Windows 11: Διαθέσιμα πλέον ως δωρεάν αναβάθμιση

by Manos Kavvalos

Μια νέα εμπειρία Windows που θα σε φέρει πιο κοντά στα αγαπημένα σου πρόσωπα και σε ό,τι άλλο αγαπάς.

Τα Windows 11 επικεντρώνονται σε τρεις βασικούς τομείς: ένα νέο και μοντέρνο UX που έχει σχεδιαστεί για να κάνει τα Windows απλούστερα, νέες δυνατότητες και βελτιώσεις που θα σας κάνουν πιο παραγωγικούς και μια ανανεωμένη εστίαση στο Microsoft Store.

Θα σου προσφέρουν έναν ήρεμο και απλοϊκό χώρο όπου θα μπορείς να ασχοληθείς με ό,τι σου αρέσει μέσα από το νέο user experience. Από το ανανεωμένο μενού Έναρξης, έως τους νέους τρόπους για να συνδέεσαι με τον κόσμο, ειδήσεις, παιχνίδια και περιεχόμενο, τα Windows 11 θα σου χαρίσουν έναν χώρο για να σκεφτείς, να εκφραστείς και να δημιουργήσεις με ευκολία.

Τα περισσότερα user interface έχουν ενημερωθεί με νέα εμφάνιση, νέα animations και ήχους. Όλα από το μενού Έναρξης, που βρίσκεται στο κέντρο του Τask Βar (μπορεί να αλλαχθεί στις ρυθμίσεις), στο Task Bar, μέχρι τα μενού και την οργάνωση των εφαρμογών, έχουν ενημερωθεί για να φαίνονται πιο συμβατά με τον υπόλοιπο καινούριο σχεδιασμό των Windows 11.

Η διαδικασία μεταφοράς των αρχείων και των φωτογραφιών σου στον νέο υπολογιστή γίνεται πολύ πιο εύκολη όταν αποθηκεύεις στο OneDrive τα αντίγραφα ασφαλείας του παλιού σου υπολογιστή. Με ένα απλό log-in, τα αρχεία σου θα έχουν μεταφερθεί πλήρως μετά την ολοκλήρωση του update.

 

Ένα νέο χαρακτηριστικό που η Microsoft προσέθεσε στα Windows 11 είναι τα “Widgets’’, το οποίο υπάρχει ως ένα κρυφό πλαίσιο που εμφανίζεται στην επιφάνεια εργασίας σoυ από την αριστερή πλευρά της οθόνης. Υπάρχει ένα ειδικό κουμπί για αυτό στo Task Bar ή μπορείς να αποκτήσεις πρόσβαση σε αυτό κάνοντας swipe προς τα μέσα από το αριστερό άκρο της οθόνης σας. To panel αποτελείται από μια περιοχή για widget στο επάνω μέρος, που διαθέτει μια συλλογή προσαρμόσιμων widgets για να διαλέξεις, και τη ροή ειδήσεων Microsoft Start κάτω από αυτά.

Η Microsoft προσπάθησε να κάνει το Windows UX πιο εύκολο στη χρήση για απλούς χρήστες υπολογιστών που μπορεί να είναι πιο εξοικειωμένοι με τις σύγχρονες εμπειρίες λειτουργικών συστημάτων, όπως το iOS και το Android, όσο και για τους πιστούς χρήστες των πρoηγουμένων λειτουργικών Windows.

Θα αποκτήσεις πρόσβαση σε όλες τις εφαρμογές που χρειάζεσαι και τις εκπομπές που παρακολουθείς μέσω του Microsoft Store, στο οποίο έχει επιτραπεί πια διάθεση εφαρμογών απο τρίτους. Με τα Windows 11 θα μπορείς και να εκτελείς πολλές εργασίες ταυτοχρόνως, χρησιμοποιώντας εργαλεία όπως το κούμπωμα διατάξεων, τις Επιφάνειες εργασίας και το νέο, ανανεωμένο System Tray.

 

 

Συνδέσου επίσης, στη στιγμή, με τα πρόσωπα που σε ενδιαφέρουν, κατευθείαν από την επιφάνεια εργασίας σου, με την εφαρμογή Microsoft Teams (σε αντικατάσταση του Skype), η οποία θα είναι πια ενσωματωμένη στo Σύστημα. Επικοινώνησε έτσι δωρεάν μέσω κλήσης ή συνομιλίας—χωρίς να έχει σημασία σε τι είδους συσκευή είναι εγκατεστημένο το Teams.

Επιπλέον, με τον Microsoft Edge και μια πληθώρα widgets να επιλέξεις, μπορείς να ενημερώνεσαι για ειδήσεις, πληροφορίες και ψυχαγωγία που σε ενδιαφέρουν περισσότερο.Η αναζήτηση – μέσω Bing – έγινε επίσης ταχύτερη.

 

 

Mε τα Windοws 11 παίξε τα πιο πρόσφατα παιχνίδια με γραφικά που ανταγωνίζονται την πραγματικότητα. Παίξε με φίλους console gamers και χρησιμοποίησε τα περιφερειακά που αγαπάς. Ανακάλυψε το επόμενο αγαπημένο σου παιχνίδι και με τη συνδρομητική υπηρεσία Xbox Game Pass, η οποία σου προσφέρει δωρεάν πρόσβαση σε περισσότερα από 100 παιχνίδια υψηλής ποιότητας.

Τα νέα Windows διατίθενται σε μια ευρεία γκάμα σύγχρονων υπολογιστών, που προσφέρουν τις τελευταίες καινοτομίες σε τεχνολογία διευκολύνοντάς σε να αποφασίσεις ποια είναι η καλύτερη και πιο προσιτή συσκευή για εσένα. Είναι ιδανικά λοιπόν, για όσους απολαμβάνουν το θέαμα του software design και αποτελούν μια εξαιρετική κυκλοφορία για εκείνους που εκτιμούν τις βελτιώσεις παραγωγικότητας και την απλότητα πάνω από όλα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα Windows 11 έχουν ως ελάχιστες απαιτήσεις συστήματος αρκετά προσιτά χαρακτηριστικά για την πλειοψηφία των υπολογιστών της τελευταίας δεκαετίας, καθώς χρειάζεται επεξεργαστής CPU 64-bit, τουλάχιστον 4GB μνήμη RAM και τουλάχιστον 64GB αποθηκευτικός χώρος. Τα Windows 10 όμως, θα συνεχίσουν να υποστηρίζονται και να δέχονται αναβαθμίσεις ασφαλείας έως τον Οκτώβριο του 2025.

 

Η διανομή των Windows 11 θα γίνει όπως και αυτή των Windows 10, δηλαδή μέσα από την ενότητα Windows Update στις γενικές ρυθμίσεις του υπολογιστή σας.

 

Η νέα έκδοση του λειτουργικού της Microsoft διατίθεται διεθνώς από τις 5 Οκτωβρίου 2021.

Μπορείς να δεις ακόμη