Στο άκουσμα της λέξης Hoover, η πρώτη εικόνα που έρχεται στον νου, είναι εκείνη μιας ογκώδους και θορυβώδους σκούπας με ροδάκια, καλώδια, σακούλες κλπ. που ακολουθεί πιστά το χρήστη. Με λίγα λόγια, δηλαδή, καμία σχέση με ό,τι είχε να παρουσιάσει η εταιρεία φέτος κατά τη διάρκεια της IFA!
Η Hoover εντυπωσίασε στη γερμανική πρωτεύουσα, παρουσιάζοντας τις νέες της σειρές ηλεκτρικών σκουπών, το αποτέλεσμα χρόνων κοπιαστικής έρευνας και ανάπτυξης. Τα νέα προϊόντα της εταιρείας δεν προσφέρουν μόνο αυξημένη λειτουργικότητα και άνεση στη χρήση αλλά και χαμηλότερη κατανάλωση. Η Hoover παρουσίασε στην IFA ένα νέο στάνταρ κατανάλωσης, το 4A+++ για ακόμα πιο αποδοτικό καθάρισμα. Συνδυαστικά δε με το σύστημα Acoustic Care και βέβαια την ασύρματη τεχνολογία, έρχεται να προσφέρει εκτός από ανέξοδη, άνετη κι αθόρυβη λειτουργία.
H H-Free είναι μια ευέλικτη πρόταση στην κατηγορία των ασύρματων ηλεκτρικών σκουπών, με την απόδοσή της να βρίσκεται σε επίπεδα εφάμιλλα με εκείνα των μοντέλων με καλώδιο. Η ειδική κατασκευή του στομίου της και τα αξεσουάρ που τη συνοδεύουν, της επιτρέπουν να καθαρίζει αποτελεσματικά οποιαδήποτε επιφάνεια ενώ το χαμηλό της βάρος και η επαρκής της αυτονομία, κάνουν τη χρήση της ακόμα πιο εύκολη.
Όσο για τη Rhapsody Power, πρόκειται για το απόλυτο εργαλείο καθαρισμού που θα ικανοποιήσει ακόμα και τους πλέον απαιτητικούς. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι λειτουργεί ασύρματα, με τη μπαταρία λιθίου των 22 V να της προσφέρει αυτονομία που αγγίζει και τα 35 λεπτά. Έρχεται με μια σειρά πολλαπλών αξεσουάρ, που της δίνουν τη δυνατότητα να φτάνει και στα πλέον δυσπρόσιτα σημεία, καθαρίζοντάς τα ολοκληρωτικά, ό,τι λεκέδες κι αν διαθέτουν. Σε αυτό το τελευταίο συμβάλλει και η τεχνολογία HSpin-Core με το επαναστατικό σύστημα διαχώρισης σκόνης –ο δε καθαρισμός του κάδου της, είναι υπόθεση δευτερολέπτων.
Κατά τη διάρκεια της IFA, η Hoover μίλησε και για το Hoover Wizard ή FI App, μία εφαρμογή μέσω της οποίας ο χρήστης θα μπορεί να ελέγχει όλες τις smart συσκευές της, από πλυντήρια μέχρι φούρνους. Οι σκούπες της εταιρείας δε βρίσκονται για την ώρα στην πλατφόρμα –κάτι μάλλον λογικό, αφού για να λειτουργήσουν απαιτείται φυσική παρουσία του χρήστη- όμως δεν αποκλείεται κάτι τέτοιο να γίνει στο μέλλον, ιδίως σε ό,τι αφορά τη συντήρηση και την επίλυση προβλημάτων ως προς τη λειτουργία τους.