Metroid Dread – Εξερευνώντας τρομακτικούς πλανήτες

by Aggeliki Tsoukana

 

 

H Nintendo βάζει πια τέλος στη δεκαπενταετή αναμονή για την επιστροφή της Samus με την ανακοίνωση της νέας προσθήκης στη σειρα Metroid, το Metroid Dread. Ένα κλασικό, 2D Metroid, που διεξάγεται αμέσως μετά τα γεγονότα του τίτλου Metroid Fusion και θα ενθουσιάσει θαυμαστές της σειράς καθώς και νέους παίκτες.

Στο Metroid Dread η Samus ανταποκρίνεται για άλλη μια φορά σε ένα μυστηριώδες σήμα που την παραπέμπει στην εχθρική επιφάνεια του πλανήτη Zebes, στην τελευταία της προσπάθεια να εξαλείψει τα παράσιτα Χ. Και, για άλλη μια φορά, τα γεγονότα συνωμοτούν για να της αφαιρέσουν όλες τις ικανότητές της. Θα έρθει αντιμέτωπη με ένα σωρό νέους εχθρούς, που θα μπορεί να αντιμετωπίσει χάρη στο arm cannon, τους πυραύλους της, το melee counter καθώς και τα νέα abilities που θα βρει, ενώ για να ψάξει όλα τα μυστικά θα λάβει νέες κινήσεις, όπως είναι το slide και το spider magnet.

Μετά από τόσα χρόνια, το πιο ενδιαφέρον με αυτά τα πρώτα βήματα σε ένα ολοκαίνουργιο παιχνίδι Metroid είναι το πόσο μυστηριώδες παραμένει. H απόκοσμη ατμόσφαιρα και η υπέροχη αίσθηση μοναξιάς που χαρακτηρίζουν τα παιχνίδια της σειράς, βρίσκονται και εδώ. Όπως υποδηλώνει το όνομά του, το Metroid Dread είναι ένα Metroid που κλίνει στην αγωνία και τη φρίκη. Θα σου δώσει μια εμπειρία γεμάτη αδρεναλίνη, αποτελώντας το τέλειο σημείο εισόδου στη σειρά αν δεν έχεις παίξει ποτέ ξανά παιχνίδι Metroid – αν και δεδομένης της σημαντικής παρουσίας του είδους Metroidvania, στο οποίο έδωσε και το όνομά του, σίγουρα θα έχεις παίξει ένα από τα αμέτρητα παιχνίδια εμπνευσμένα από Metroid όπως τα Hollow Knight, Axiom Verge, Dead Cells και Ori.

Σύμφωνα με το επίσημο δελτίο Τύπου της εταιρείας, το Metroid Dread θα κλείσει την πενταλογία που αφορά τη Samus και τα Metroid και θα χαρακτηρίζεται από την κλασική metroidvania δομή της σειράς. Θα είναι επίσης μια ευκαιρία να δεις μία από τις πιο σημαντικές και χαρακτηριστικές σειρές της Nintendo η οποία απουσίασε για πάρα πολύ καιρό.

 

 

 

H ημερομηνία κυκλοφορίας του Metroid Dread είναι η 8η Οκτωβρίου του 2021, η ίδια ημέρα με το μοντέλο OLED του Nintendo Switch, με τα pre-orders να έχουν ξεκινήσει ενώ ανακοινώθηκε και η ύπαρξη μιας συλλεκτικής έκδοσης του παιχνιδιού που θα περιλαμβάνει επιπλέον ένα SteelBook case, ένα art-book 190 σελίδων και 5 κάρτες με box art από όλα τα παιχνίδια της σειράς. Εννοείται ότι δεν θα λείψει και η κυκλοφορία της αντίστοιχης φιγούρας Amiibo.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη