CES 2022: Η LG συνεχίζει να πρωτοπορεί στον κλάδο της τεχνολογίας.

by Aggeliki Tsoukana

InstaView® Double Oven Range φούρνος και Over-the-Range φούρνος μικροκυμάτων

Η LG Electronics (LG) διευκολύνει την καθημερινή ζωή των εκατομμύριων χρηστών της ανά τον κόσμο, εισάγοντας τη νέα υπηρεσία LG ThinQ™ Recipe στη μαγειρική. Με την καινούρια τεχνολογία LG InstaView επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν το εσωτερικό της συσκευής, χτυπώντας απλά δύο φορές το τζάμι. Με αυτόν τον τρόπο, φωτίζεται το εσωτερικό του φούρνου και μπορεί κάνεις να ελέγξει το φαγητό, δίχως να ανοίγει την πόρτα του φούρνου και να χάνεται η θερμότητα. Ένα άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό του νέου φούρνου είναι η τεχνολογία ProBake® Convection της LG, η οποία αντικαθιστά το μαγείρεμα με προθέρμανση, εξοικονομώντας έτσι πολύτιμο χρόνο για τους συγχρόνους ανθρώπους. Ακόμα, οι τεχνολογίες Air Fry και Air Sous Vide προσφέρουν τραγανά και νόστιμα φαγητά, διατηρώντας παράλληλα όλα τα θρεπτικά συστατικά χωρίς τις επιπλέον θερμίδες του απλού τηγανίσματος. Όσον αφορά τον φούρνο μικροκυμάτων, το Slide-out ExtendaVent και το EasyClean interior βοηθούν στη μείωση του καπνού που παράγεται από αυτόν αλλά και στον εύκολο και γρήγορο καθαρισμό του, χρησιμοποιώντας μόνο ένα υγρό πανί. Τέλος, αξιοσημείωτος είναι ο καινούριος σχεδιασμός των συσκευών αυτών, καθώς δεν απαιτούν μεγάλο χώρο στην κουζίνα του χρήστη, ενώ ο ανοξείδωτος χάλυβας διακοσμεί όμορφα τον χώρο του χρήστη. Τόσο ο Double Oven Range φούρνος όσο και ο Over-the-Range φούρνος μικροκυμάτων θα παρουσιαστούν στην έκθεση CES 2022.

 

 

-Οθόνες LG UltraFine™ OLED Pro 2022

Πρόκειται για τις δυο καινούριες οθόνες της LG, οι οποίες είναι 32 και 27 ίντσες αντίστοιχα. Οι εν λόγω οθόνες διαθέτουν ανάλυση 4K UHD με λόγο αντίθεσης 1.000.000:1, δίνοντας τη δυνατότητα στους θεατές να παρακολουθούν τα αγαπημένα τους προγράμματα με εξαιρετική ποιότητα και αντίθεση χρωμάτων. Ακόμα, οι οθόνες δίνουν τη δυνατότητα ενσωμάτωσης τόσο των αποσπώμενων αισθητήρων αυτορρύθμισης, οι οποίοι διατηρούν υψηλό βαθμό ακρίβειας των χρωμάτων, όσο και των καλυμμάτων οθόνης, τα οποία τις προστατεύουν από ανεπιθύμητες αντανακλάσεις. Σε αντίθεση με τις κοινές οθόνες, οι LG UltraFine δεν απαιτούν οπίσθιο φωτισμό, γεγονός που τους επιτρέπει να μην παρουσιάζουν ούτε halo effect, ούτε blooming effect, δύο από τα πιο κοινά οπτικά φαινόμενα σε πολλές οθόνες LCD που αποσπούν την προσοχή του χρήστη. Συνοψίζοντας, και οι δύο συσκευές έχουν εξαιρετικά λεπτή και κομψή εμφάνιση, ενώ το μικρό τους βάρος τις καθιστά ιδανικές για οποιοδήποτε χώρο, είτε πρόκειται για σπίτι είτε για γραφείο εργασίας, ενώ η συμπεριλαμβανομένη βάση τους επιτρέπει την τοποθέτηση τους σε οποιοδήποτε ύψος επιθυμεί ο χρήστης.

 

 

-LG UltraFine™ (μοντέλο  32UQ85R) LG DualUp Monitor (μοντέλο 28MQ780)

Τα νέα monitor της εταιρίας LG, αποτελούν μονόδρομο για όλους όσοι εργάζονται, είτε εξ αποστάσεως είτε λόγω της φύσης της δουλείας τους, από το γραφείο. Αυτό συμβαίνει καθώς η νέα LG UltraFine έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τις ανάγκες των ανθρώπων που εργάζονται μπροστά σε μια οθόνη (π.χ. γραφίστες) ενώ λόγω των απίστευτων δυνατοτήτων της με την ανάλυση 4K UHD και την αναλογία αντίθεσης 2,000:1, δίνει ζωντανά χρώματα και ξεκουράζει το μάτι όσων την παρακολουθούν για πολλές ώρες μέσα στη μέρα. Ακόμα, η καινοτομία με το πρώτο Nano IPS Black πάνελ της LG δίνει δυνατότητα στην οθόνη LG UltraFine να προσθέτει περισσότερο βάθος στις εικόνες, πράγμα που ανεβάζει την ακρίβεια και την αξιοπιστία των εικόνων που μελετά ο εκάστοτε χρήστης. Όσον αφορά τα LG DualUp Monitor, η καινοτόμα τεχνολογία της Square Double QHD έχει την ίδια αναλογία με δυο οθόνες 21.5 ιντσών, ενώ ακόμα ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει την καθετή προβολή των εικόνων και να τις επεξεργαστεί με ακόμα μεγαλύτερη ευκολία. Όμως, το χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει τη συγκεκριμένη οθόνη είναι η φιλικότητα της προς τον χρήστη, καθώς με το ευκολά ρυθμιζόμενο μηχανισμό του LG Ergo stand μπορεί να προσαρμοστεί σε οποιονδήποτε χώρο, ενώ το ύψος της οθόνης αποτρέπει τον χρήστη από το να κάνει περιττές κινήσεις με τον αυχένα του, γεγονός που τον προστατεύει από επιπλέον κόπωση κατά την πολύωρη εργασία.

 

-UltraGear φορητός υπολογιστής

Ο καινούριος υπολογιστής 17 ιντσών της εταιρίας LG, χαρακτηρίζεται από τον επεξεργαστή Intel Tiger Lake H 11 και από κάρτα γραφικών NVIDIA GeForceTM RTX 3080 Max-Q, τα οποία θα τον καταστήσουν ανάρπαστο στον χώρο του gaming. Επίσης, χαρακτηρίζεται από εξαιρετικό hardware λογισμικό, καθώς και από εξαιρετικά γραφικά με ζωντανά χρώματα, τα οποία προσφέρουν την απολυτή εμπειρία gaming στους χρήστες. Αποτελεί έναν φορητό υπολογιστή που ενδείκνυται για πολύωρη χρήση λόγω του εξελιγμένου συστήματος ψύξης του με θάλαμο ατμού. Επίσης, με το ενσωματωμένο 2 Way σύστημα ηχείων βελτιώνει σε πολύ μεγάλο βαθμό την εμπειρία του ήχου που βιώνει ο χρήστης παίζοντας παιχνίδια, ενώ με αυτόν τον τρόπο βρίσκεται σε εγρήγορση ώστε να ανταπεξέλθει στις δύσκολες δοκιμασίες που ενδεχομένος να συναντήσει. Τέλος ο UltraGear φορητός υπολογιστής διακρίνεται για την εξαιρετική λεπτή σχεδίαση του και το μικρό του βάρος που δεν ξεπερνά τα 2,7 κιλά, ενώ το κάλυμμα αλουμίνιου του αυξάνει ακόμα περισσότερο την αντοχή του από τους συνηθισμένους φορητούς υπολογιστές.

 

 

