CES 2022: Η Samsung δηλώνει παρών

by Manos Kavvalos

Η τεράστια κορεατική πολυεθνική εταιρία ξεκίνησε πολύ δυναμικά τη νέα χρονιά με μια πληθώρα νέων και εντυπωσιακών ανακοινώσεων για προϊόντα που αναμένεται να διευκολύνουν και να ομορφαίνουν την καθημερινότητα του κάθε χρήστη.

 

Galaxy S21 FE

Μια από τις σημαντικότερες ανακοινώσεις της εταιρίας αποτέλεσε  το Fan Edition (FE) του Galaxy S21 που ήρθε να διαδεχθεί το επίσης εξαιρετικό Galaxy S20 FE και να αποτελέσει ό,τι πιο κοντινό στο Galaxy S21 γεφυρώνοντας το χάσμα της s σειράς κινητών της εταιρίας. Το Galaxy S21 FE προσφέρει οθόνη 6,4 ιντσών, ελαφρώς μεγαλύτερη από την οθόνη 6,2 ιντσών του S21.

Περα από αυτή τη διαφορά μεγέθους όμως, το S21 FE έχει πολλά κοινά με το S21. Η οθόνη του είναι ένα πάνελ OLED 1080p με 120Hz ρυθμό ανανέωσης όπως και του S21. Το FE περιλαμβάνει ένα αξιόλογο chipset 5 nm και μια κύρια κάμερα 12 megapixel f/1.8 με οπτική σταθεροποίηση, ίδια με το S21.

Η χωρητικότητα της μπαταρίας είναι ακόμα καλύτερή, αγγίζοντας τα 4.500 mAh σε σύγκριση με τα 4.000 mAh του S21 αν και η ελαφρώς μεγαλύτερη οθόνη του πιθανότατα να εξισώνει την απόδοση της μπαταρίας χωρίς να παρατηρούνται ιδιαίτερες διαφορές ανάμεσα στα δύο κινητά. Η γρήγορη ενσύρματη φόρτιση 25 W, η ασύρματη φόρτιση 15 W, η βαθμολογία αντοχής στις κακουχίες και τη σκόνη IP68 και η εμπειρία 5G ( sub6-GHz αλλά και γρήγορο mmWave) είναι ίδιες με το S21. Αξίζει να σημειωθεί η απουσία φορτιστή από το κουτί.

Εν κατακλείδι το Galaxy S21 FE έρχεται να μπει στην οικογένεια των Galaxy A52 5G ,Galaxy Z Flip 3 και πολλών άλλων και αποτελεί άλλο ένα βήμα στην πορεία που έχει χαράξει η SAMSUNG για την δημιουργία πολλών κινητών με παρόμοιες δυνατότητες και ανάλογες σε αυτές τιμές για να καλύψουν τις ανάγκες κάθε τσέπης.

Odyssey Neo G8

Μια ακόμα ηχηρή παρουσίαση ήταν αυτή του Odyssey Neo G8 που αποτελεί μια μικρότερη έκδοση της εξαιρετικής κυρτής οθόνης gaming Odyssey Neo G9. Παρ’ όλη την μείωση του μεγέθους από 49 ίντσες σε 32 ίντσες στη νέα οθόνη η καμπυλότητα μένει ακριβώς ίδια (1000R) με αποτέλεσμα την απαράλαχτη εκπληκτική ποιότητα εικόνας και την εξαιρετική αποτύπωση ζωντανών χρωμάτων, γεγονός στο οποίο συμβάλει και το Quantum Mini-LED πάνελ της εταιρίας.

Αξιοσημείωτη η πολύ μεγαλύτερη του συνηθισμένου καμπυλότητα που κάνει οποιαδήποτε άλλη οθόνη να μοιάζει με επίπεδη, χαρακτηριστικό γνώρισμα βέβαια και της προκατόχου της Οdyssey Neo G9. Το στοιχείο που την διαφοροποιεί είναι το γεγονός πως είναι η πρώτη οθόνη 4K που υποστηρίζει ρυθμό ανανέωσης 240 Hz και χρόνο απόκρισης 1 ms, προσφέροντας έτσι μια εντελώς νέα εμπειρία στους χρήστες της.

