MWC 2019: Η… νέα πραγματικότητα της Microsoft μέσα από το HoloLens 2

by k-Admin 3

 

Ούτε virtual, ούτε augmented. Η «πραγματικότητα» του μέλλοντος έχει όνομα και λέγεται mixed reality! Αυτό τουλάχιστον αν, τα όσα υποστήριξαν με θέρμη οι άνθρωποι της Microsoft κατά την παρουσίαση της εταιρείας στο πλαίσιο του Mobile World Congress της Βαρκελώνης και την αποκάλυψη του HoloLens 2, βγουν αληθινά.

Σε γενικές γραμμές, πρόκειται για μια βελτιωμένη έκδοση του πρώτου HoloLens η οποία ωστόσο δεν απευθύνεται στους τελικούς καταναλωτές. Η εντυπωσιακότερη αναβάθμισή της αφορά το οπτικό πεδίο το οποίο έχει ουσιαστικά διπλασιαστεί φτάνοντας τις 52ο και διορθώνοντας έτσι ένα σημαντικό μειονέκτημα του HoloLens. Η ανάλυση του HoloLens 2 είναι 2K για το κάθε μάτι, γεγονός που συνιστά ακόμα μια σημαντική βελτίωση σε σχέση με τα αρχικά 720p.

Το HoloLens 2 τα καταφέρνει καλύτερα και σε ό,τι αφορά το tracking, την παρακολούθηση δηλαδή των ματιών και των χεριών του χρήστη. Το headset μπορεί πλέον να ακολουθεί αποτελεσματικά το βλέμμα του χρήστη, ενώ είναι εξοπλισμένο και με σαρωτή ίριδας που με τη σειρά του λειτουργεί απρόσκοπτα με το Windows Hello. Παράλληλα αναγνωρίζει 21 σημεία επαφής των δαχτύλων, προσφέροντας έτσι ρεαλιστικότερη αίσθηση αφής –ας μην ξεχνάμε ότι πρακτικά στηρίζεται στις κινήσεις των χεριών και την Cortana για τον έλεγχό του.

 

 

Σύμφωνα με τη Microsoft, ένα ακόμα σημείο στο οποίο έχει δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα, είναι ο σχεδιασμός του νέου headset. Αυτός είναι πλέον πιο λειτουργικός, έτσι ώστε η χρήση του να είναι άνετη, ακόμα και από χρήστες που φορούν γυαλιά. Η Microsoft παρουσίασε αρκετά demos προκειμένου να αποδείξει τις δυνατότητες του HoloLens 2 και η αλήθεια είναι πως τα περισσότερα εξ αυτών ήταν εντυπωσιακά.

Το HoloLens 2 αποτελεί μια ξεκάθαρα βελτιωμένη εκδοχή του mixed reality headset της Microsoft. Διορθώνει πολλά από τα κακώς κείμενα της πρώτης έκδοσής του. Στο Redmond, ήδη μίλησαν για ένα ανοιχτό app store δείχνοντας τις προθέσεις τους. Το μόνο βέβαιο είναι πως η μάχη της… πραγματικότητας του μέλλοντος, βρίσκεται στο ζενίθ της.

Μπορείς να δεις ακόμη