Το καλοκαίρι επίσημα στην Ελλάδα η OPPO, αυτά είναι τα πρώτα προϊόντα

by Aggeliki Tsoukana

Ευχάριστα νέα για τους φίλους της τεχνολογίας, αφού η OPPO ανακοίνωσε πως μέσα στους επόμενους μήνες -μέσα στο καλοκαίρι- θα έχει επίσημη παρουσία στη χώρα μας. Στην ίδια εκδήλωση όπου έγιναν οι σχετικές ανακοινώσεις, αποκαλύφθηκαν τρία smartphones που θα διατεθούν στην ελληνική αγορά, όπως κι ένα ζευγάρι ασύρματων ακουστικών.

Τα smartphones που θα… καλωσορίσουμε διαθέτουν πλήθος από ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά και λειτουργίες, με λίγο μεγαλύτερη έμφαση στον τομέα της κάμερας, κάτι που θα χαροποιήσει ιδιαίτερα τους φίλους της φωτογραφίας και κινηματογραφίας.

 

 

OPPO Reno7 5G & OPPO Reno7 Lite 5G

Για αρχή, δύο συσκευές από τη σειρά OPPO Reno7 θα κάνουν την εμφάνισή τους: τα OPPO Reno7 5G και το ολοκαίνουριο OPPO Reno7 Lite 5G. Μιας και ανήκουν στην ίδια σειρά, μοιράζονται κάποια χαρακτηριστικά όμως διαφέρουν αρκετά σε σημεία, οπότε θα προσελκύσουν διαφορετικό κοινό.

Πρώτα ας δούμε το OPPO Reno7 5G, μια συσκευή που άριστα καλύπτει καθημερινά σενάρια χρήσης με ευκολία, διαθέτοντας τον επεξεργαστή MediaTek Dimensity 900 5G μαζί με 8GB RAM και 256GB ROM – χαρακτηριστικά που συναντά κανείς σε συσκευές μεσαίας προς υψηλότερης κατηγορίας. Η οθόνη του έχει μέγεθος 6.4” και είναι τεχνολογίας AMOLED, για άψογα μαύρα, υψηλή αντίθεση και πλούσια χρώματα, μάλιστα υποστηρίζοντας και ρυθμό ανανέωσης 90Hz που την καθιστά άριστη επιλογή για παιχνίδια κι όχι μόνο. Ακόμη, σημαντική η ταχεία φόρτιση 65W, η οποία κάνει το 0%-100% σε περίπου τρία τέταρτα.

 

 

Η τριπλή κάμερα της συσκευής διαθέτει έναν βασικό φακό 64MP, που όπως αναφέρει η εταιρεία, ο οποίος συνεργατικά με το λογισμικό του κινητού προσφέρει χρήσιμες και πρωτότυπες λειτουργίες όπως το Bokeh Flare Portrait Video, με το οποίο θολώνεται το παρασκήνιο κατά τη διάρκεια εγγραφής ενός βίντεο όπως θα συνέβαινε με μια φωτογραφία πορτρέτου. Ένα άλλο παρόμοιο εργαλείο είναι το AI Color Portrait Video, με το οποίο η κάμερα εστιάζει στο θέμα και το κρατάει χρωματισμένο, κάνοντας ασπρόμαυρα όλα τα υπόλοιπα στοιχεία της εικόνας. Είναι μόνο δύο από τις αρκετές ενδιαφέρουσες λειτουργίες που αναμφίβολα θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον των content creators.

 

 

Σε ίδιο μοτίβο κινείται και το OPPO Reno7 Lite 5G, μια πιο… “lite” εκδοχή του Reno7 5G που αποκαλύφθηκε στην εκδήλωση. Διατηρεί την οθόνη AMOLED 6.4”, τριπλή κάμερα με βασικό φακό 64MP και δύο ακόμη κάμερες που συμπληρώνουν το σύνολο. Γενικώς, θα μπορούσε κανείς να πει πως τα OPPO Reno7 5G και Reno7 Lite 5G κινούνται σε επίπεδα μιας μηχανής DSLR, όσον αφορά στην ποιότητα φωτογραφίας, την ελευθερία ρυθμίσεων και τις δυνατότητες, κάτι που δε συναντάται εύκολα στη μεσαία κατηγορία.

Τα OPPO Reno7 5G και Reno7 Lite 5G έρχονται με ColorOS 12, το οποίο βασίζεται σε Android 12 για να προσφέρει όλα τα καλούδια του Android με μερικές επιπλέον δυνατότητες, από την εξατομίκευση έως ορισμένες λειτουργίες. Τέλος, και οι δύο συσκευές υποστηρίζουν δίκτυα 5G.

 

 

OPPO Find X5 Pro 5G

Το κορυφαίο smartphone που προσφέρει η OPPO λέγεται OPPO Find X5 Pro 5G και δεν προσπαθεί να κινηθεί σε «επίπεδα flagship» – είναι flagship. Έχει εκλεπτυσμένο σχεδιασμό, δυνατά χαρακτηριστικά, ισχυρή κάμερα, μεγάλη και ποιοτική οθόνη, απίστευτα γρήγορη φόρτιση, έχει δηλαδή τα πάντα… κι ακόμη περισσότερα.

