A Plague Tale: Requiem

by Aggeliki Tsoukana

Η σειρά A Plague Tale είναι από εκείνα τα παιχνίδια που ξεκάθαρα μπορούν να προσφέρουν μία γνήσια immersive, ατμοσφαιρική και καθηλωτική gaming εμπειρία! H νέα προσθήκη, το Requiem, διατηρεί αυτά τα ποιοτικά στοιχεία που έκαναν το πρώτο παιχνίδι πετυχημένο και το βελτιώνει σε διάφορα επίπεδα.

Η αλήθεια είναι ότι το γαλλικό Asobo Studio έχει αποδείξει ότι μπορεί να δημιουργήσει ένα ωραίο βιντεοπαιχνίδι και όντως το A Plague Tale: Requiem αξίζει όλο το hype.

 

 

Υπόθεση

Η ιστορία συνεχίζεται από το τέλος του πρώτου παιχνιδιού. Έτσι, η Amicia, ο Hugo, ο Lucas και η Beatrice, προσπαθούν να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους σε νέα μέρη, ενώ ταυτόχρονα ψάχνουν για κάποια θεραπεία για την περίεργη ασθένεια (την περίφημη Macula) που βρίσκεται στο αίμα του Hugo. Δυστυχώς, το μέλλον επιφυλάσσει νέες εκπλήξεις, ειδικά από τη στιγμή που ο Hugo γίνεται ξανά ασταθής και τελικά δεν μπορεί να ελέγξει ή να περιορίσει την «κατάρα» του.

Γενικά, η υπόθεση έχει ενδιαφέροντα στοιχεία, καλογραμμένους και ενδιαφέροντες χαρακτήρες, κλιμάκωση και ένα τέλος εξαιρετικό.

 

Ατμόσφαιρα

H υποβλητική, φρικιαστική, αγωνιώδης και μεσαιωνική ατμόσφαιρα του τίτλου είναι το μεγάλο του πλεονέκτημα και συχνά σου προκαλεί τρόμο, άγχος ή δέος!

Προφανώς, τα γραφικά και ο ήχος παίζουν τεράστιο ρόλο στο καλό αυτό αποτέλεσμα. Ειδικά τα γραφικά, μπορούν να σου ρίξουν το σαγόνι τόσο τεχνικά, όσο και αρτιστικά, ενώ δεν θα ήταν υπερβολή να πει κανείς ότι υπάρχουν σκηνικά και μέρη όπου κανείς χαζεύει με την ομορφιά, τη ρεαλιστικότητα και τις λεπτομέρειές του.

Ακόμα και τα animation ή τα cutscene είναι καλοσχεδιασμένα και παράλληλα τα χρώματα και η αποτύπωση της φύσης προσθέτουν στο καλό οπτικό αποτέλεσμα και στον ρεαλισμό. Αρκεί να κινηθείς μέσα στη φύση ή σε ένα μεσαιωνικό χωριό για να νιώσεις ότι είσαι ήδη εκεί!

 

 

Gameplay

Το gameplay μοιάζει αρκετά με το προηγούμενο παιχνίδι. Έτσι, μιλάμε για ένα γραμμικό action adventure, το οποίο διαθέτει γρίφους, αρκετά stealth sequences και κάποια fast action κυνηγητά. Μία απλή και δοκιμασμένη συνταγή, η οποία δουλεύει και ικανοποιεί!

Μοναδική ουσιαστική προσθήκη είναι το skill tree, το οποίο έχει τη λογική της αναβάθμισης (για παράδειγμα το πόσα πράγματα μπορείς να κουβαλήσεις), ενώ και πάλι θα χρειαστείς ένα workbench.

Συμπερασματικά, το A Plague Tale: Requiem είναι ένα παιχνίδι που δεν περνά απαρατήρητο και μπορεί να σου χαρίσει μία ωραία ιστορία και μία δυνατή immersive εμπειρία. Έχει πολλά καλά στοιχεία, είναι σαφώς βελτιωμένο οπτικά και θα το απολαύσεις σίγουρα αν σου άρεσε και το Innocence.

Να σημειωθεί ότι ο τίτλος κυκλοφόρησε τόσο σε ψηφιακή, όσο και σε φυσική μορφή, για όλες τις νέες κονσόλες (PlayStation 5, XBOX Series X/S και Nintendo Switch) και για Windows PC (και σε υπηρεσίες όπως το Steam και το Epic Store). Επίσης, είναι διαθέσιμο και στο Game Pass.

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: PlayStation 5Nintendo Switch, Xbox Series X, Xbox Series S.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

 

Μπορείς να δεις ακόμη