|  |  | 

Κουζίνα ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ

Mixed Grill – Κουζίνα: Ιστορίες με τον Ανδρέα Λαγό

ΥΛΙΚΑ

  • Για το κοτόπουλο

  • 6 κομμάτια κοπανάκι κοτόπουλο
  • 1/2 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Για τις πανσέτες

  • 6 πανσέτες χοιρινές
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • Ξύσμα και χυμό από 1/2 πορτοκάλι
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Για τα παϊδάκια

  • 8-10 αρνίσια παϊδάκια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κλωναράκι δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Για το mix λαχανικών

  • 8 λευκά μανιτάρια μεγάλα
  • 4 φρέσκα κρεμμύδια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 4 καλαμάκια για σουβλάκι
  • Για το γιαούρτι

  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2-3 κ.σ. ταχίνι
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 2 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1/4 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.σ. μέλι
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Για το χαλούμι

  • 250 γρ. χαλούμι
  • 12 ντοματίνια
  • 4 καλαμάκια για σουβλάκι
  • Για το σερβίρισμα

  • 4 πίτες για σουβλάκι
  • Φύλλα μαϊντανού
  • Μαύρο σουσάμι
  • Φέτες λεμόνι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

 

Για το mix κρεατικών:

Για το κοτόπουλο:

Περιχύνω το κοτόπουλο με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζω με αλάτι, πιπέρι και το μείγμα μπαχαρικών. Κάνω μασάζ για να μαριναριστεί καλά όλο το κοτόπουλο και στη συνέχεια το ψήνω στην προθερμασμένη ψηστιέρα Weber για 25-30 λεπτά περίπου, γυρνώντας τα πλευρά ανά διαστήματα. Το μείγμα μπαχαρικών διατηρείτε σε βαζάκι για πάνω από 6 μήνες.

 

Για τις πανσέτες:

Βάζω σε ένα μπολ όλα τα υλικά εκτός από τις πανσέτες, ανακατεύω καλά και προσθέτω το κρέας. Κάνω μασάζ να καλυφθούν καλά οι πανσέτες με τη μαρινάδα και στη συνέχεια ψήνω στην προθερμασμένη ψηστιέρα Weber για 10 λεπτά περίπου, γυρνώντας τα ανά διαστήματα πλευρά.

 

Για τα παϊδάκια:

Βάζω σε ένα μπολ τα παιδάκια, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το ξύσμα και το χυμό λεμόνι, το δεντρολίβανο και τα αφήνω για λίγη ώρα να μαριναριστούν. Στη συνέχεια τα βγάζω από τη μαρινάδα, πασπαλίζω με αλάτι, πιπέρι και ψήνω στην προθερμασμένη ψηστιέρα Weber για 4-5 λεπτά περίπου από κάθε μεριά.

 

Για το mix λαχανικών:
Κόβω τα μανιτάρια στη μέση και τα φρέσκα κρεμμύδια σε 3 κομμάτια. Περνάω τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια στα καλαμάκια εναλλάξ, έτσι ώστε στο καθένα να έχω 4 κομμάτια μανιτάρια και 3 κρεμμύδι. Αλείφω με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζω με αλάτι, πιπέρι και ψήνω στην προθερμασμένη ψηστιέρα Weber για 5 λεπτά περίπου από κάθε μεριά.

 

Για το χαλούμι:
Κόβω το χαλούμι σε κύβους και τους περνάω στα καλαμάκια εναλλάξ με τα ντοματίνια, έτσι ώστε να έχω 4 κομμάτια χαλούμι σε κάθε σουβλάκι και 3 ντοματίνια. Αλείφω με ελαιόλαδο και ψήνω στην προθερμασμένη ψηστιέρα Weber για 3 λεπτά περίπου από κάθε μεριά.

 

Για το γιαούρτι:

Βάζω όλα τα υλικά σε ένα μπολ, ανακατεύω πολύ καλά και φυλάω στο ψυγείο.

 

Για το σερβίρισμα:

Τοποθετώ όμορφα πάνω σε μια μεγάλη πιατέλα τα κρέατα, τα σουβλάκια λαχανικών και χαλούμι, τις πίτες και το γιαούρτι. Πασπαλίζω με σουσάμι, σκορπάω φύλλα μαϊντανού, βάζω τις φέτες λεμόνι και σερβίρω αμέσως.

 

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

 

Δείτε ακόμη