Ήρθε το OnePlus Nord CE 3 Lite 5G με ένα εντυπωσιακό σύνολο χαρακτηριστικών

by Zikou Stella

Η One Plus ανακοίνωσε το νέο της smartphone, OnePlus Nord CE 3 Lite 5G. Σχεδιασμένο με έμφαση στην παροχή όλων των βασικών και δημοφιλών λειτουργιών σε προσιτή τιμή, προσφέρει εξαιρετική ισορροπία μεταξύ ποιότητας, απόδοσης και κόστους.

 

Οθόνη με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά για μια άνετη οπτική εμπειρία

Η συσκευή έρχεται με μεγάλη οθόνη LCD μεγέθους 6,72 ιντσών, μέγιστης ανάλυσης 2400 x 1080 pixels οπότε τα πάντα είναι ευανάγνωστα. Η αναλογία των πλευρών της συμφωνεί με το μοντέρνο πρότυπο 20:9, υποστηρίζει ρυθμό ανανέωσης στα 120Hz, με touch response rate στα 240Hz και επιπλέον, υπάρχει υποστήριξη για τις χρωματικές παλέτες sRGB και Display P3.

Χαρακτηριστικά όπως το eye comfort και το dark mode φροντίζουν για να απολαύσεις μια άνετη οπτική εμπειρία. Για την αναπαραγωγή multimedia υπάρχουν δύο στερεοφωνικά ηχεία, ενώ μπορείς να συνδέσεις και το αγαπημένο σου headset ακουστικών μέσω της κλασικής θύρας 3,5mm. Με την υποστήριξη για ενεργή ακύρωση θορύβου, απομονώνονται οι ήχοι του περιβάλλοντος και θα επικεντρώνεσαι στο περιεχόμενο που αναπαράγει τη στιγμή εκείνη το smartphone σου, μουσική, ταινία, σειρά ή οτιδήποτε άλλο.

 

Υψηλές επιδόσεις

Στο εσωτερικό της συσκευής υπάρχει ο επεξεργαστής Qualcomm Snapdragon 695 5G, που συνοδεύεται από τη μονάδα επεξεργασίας γραφικών Adreno 619 και θα έχεις όλη την απαραίτητη ισχύ τη στιγμή που τη χρειάζεσαι. Επίσης, το OnePlus Nord CE 3 Lite 5G είναι εφοδιασμένο με 8GB RAM LPDDR4X και αποθηκευτικό χώρο 128GB τύπου UFS2.2, που είναι δυνατό να επεκταθεί μέσω κάρτας microSD. Τρέχει το λειτουργικό σύστημα OxygenOS, που βασίζεται στο Android 13. Η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 5000mAh και είναι βέβαιο ότι θα αντέξει για περισσότερο από μία ημέρα με μέση χρήση. Φορτίζει στα 67W μέσω USB 2.0 Type C.

 

Τριπλή κάμερα με υψηλή ανάλυση

Στο πίσω μέρος υπάρχει τριπλή camera, με την οποία θα απαθανατίσεις σε υψηλή ποιότητα όλες τις αγαπημένες σου στιγμές. Η κύρια camera βασίζεται στον αισθητήρα Samsung S5KHM6SX03, με ανάλυση 108MP, μέγεθος pixel 0,64 µm στα 108M και 1,92 µm (9 σε 1) στα 12M. Το διάφραγμα έχει μέγεθος f/1,7. Συνοδεύεται από αισθητήρα βάθους με χαρακτηριστικά 2MP, f/2,4 και φακό macro στα 2MP με f/2,4. Υπάρχει LED Flash, το εύρος του zoom είναι 1x έως 6x και υποστηρίζεται multi autofocus (PDAF+CAF).

Θα μπορέσεις να καταγράψεις video ποιότητας 1080p στα 30 fps και 720p στα 30 fps. Σε κατάσταση slow motion υποστηρίζεται ανάλυση 720p στα 120 fps και σε time lapse 1080p στα 30 fps. Υπάρχει και video editor για να προσαρμόσεις το τελικό αποτέλεσμα στις προτιμήσεις σου. Αν ασχολείσαι έστω και ερασιτεχνικά με τις βιντεοσκοπήσεις, λειτουργίες όπως: AI Scene Enhancement, Dual-view Video, HDR, Nightscape, Portrait mode, Pano, Macro, Slo-mo, Time-lapse και Text-scanner θα σου φανούν πολύ χρήσιμες και θα διευκολύνουν τη δουλειά σου. Ακόμα δεν λείπουν τα διαφόρων ειδών φίλτρα για να τροποποιήσεις και να αναβαθμίσεις όλα σου τα videos.

 

Μπροστινή κάμερα για καθαρές selfie

H selfie camera έχει ανάλυση 16MP, μέγεθος pixel 1,0 µm και διάφραγμα f/2,4. Εκτός από τη λήψη φωτογραφιών υποστηρίζει την καταγραφή video στα 1080p με 30 fps και στα 720p με 30 fps. Το λογισμικό της προσφέρει λειτουργίες όπως Face Unlock, Screen Flash, HDR, Nightscape, Portrait mode, Pano και Time lapse, καθώς και φίλτρα με πολλές επιλογές.

 

Αισθητήρες για όλες τις χρήσεις

Το OnePlus Nord CE 3 Lite 5G διαθέτει μια σειρά από αισθητήρες, όπως σαρωτής δακτυλικών αποτυπωμάτων που είναι τοποθετημένος στο πλάι, επιταχυνσιόμετρο, ηλεκτρονική πυξίδα, γυροσκόπιο, αισθητήρα φωτισμού περιβάλλοντος, αισθητήρα εγγύτητας και το σίγουρο είναι πως όλοι κάπου θα σου φανούν χρήσιμοι.

 

Συνδεσιμότητα

Είναι δυνατή η σύνδεση σε δίκτυα LTE, 5G και Wi-Fi. Για τη σύζευξη με άλλες συσκευές υπάρχει το Bluetooth 5.1, ενώ η τεχνολογία NFC θα σου επιτρέψει να πραγματοποιήσεις πληρωμές χρησιμοποιώντας το smartphone σου. Ακόμα συνδέεται σε δίκτυα GPS, BDS, GLONASS, GALILEO, QZSS.

 

Βολικές διαστάσεις

Οι διαστάσεις του OnePlus Nord CE 3 Lite 5G είναι 165,5mm x 76,0mm x 8,3mm και το βάρος του 195g.

Με το εντυπωσιακό σύνολο χαρακτηριστικών του και την ανταγωνιστική του τιμή, το OnePlus Nord CE 3 Lite 5G είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν ένα αξιόπιστο και οικονομικό smartphone 5G. Διατίθεται σε δύο χρώματα: Pastel lime και Chromatic Grey.

Μπορείς να δεις ακόμη