Συγκεκριμένα, έχει οθόνη 6.7” τεχνολογίας AMOLED με LTPO πάνελ, προσφέροντας ανάλυση WQHD+, υποστήριξη προτύπου HDR10+ και ρυθμό ανανέωσης στα 120Hz, αλλά και μέγιστη φωτεινότητα στα 1300nits. Αυτά συνεπάγονται κορυφαία ποιότητα εικόνας που κάνει απολαυστική την παρακολούθηση ταινιών, το παιχνίδι, το διάβασμα ή ακόμη και το απλό browsing στο διαδίκτυο, με εξαιρετικά ομαλή κίνηση που δεν κουράζει το μάτι και ανεβάζει επίπεδο την εμπειρία. Επιπλέον, χάρη στην υψηλή φωτεινότητα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί άνετα σε εξωτερικούς χώρους αφού η οθόνη παραμένει ευανάγνωστη ακόμη και με έντονη ηλιοφάνεια.

Στο κομμάτι των επιδόσεων, ενσωματώνει τον «φρέσκο» επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen1 και μαζί του διαθέτει 12GB RAM, χαρακτηριστικά ενός flagship που σκοπεύει να προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις σήμερα αλλά και σε βάθος χρόνου. Από παιχνίδια έως βαριές εφαρμογές, δεν θα τα βρει δύσκολα σε οτιδήποτε κι αν του ζητήσει κάποιος. Αν τα 65W ήταν εντυπωσιακά, τότε τα 80W ταχείας φόρτισης ξεπερνούν κάθε προσδοκία, κάνοντας το 0%-100% σε περίπου μισή ώρα και δε χρειάζεται επιπλέον εξοπλισμός – ο φορτιστής 80W περιλαμβάνεται στη συσκευασία.

Περνάμε στην κάμερα, όπου η OPPO αποδεικνύει πως δεν «αστειεύεται». Σε συνεργασία με τη Hasselblad, δημιούργησαν ένα τριπλό σύστημα καμερών με κορυφαίους αισθητήρες και εξαρτήματα, όπως ενισχυμένα γυαλιά που συνδυάζουν αντοχή και ρεαλιστικότερη απόδοση χρώματος.

Βασική είναι μια κάμερα 50MP, και συμπληρώνεται από μια ultra-wide 50MP, έναν φακό tele 13MP και μια selfie κάμερα 32MP. Οι δυνατότητες εκπλήσσουν, προσφέροντας μεγάλη ελευθερία και άψογη ποιότητα επαγγελματικού επιπέδου, με φωτογραφίες όπου τα χρώματα απαθανατίζονται με ακρίβεια, η λεπτομέρεια παραμένει αναλλοίωτη και η ταχύτητα του κλείστρου προσφέρει ευελιξία ακόμη και σε ταχέως κινούμενα θέματα.

 

 

Εντυπωσιακές είναι οι επιδόσεις της κάμερας το βράδυ ή στο σκοτάδι, αφού αξιοποιεί ένα συνδυασμό εξαρτημάτων και software για να αποτυπώσει φωτογραφίες και βίντεο με πολύ υψηλή ποιότητα εικόνας παρά το σκοτάδι. Από τη μία, η οπτική σταθεροποίηση 5 αξόνων εγγυάται σταθερότητα που συναντά κανείς σε κάμερες DSLR, οπότε τα κουνήματα εξαφανίζονται και η βραδινή φωτογράφιση γίνεται ευκολότερη. Από την άλλη, η επεξεργασία που γίνεται σε κάθε φωτογραφία ή βίντεο δεν περνάει τα όρια της υπερβολής, φροντίζοντας να ομορφύνει την εικόνα και να την κρατήσει σε υψηλό επίπεδο χωρίς να την αλλοιώσει.

Όλα αυτά σε ένα σώμα επιμελώς σχεδιασμένο για να ξεχωρίζει με την απλότητά του, αφού το ελαφρύ εξόγκωμα της κάμερας είναι επενδυμένο με κεραμικό υλικό και η γυαλιστερή πλάτη δεν «τραβάει» τις δαχτυλιές. Η πιστοποίηση IP68 για προστασία ενάντια σε νερό και σκόνη είναι το «κερασάκι».

 

 

OPPO Enco X2

Για το τέλος, τα νέα πλήρως ασύρματα ακουστικά OPPO Enco X2 που παρουσίασε η OPPO. Συνεργαζόμενη με τη γνωστή εταιρεία ήχου Dynaudio, δημιούργησαν το σύστημα SuperDBEE που προσφέρει στουντιακού επιπέδου ήχο σε αυτό το ζευγάρι ψειρών, ώστε φορητότητα και ποιότητα ήχου να συνυπάρχουν.

Στο ίδιο μοτίβο, ενσωματώνει τεχνολογία LHDC 4.0 που εγγυάται υψηλής ποιότητας ήχο μέσω ασύρματης σύνδεσης χωρίς καθυστέρηση στη μεταφορά του, και διαθέτουν επίσης πιστοποίηση Hi-Res Audio Wireless.

Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό για πολλούς, το Active Noise Canceling (ANC) δε θα μπορούσε να λείπει από εδώ. Χάρη στο ANC, ο χρήστης μπορεί να ακούει τη μουσική του ή να μιλάει σε κλήσεις, με τα ακουστικά να φιλτράρουν τους θορύβους του περιβάλλοντος για να μην παρεμβαίνουν στην εμπειρία του.

Η πρώτη συσκευή που θα εμφανιστεί στη χώρα μας, από όλα τα παραπάνω, είναι το OPPO Reno7 Lite 5G και η κυκλοφορία του αναμένεται για το ερχόμενο καλοκαίρι, προτού σταδιακά διατεθούν όλα τα παραπάνω προϊόντα και ακόμη περισσότερα στο μέλλον.

Μπορείς να δεις ακόμη