-LG PuriCare AeroTower

Η νέα οικιακή συσκευή της LG συνδυάζει όλα τα διαφορετικά χαρακτηριστικά 3ων διαφορετικών συσκευών, ενός ιονιστεί, ενός ανεμιστήρα κι ενός καλοριφέρ, γεγονός που την ξεχωρίζει από όσες συσκευές είχαν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα. Προσφέρει τρεις λειτουργίες ροής αέρα: λειτουργία θέρμανσης, λειτουργία ανεμιστήρα και λειτουργία Diffusion. Με την πρώτη συμβάλλει στην άνοδο της θερμοκρασίας στο εσωτερικό του σπιτιού μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, με τη δεύτερη ανανεώνει τον αέρα και αφαιρεί από την ατμόσφαιρα τυχόν μικρόβια βλαβερά για την υγειά, ενώ με την τρίτη λειτουργία φιλτράρει τον αέρα και δίνει τη δυνατότητα ισχυρότερης κυκλοφορίας του μέσα στον χώρο. Επιπρόσθετα, η συσκευή λειτουργεί αθόρυβα και ο σχεδιασμός κυλινδρικού σχήματος προσφέρει την απαραίτητη κομψότητα, ώστε να ταιριάζει με οποιαδήποτε διακόσμηση του εσωτερικού χώρου οπού θα βρίσκεται. Διατίθεται σε δυο χρώματα (μπεζ και ασημί). Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία Air Valley της LG, ο ιονιστής δημιουργεί ένα «ρεύμα» αέρα που ακολουθεί μια δεδομένη επιφάνεια. Κοινώς γνωστό ως το φαινόμενο Coandă, αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένα σταθερό, άνετο αεράκι που γίνεται αισθητό σε όλο το δωμάτιο. Τα κωνικά, κάθετα πτερύγια του PuriCare AeroTower είναι σχετικά αθόρυβα, εκπέμποντας μόνο 23dB από τον θόρυβο του ανέμου ενώ ο κομψός κυλινδρικός σχεδιασμός προσφέρει μια μοντέρνα αισθητική που ταιριάζει με κάθε τύπο διακόσμησης. Το πιο πρόσφατο μοντέλο PuriCare της LG θα είναι διαθέσιμο σε δύο διακριτικά και εκλεπτυσμένα χρώματα, το μπεζ και το ασημί και με την τεχνολογία UVnano, αξιοποιεί υπεριώδες ακτίνες C για να μειώσει την παρουσία βακτηρίων που συχνά συλλέγονται στον ανεμιστήρα. Τέλος, δίνεται η δυνατότητα στον χρήστη να ελέγξει τη λειτουργία της συσκευής μέσω της δωρεάν εφαρμογής LG ThinQ για κινητά, διευκολύνοντας την πολύ δύσκολη καθημερινότητα των ανθρώπων της σημερινής εποχής.

 

-LG Dual-View Curved Tiling OLED

Πρόκειται για μια αρκετά πρωτοποριακή οθόνη της εταιρίας LG, καθώς δίνει τη δυνατότητα συνδυασμού των εξαιρετικών χαρακτηριστικών των οθονών της εταιρίας (αυτοφωτιζομενα pixel, ζωντανά χρώματα και υψηλή αντίθεση) με τη δυνατότητα συνδυασμού 4ων οθονών ταυτόχρονα για ακόμα μεγαλύτερες δυνατότητες επεξεργασίας και λεπτομερούς μελέτης. Συμπληρωματικά, αποδίδει πολύ καθαρά τις κινούμενες εικόνες και με τη διπλή της όψη συμβάλλει στην εξοικονόμηση χώρου, πράγμα πολύ σημαντικό για τις σημερινές εγκαταστάσεις και τα γραφεία όλων των εταιριών.

 

– LG Tone Free

Τα καινούρια και πρωτοποριακά ακουστικά Tone Free προσφέρουν εξαιρετική εμπειρία ακρόασης στους εκατομμύρια θαυμαστές της εταιρίας LG σε όλο τον κόσμο με τεχνολογία Meridian την οποία ενσωματώνουν, αυξάνει στο μέγιστο βαθμό τόσο την ποιότητα όσο και τις διαφορετικές λειτουργίες των ακουστικών, ενώ με τη λειτουργία Active Noise Cancellation προστατεύεται ο χρήστης από εξωτερικούς ήχους, αναβαθμίζοντας την εμπειρία ήχου που βιώνει. Όσον αφορά τη διάρκειά τους, περιέχουν ενσωματωμένη μπαταριά μεγάλης διάρκειας που προσφέρει έως και 6 ώρες συνεχομένης ακρόασης, ενώ η θήκη δίνει τη δυνατότητα για τρεις φορτίσεις με επιπρόσθετη λειτουργία γρήγορης φόρτισης διάρκειας 5 λεπτών. Τέλος, η σειρά earbuds TONE Free της LG, πέρα από καινοτομία και πλειάδα διαφορετικών λειτουργιών, προσφέρει και στιλ, καθώς διατίθεται σε 2 κλασσικές χρωματικές επιλογές, το Stylish Black matte και το glossy Modern White.

