CES 2022: Η μεγάλη γιορτή της τεχνολογίας και της καινοτομίας ξεκινάει!

by K-Admin 1

 

Για μια ακόμα χρονιά έφτασε η ώρα της CES όπου μεγάλες και μικρές εταιρίες μαζεύονται κάτω από μια στέγη για να δείξουν στον κόσμο τα νεότερα τους προϊόντα αλλά και να ενθουσιάσουν τους φανατικούς της τεχνολογίας με πρωτότυπα προϊόντα τα οποία δεν είναι ακόμα σε στάδιο παραγωγής για άμεση διάθεση προς το κοινό, δίνουν όμως μια γεύση του προς τα που πρόκειται να κινηθεί η αγορά τα επόμενα χρόνια.

 

Η CES είναι η μεγάλη γιορτή των ηλεκτρονικών, είναι η γιορτή της τεχνολογίας και της καινοτομίας. Από τις πρώτες κυρτές οθόνες που πρώτο-παρουσιάστηκαν πριν από μια δεκαετία και τώρα έχουν αρχίσει δειλά-δειλά να εμφανίζονται σε κινητές συσκευές στις τσέπες φιλόδοξων αγοραστών μέχρι διαφανείς οθόνες τηλεοράσεων, κάμερες πίσω από πάνελ οθονών, drones, ακόμα και βαλίτσες που ακολουθούν τους ιδιοκτήτες τους. Η Consumer Electronics Show όπως είναι το πλήρες όνομα της, ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα το 1967 περισσότερο από 50 χρόνια πριν και μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα έχει καταφέρει να γίνει το επίκεντρο της τεχνολογίας.

 

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πολλές μεγάλες εταιρίες στηρίζουν την έκθεση μεταξύ των οποίων και οι: LG, Samsung, Sony, NVIDIA, Razer, Xiaomi, Alienware, L’OREAL, ACER και αμέτρητες ακόμα εταιρίες. Παρόλο που τα τελευταία χρόνια οι εκθέσεις σαν θεσμός έχουν χτυπηθεί από την πανδημία καθώς και η CES ακυρώθηκε την προηγούμενη χρονιά, η εξέλιξη της τεχνολογίας δεν σταματάει και τα επιτεύγματα των προηγούμενων ετών είναι έτοιμα να παρουσιαστούν στη CES 2022. Η πανδημία μπορεί να χάλασε λίγο τα σχέδια της διοργάνωσης της έκθεσης και να ανάγκασε τη γιορτή να τελειώσει μια μέρα νωρίτερα από το προγραμματισμένο αλλά και να παραβρεθούν πολύ λιγότερα άτομα και δημοσιογράφοι στον χώρο, έδωσε όμως την ευκαιρία σε πολύ περισσότερο κόσμο να παρακολουθήσει ηλεκτρονικά τις παρουσιάσεις μέσω διαδικτυακής κάλυψης.

 

Ο ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ όπως κάθε χρόνο θα παρακολουθήσει και θα μεταδώσει όλα τα νέα και τις πληροφορίες που αναμένεται να ανακοινωθούν από κάθε εταιρία στα πλαίσια της CES 2022. Αναφορικά οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για μεγάλες ανακοινώσεις από τη Sony σε τεχνολογία καμερών κυρίως αλλά δεν αποκλείεται να παρουσιάσει και προϊόντα σχετικά με το gaming τμήμα της το οποίο εδώ και αρκετά χρόνια είναι το πιο κερδοφόρο σε σχέση με τα υπόλοιπα κομμάτια της εταιρίας. Η LG αναμένεται να κάνει ανακοινώσεις σχετικά με τα νέα gaming laptops της αλλά και τις οικιακές συσκευές της, ακουστικά, οθόνες και άλλα.

Τέλος, και από την NVIDIA περιμένουμε ανακοινώσεις σχετικά με τις κάρτες τις καθώς και αν θα μπορέσει να βάλει μια σειρά στο πρόβλημα με την έλλειψη των chips το οποίο σε συνδυασμό με τις mining δυνατότητες που προσφέρουν οι κάρτες έχουν εκτοξεύσει τις τιμές στα ύψη ακόμα και σε προηγούμενα μοντέλα αλλά ταυτόχρονα έχουν ρίξει τη διαθεσιμότητα τους στα τάρταρα.

 

Αυτά και ακόμα περισσότερα περιμένουμε να μάθουμε μέσα στις επόμενες ημέρες κατά τη διάρκεια της CES 2022 η οποία θα διεξαχθεί στο Los Angeles μεταξύ 5 και 8 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους. Μείνετε συντονισμένοι στο Blog του ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΥ για να μην χάσετε καμιά απο τις εντυπωσιακές καινοτόμες τεχνολογίες που έρχονται να αλλάξουν την καθημερινότητα μας.

 

Μπορείς να δεις ακόμη