 

M8 Smart Monitor

Η Samsung ήρθε να προσθέσει στη μεγάλη σειρά έξυπνων οθονών της  την M8 4K των 32 ιντσών. Όπως και τα υπόλοιπα μοντέλα της σειράς , η οθόνη αυτή μπορεί να προσφέρει λειτουργικότητα που προσομοιάζει με έξυπνη τηλεόραση, συμπεριλαμβανομένης της εύκολης και γρήγορης πρόσβασης σε εφαρμογές αλλά και τη δυνατότητα σύνδεσης σε υπολογιστή όπως όλες οι κανονικές οθόνες. Η M8 οθόνη έχει πάχος 11,4 χιλιοστά, γεγονός που την καθιστά  σημαντικά πιο λεπτή από τα προηγούμενα μοντέλα με αποτέλεσμα να γίνεται αισθητικά ομορφότερη και πιο κομψή. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά της είναι η μαγνητική και κινητή κάμερα SlimFit που μπορεί να προσαρτηθεί σε αυτήν κυρίως  για βιντεοκλήσεις. Η ίδια η οθόνη υποστηρίζει εφαρμογές συνομιλίας μέσω βίντεο.

Η Samsung ενσωματώνει επίσης ένα SmartThings IoT Hub στην M8, επιτρέποντάς στον χρήστη να βλέπει έναν χάρτη των διαφόρων smart συσκευών που έχει στην διάθεση του και να τις ελέγχει απευθείας από την οθόνη αυτή, δίνοντας έτσι νέο νόημα στις δυνατότητες αλληλεπίδρασης με αυτές.

Η Samsung λέει ότι ενσωμάτωσε στην M8 επίσης μια νέα δυνατότητα που ονομάζεται Workspace, η οποία έχει την δυνατότητα συγκέντρωσης υπηρεσιών web που σχετίζονται με την εργασία σε ένα διαισθητικό κέντρο.

Ένα άλλο νέο χαρακτηριστικό είναι το Game Home, το οποίο μετατρέπει την M8 σε μια οθόνη παιχνιδιών cloud και ακόμη δίνει τη δυνατότητα για να συνδέουν οι χρήστες ασύρματα σε αυτή χειριστήρια διευκολύνοντας έτσι περισσότερο την gaming εμπειρία τους .

 

Νέα έκδοση Eco Remote

Όπως το προηγούμενο Eco Remote, έτσι και αυτό μπορεί να φορτιστεί με ηλιακή ενέργεια, αλλά η Samsung έχει προσθέσει επιπλέον δυνατότητες στο συγκεκριμένο συγκομιδής ραδιοσυχνοτήτων που επιτρέπουν στο τηλεχειριστήριο να διατηρεί τη φόρτισή του συλλέγοντας τα ραδιοκύματα του ρούτερ και μετατρέποντάς τα σε ενέργεια. Είναι συμβατό με όλες τις μοντέρνες τηλεοράσεις  της εταιρίας. Το Eco Remote μπορεί να φορτιστεί τόσο από εξωτερικό όσο και από εσωτερικό φως ή για  πιο γρήγορα αποτελέσματα μέσω USB-C. Όσο αφορά το εξωτερικό του σύμφωνα με πληροφορίες το μοντέλο αυτό θα διατίθεται και σε άσπρο χρώμα σε αντίθεση με τα προηγούμενα δίνοντας μια εξτρά κομψότητα στο μοντέλο. Τέλος όπως και τα προηγούμενα μοντέλα, παίρνει μπαταρίες ΑΑΑ.

Ποιότητα εικόνας

Πέρα από τα παραπάνω η SAMSUNG ανακοίνωσε πολύ σημαντικές αλλαγές στην ποιότητα της εικόνας των Frame τηλεοράσεων της. Η εταιρία υποστηρίζει ότι τα πιο πρόσφατα μοντέλα θα έχουν μια αντιανακλαστική οθόνη με ζωντανή υφή που μοιάζει με καμβά και θα απογειώσει την ποιότητα της εικόνας. Η αντιανακλαστική οθόνη μαζί με το πλαίσιο είναι σε θέση να προσαρμόζει την ισορροπία λευκού και τη φωτεινότητα της εικόνας  με βάση τον φωτισμό του περιβάλλοντος σε ένα δωμάτιο, χωρίς όμως να μειώνεται  η χαρακτηριστική λάμψη της οθόνης που μαγνητίζει.

Για το 2022, το Frame θα προσφέρεται σε συνολικά επτά διαφορετικά μεγέθη, ξεκινώντας από τις 32 ίντσες στο μικρό μοντέλο και φθάνοντας μέχρι το μεγάλο μοντέλο των  85 ιντσών. Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά της ίδιας της τηλεόρασης, ακούγονται παρόμοια με τα προηγούμενα: Το Frame θα δώσει μια ωραία εικόνα 4K HDR με μια διευρυμένη χρωματική παλέτα και ακόμη και παιχνίδια 4K με 120 Hz .

Επιπρόσθετες ανακοινώσεις αφορούσαν την CES 2022, στις οποίες η Samsung αποκάλυψε μια νέα σειρά προϊόντων ονόματι C-Lab που περιλαμβάνει τεχνολογία κατοικίδιων ζώων και μωρών με στόχο την προώθηση ασφάλειας και υγείας. Το C-Lab χωρίζεται στο C-Lab Inside — ένα «in-house venture program» και στο C-Lab Outside — το «startup acceleration program» της Samsung. Στη χώρα μας δεν γνωρίζουμε αν και κατά πόσο αυτές οι πρωτοβουλίες θα κάνουν την εμφάνιση τους όμως είναι άξιο αναφορές για την εξέλιξη και τον δρόμο που έχει αποφασίσει να χαράξει η Samsung.

DearBuds : Συσκευή ήχου που μοιάζει με ακουστικό Bluetooth που παρακολουθεί την υγρασία του αυτιού; Και όμως, Εκτός από την παρακολούθηση, η τεχνολογία στο εσωτερικό της συσκευής μπορεί να καθαρίσει το αυτί του χρήστη απελευθερώνοντας φως και θερμότητα για την αφύγρανση του ακουστικού πόρου. Επιπλέον η  θήκη που συγκρατεί τις συσκευές αυτιού παρέχει μια ένδειξη για την υγρασία και τα κατάλληλα επίπεδα στα οποία πρέπει να βρίσκεται.

Innovision : Μια εφαρμογή που έχει σχεδιαστεί για να βοηθά στην παρακολούθηση της ανάπτυξης των ματιών στα βρέφη και στα πιθανά συμπτώματα του στραβισμού, μιας κακής ευθυγράμμισης των ματιών.

 

Τέλος στην πληθώρα των ανακοινώσεων περιλαμβάνεται και μια νέα δυνατότητα των τηλεοράσεων της εταιρίας : η υποστήριξη NFT. Σύμφωνα με τη Samsung, αυτή η πλατφόρμα θα επιτρέψει στους χρήστες να μοιράζονται την δουλειά τους με τον κόσμο και στους πιθανούς αγοραστές να πραγματοποιούν προεπισκόπηση ενός NFT πριν το αγοράσουν αλλά και να μάθουν για το ιστορικό ενός NFT και τα  blockchain του. Τα NFT είναι μια νέα τεχνολογία που ο κόσμος ακόμα ανακαλύπτει αλλά όπως φαίνεται έχει έρθει για να μείνει και ήδη μεγάλες εταιρίες όπως η Samsung τη στηρίζουν έμπρακτα.

Μπορείς να δεις ακόμη