 

 

– LG InstaView Ψυγείο

Με την επαναστατική λειτουργία της LG Craft Ice, δίνεται η δυνατότητα στον χρήστη να δημιουργήσει σφαιρικά παγάκια σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και με εξαιρετική ποιότητα, καθώς μπορούν να ψύχουν ομοιόμορφα οποιοδήποτε ποτό ή ρόφημα, ενώ παράλληλα αργούν να λιώσουν, διατηρώντας έτσι την αρχική γεύση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, διακρίνονται για την εξαιρετική αισθητική τους και την ευκολία παραγωγής τους με το πάτημα μόλις ενός κουμπιού. Όσον αφορά τα τρόφιμα, με τις καινοτόμες τεχνολογίες LinearCooling και DoorCooling+, μπορεί κάποιος να διατηρεί οποιοδήποτε τρόφιμο φρέσκο και τραγανό ακόμα και για 7 ημέρες. Τέλος το γυάλινο πάνελ του συγκεκριμένου ψυγείου φωτίζει το εσωτερικό του με δυο χτυπήματα δίχως να χρειάζεται να ανοίξει κάνεις την πόρτα της συσκευής κι έτσι να διαταραχθεί η σταθερή θερμοκρασία ψύξης του ψυγείου.

 

-Καινοτομία Mission for the Future της LG NOVA

Σε μια ιδιαίτερη ενέργεια προχώρησε η εταιρία της LG, καθώς διοργάνωσε έναν διαγωνισμό οπού θα αναμετρηθούν 11 διαφορετικές εταιρίες, με σκοπό να δώσουν προτεινόμενες λύσεις για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των ανθρώπων. Συγκεκριμένα, οι λύσεις αφορούσαν στους τομείς της συνδεδεμένης υγείας, του energizing mobility, του έξυπνου τρόπου ζωής, του metaverse και της καινοτομίας με θετικό αντίκτυπο. Σε αυτές τις επιχειρήσεις θα προστεθούν άλλες 40, οι οποίες θα προκύψουν από το Mission for the Future Challenge, ώστε έτσι να γίνουν οι πρώτες 50 που θα συνεργαστούν με την εξειδικευμένη ομάδα της LG NOVA, με σκοπό να δημιουργήσουν μια ενιαία επιχείρηση η οποία θα παράγει προϊόντα για μια καλύτερη και πιο άνετη ζωή. Έτσι, οι 11 επιλεγμένες εταιρίες από το Proto Challenge είναι οι εξής:

 

Στη συνδεδεμένη υγεία:

1)Quiqmeds

2)XRHealth

3)MayaMD

 

Στο Energizing Mobility:

1)Driivz

2)Resilient Power

3)SparkCharge

 

Στον έξυπνο τρόπο ζωής:

1)EveryKey

2)Chefling

 

Στο Metaverse:

1)IQ3Connect

2)I3M.tv

 

Στην καινοτομία με θετικό αντίκτυπο:

1)A.KIN

 

-Χρήση ηλιακής ενέργειας για μηδενικές εκπομπές άνθρακα

Η LG εδώ και χρονιά αποτελεί μια εταιρία η οποία δείχνει απεριόριστο σεβασμό στο περιβάλλον και προσπαθεί ώστε να συμβάλλει στην εισαγωγή των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για την παραγωγή των προϊόντων της. Ακόμα, έχει δεσμευτεί να επιτύχει μηδενικές αρνητικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις και 50% μείωση των εκπομπών άνθρακα της, στη φάση παραγωγής έως το 2030. Συγκεκριμένα, με γνώμονα τις ανανεώσιμες πήγες ενέργειας, ολοκλήρωσε την κατασκευή ενός ηλιακού σταθμού ηλεκτροπαραγωγής, στην οροφή των εγκαταστάσεων παραγωγής της, στο Rayong της Ταϊλάνδης, οπού ξεκίνησε τη συλλογή ηλιακής ενέργειας ήδη από τον Οκτώβριο του 2021. Με αυτόν τον τρόπο, η επιτυχημένη εταιρία παραγωγής ηλεκτρικών ειδών δείχνει τον ανθρωποκεντρικό της χαρακτήρα, καθώς με τις ενέργειες της συμβάλλει στη δημιουργία ενός καλυτέρου, και πιο φιλικού για το περιβάλλον, κόσμου.

Μπορείς να δεις ακόμη