League of Legends Recall: H G2 Esports ξανά στην κορυφή της Ευρώπης

by Aggeliki Tsoukana

*Photos by Michal Konkol/Riot Games

Η G2 Esports έκανε τα αδύνατα, δυνατά στα LEC Spring Playoffs και με ένα απίστευτο σερί 12-0 κατάφερε να επιστρέψει στον θρόνο του ευρωπαϊκού League of Legends. Η Rogue του Έλληνα παίκτη, Μάρκου “Comp” Σταμκόπουλου δεν μπόρεσε να αντισταθεί στις ορέξεις των παικτών της G2 που με ένα εμφατικό 3-0 απέδειξαν πως αυτή τη στιγμή είναι με διαφορά η καλύτερη ομάδα στην Γηραιά Ήπειρο. Πολυτιμότερος παίκτης του τελικού αναδείχθηκε ο mid laner Rasmus “Caps” Winther που έχει ξεκινήσει το 2022 με εκπληκτικές εμφανίσεις.

 

H καλύτερη εκδίκηση

Αν υπάρχει στην Ευρώπη κάτι που να παραπέμπει στις ποδοσφαιρικές μάχες της Ρεάλ Μαδρίτης με την Μπαρτσελόνα, αυτό είναι το ζευγάρι Fnatic – G2 Esports. Έχει χαρακτηριστεί το clasico του ευρωπαϊκού League με τις μεταξύ τους αναμετρήσεις να έχουν πάντα ξεχωριστό ενδιαφέρον. Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στον 1ο γύρο των Playoffs με τη FNC να επικρατεί 3-1 και να στέλνει τη G2 στο λεγόμενο loser’s bracket.

O Jankos και η παρέα του δεν ξέχασαν αυτή την ήττα και όταν οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες στον ημιτελικό του περασμένου Σαββάτου είχε φτάσει η ώρα της γλυκιάς εκδίκησης. Στα δύο πρώτα παιχνίδια η G2 Esports “ποδοπάτησε” την αντίπαλο της και βρέθηκε σε match point. To 3ο παιχνίδι ήταν αμφίρροπο όμως τα συνεχόμενα εξαιρετικά team fights στο late game ήταν αρκετά για να φέρουν το 3-0 και την πρόκριση στον μεγάλο τελικό.

 

 

Έσπειρε τον τρόμο και στον τελικό

Όλοι μας θέλαμε να δούμε τον Comp να γίνεται ο πρώτος Έλληνας πρωταθλητής του LEC όμως δυστυχώς για εκείνον και τους συμπαίκτες του η G2 ήταν σε εντελώς άλλο επίπεδο στον τελικό του Βερολίνου. Με μεγάλο πρωταγωνιστή (τον μετέπειτα MVP του τελικού) Caps, η G2 ισοπέδωσε την Rogue. Για κάθε κίνηση της Rogue η G2 Esports είχε έτοιμη την απάντηση και υπήρχαν στιγμές που έμοιαζε να παίζει αψεγάδιαστα.

Όπως και με τη Fnatic, έτσι και στον τελικό τα έκανε όλα όπως έπρεπε. Eίχε καλύτερα drafts, καλύτερο shot calling (λήψη αποφάσεων την ώρα του παιχνιδιού) ενώ τα team fights της ήταν για σεμινάριο. Μετά το 2-0 η RGE έδειξε να προσπαθεί να κάνει κάτι όμως η χαρά της δεν κράτησε πολύ αφού το μικρό της προβάδισμα χάθηκε, μαζί με τις ελπίδες που είχε να κατακτήσει το τρόπαιο. Το γεγονός πως η πεντάδα των Broken Blade, Jankos, Caps, Flakked και Targamas θα εκπροσωπήσει το LEC στο Mid-Season Invitational (MSI) – απέναντι στις καλύτερες ομάδες από τα υπόλοιπα πρωταθλήματα – μας κάνει να ελπίζουμε ακόμα και για την πρωτιά.

 

 

Ξεκινά το ταξίδι της πρωταθλήτριας Ελλάδας Team Phantasma

Με το LEC Spring Split 2022 να ολοκληρώνεται έφτασε η ώρα για την έναρξη του European Masters Spring 2022. Οι 16 καλύτερες ομάδες από τα ERLs (εθνικά πρωταθλήματα) χωρίστηκαν σε 4 ομίλους των τεσσάρων όμως μόνο 8 θα συνεχίσουν στα νοκ-άουτ. Ανάμεσα τους και η πρωταθλήτρια του Greek Legends League, Team Phantasma, που την περασμένη εβδομάδα έμαθε τους αντιπάλους της. Τα “φαντάσματα” θα συναντήσουν τη νικήτρια του NLC Spring 2022 X7 Esports, την πρωταθλήτρια Γερμανίας GamerLegion και την κάτοχο του τίτλου Karmine Corp στο Group B.

 

*Instagram account του Greek Legends League.

 

Πρόκειται για τρεις πανίσχυρες ομάδες με την Karmine Corp να ξεχωρίζει, καθώς είναι ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, ενώ διαθέτει και έναν superstar του επαγγελματικού League of Legends, τον Rekkles. Ο τέσσερις φορές πρωταθλητής Ευρώπης με τη Fnatic και δευτεραθλητής κόσμου το 2018 άφησε το LEC για το πρωτάθλημα Γαλλίας και το European Masters. To έργο της ελληνικής ομάδας μοιάζει δύσκολο όμως είναι βέβαιο πως έχει μόνο να κερδίσει από αυτή την εμπειρία. Πρώτο παιχνίδι την Παρασκευή (15/4) στις 19:00 απέναντι στη GamerLegion.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη