Κοτομπουκιές με καπνιστή barbecue sauce – Γιώργος Τσούλης – Chef στην Πρίζα

by K Admin

 

ΥΛΙΚΑ

  • Υλικά:

  • 600 γρ. φυσικό στήθος κοτόπουλου
  • 100 γρ. κορν φλέικς, θρυμματισμένα
  • 80 γρ. παρμεζάνα
  • 80 γρ. αλεύρι
  • 2 αυγά, χτυπημένα
  • Ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Για τη σάλτσα BBQ:

  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 5 κ.σ. ζάχαρη καστανή
  • 100 γρ. ξύδι από λευκό κρασί
  • 400 γρ. κέτσαπ
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι
  • Λίγο αλάτι
  • Για τη μαρινάδα:

  • 500 ml ξινόγαλα
  • 1 κ.γ. σκόρδο, τριμμένο
  • 1/2 κ.γ. κόλιανδρο, σκόνη
  • 1/2 κ.γ. κύμινο, σκόνη
  • Αλάτι, πιπέρι

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Για τη μαρινάδα:

Σ’ ένα μεγάλο μπολ ρίξε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα κι ανακάτεψε πολύ καλά. Άφησέ τη στην άκρη μέχρι να τη χρησιμοποιήσεις.

 

Για το κοτόπουλο:

Σ’ ένα ξύλο κοπής κόψε σε μπουκίτσες το κοτόπουλο με τη βοήθεια ενός κοφτερού μαχαιριού. Στη συνέχεια, ρίξε τις στο μπολ με τη μαρινάδα. Βάλε το μπολ με τη μαρινάδα και το κοτόπουλο στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες. Ιδανικά, άφησέ το μέσα ένα ολόκληρο βράδυ. Πάρε τρία βαθιά πιάτα και βάλε τα μπροστά σου. Στο πρώτο ρίξε το αλεύρι, στο δεύτερο τα αυγά και χτύπα τα πολύ καλά. Τέλος, στο τρίτο πιάτο βάλε τα θρυμματισμένα κορν φλέικς με την παρμεζάνα. Πάρε ένα-ένα κομμάτι κοτόπουλου από τη μαρινάδα και βούτα το στο αλεύρι. Τίναξε το περίσσιο αλεύρι και βούτα τα στο αυγό φροντίζοντας να μείνει γύρω-γύρω. Τέλος, βούτα τα στα κορν φλεικς με την παρμεζάνα και τοποθέτησέ τα σ’ ένα μικρό ταψί όπου έχεις στρώσει λαδόκολλα. Συνέχισε την ίδια διαδικασία για όλα τα κομματάκια κοτόπουλου. Βάλε τα στο ψυγείο για λίγο μέχρι να σφίξει το πανάρισμα.

 

Για το τηγάνισμα:

Τοποθέτησε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και πρόσθεσε αρκετό ηλιέλαιο για να καλύψει τις κοτομπουκιές. Αφού ζεσταθεί καλά τηγάνισε τις κοτομπουκιές, που πρωτύτερα έχεις βγάλει από το ψυγείο, έως ότου αποκτήσουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.

 

Για τη σάλτσα BBQ:

Βάλε ένα βαθύ τηγάνι πάνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίξε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και το κρεμμύδι. Μαγείρεψε μέχρι να καραμελώσει και πρόσθεσε το σκόρδο. Μετά από 2 λεπτά, πρόσθεσε την καστανή ζάχαρη κι ανακάτεψε μέχρι να γίνει καραμέλα. Βάλε το ξύδι και μαγείρεψε για 2 λεπτά μέχρι να γίνει ξανά όπως πριν η σάλτσα σου. Έπειτα πρόσθεσε τα υπόλοιπα υλικά και σιγόβρασε για 4-5 λεπτά μέχρι να πήξει τελείως η σάλτσα. Όταν είναι έτοιμη, άδειασέ τη στο μπλεντεράκι, χτύπα τη μέχρι να γίνει λεία, σκέπασέ τη με μια διαφάνεια και βάλε μέσα το καπνιστήριο για να την καπνίσεις.

 

Για τo σερβίρισμα:

Μπορείς να σερβίρεις τις κοτομπουκιές με τηγανιτές πατάτες.

 

 

TIPS

 

Όσο περισσότερο μένει στο ψυγείο το μαριναρισμένο κοτόπουλο τόσο πιο πλούσια γεύση αποκτά.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

 

Μπορείς να δεις ακόμη