τις οποίες μπορείς να ξεκλειδώσεις ακόμη περισσότερα νέα RIGS τα οποία μπορείς να χρησιμοποιήσεις σε ανταγωνιστικούς αγώνες online ενάντια σε άλλες ομάδες απ’ όλο τον κόσμο. Με λίγη εξάσκηση, μπορείς να γίνεις ο καλύτερος πιλότος στον κόσμο!

 

Star Trek: Bridge Crew 

Δεν πρέπει να το χάσεις αν είσαι “Trekkie”

Στο Star Trek: Bridge Crew βρίσκεσαι στη θέση του κυβερνήτη ενός θρυλικού σκάφους της Ομοσπονδίας, του U.S.S. Enterprise, καθώς φτάνει σε μια ανεξερεύνητη περιοχή του σύμπαντος που είναι γνωστή μόνο ως η «τάφρος». Αποστολή του πληρώματός σου είναι η εύρεση ενός νέου πλανήτη, που θα γίνει η ασφαλής πατρίδα για τον αποδεκατισμένο πληθυσμό των Vulcan.

Μπορείς να παίξεις ως Captain, Helm, Tactical ή Engineer, αλλά και να συνεργαστείς με έως τρεις φίλους σου και να φτιάξετε το δικό σας πλήρωμα του Αστροστόλου. Στο συνεργατικό παιχνίδι, εσύ και οι φίλοι σου θα πρέπει να δουλέψετε μαζί για να τα βγάλετε πέρα με τη δυναμική βασική ιστορία και τις αποστολές που δημιουργούνται τυχαία κατά την περιπέτειά σας, οι οποίες σας προσφέρουν νέες προκλήσεις και ευκαιρίες.

Το Star Trek: Bridge Crew περιέχει απίστευτη ομορφιά και είναι το μοναδικό VR game που προσφέρει ένα αληθινό επίπεδο περιήγησης στο σύμπαν του Star Trek.

 

Bethesda Doom VFR Game 

Ζήσε την εμπειρία του DOOM μέσα από μια άλλη προοπτική

To DOOM ήταν ένα από τα καλύτερα shooters του 2016, ένα εκπληκτικό reboot του κλασικού τίτλου της id Software που μας πρόσφερε έντονη δράση, εκπληκτικά γραφικά και πρωτότυπο art direction.

Σχεδόν τρία χρόνια μετά, το ίδιο studio που δημιούργησε το first-person shooter genre και το modern VR, φέρνει στο προσκήνιο ακόμα μία επική περιπέτεια στο σύμπαν του DOOM. Αλλά αυτήν τη φορά πρόκειται για μια διαφοροποιημένη, πιο διαδραστική εμπειρία, από αυτή του βασικού παιχνιδιού.

Στο DOOM VFR, οι παίκτες “ντύνονται” DOOM Marines και παλεύουν για την επιβίωσή τους στο ερευνητικό κέντρο Union Aerospace Corporation (UAC) στον Άρη που έχει κατακλυστεί από άγριους και πανίσχυρους δαίμονες. Η αποστολή τους απλή: να εξολοθρεύσουν οποιαδήποτε απειλή βρεθεί στο δρόμο τους!

Εξερεύνησε τις εγκαταστάσεις του UAC και την Κόλαση χρησιμοποιώντας τηλεμεταφορά και κίνηση jet-strafe, και γίνε ο πρωταγωνιστής σε μία περιπέτεια με φρενήρη ρυθμό και εντυπωσιακές μάχες.

 

Farpoint 

Ίσως το κορυφαίο VR first person shooter

Το Farpoint είναι ίσως το κορυφαίο VR first-person shooter που έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα για το PlayStation 4. Το καθηλωτικό “space adventure” της Sony τοποθετεί τους παίκτες σ’ ένα εχθρικό εξωγήινο κόσμο σε μια αποστολή αναζήτησης, διάσωσης και διαφυγής. Οι παίκτες θα εξερευνήσουν τα μυστικά αυτού του άγνωστου πλανήτη, έχοντας ν’ αντιμετωπίσουν τις ορδές της εξωγήινης ζωής σε μια επική μάχη για επιβίωση.

Ενώ άλλα VR games στη λίστα μας μπορεί να προσφέρουν σύντομο story mode, το Farpoint προσφέρει ένα πλήρες single player campaign, που δίνει μια πιο ολοκληρωμένη αίσθηση. Υπάρχουν πολλά όπλα που μπορείς ν’ ανακαλύψεις – από ημιαυτόματα και αυτόματα όπλα, μέχρι όπλα πλάσματος.

Το συνεργατικό multiplayer mode δύο παικτών απογειώνει ακόμη περισσότερο την εμπειρία, ενώ για να μεγιστοποιήσεις το ρεαλισμό, σου συστήνουμε να παίξεις με το VR Aim Controller για το Farpoint.

Μπορείς να δεις ακόμη