Αφυγραντήρας και ζεστό σπίτι τον χειμώνα

by Admin_

Μάλιστα, οι σύγχρονοι αφυγραντήρες έρχονται με ακόμη περισσότερες ωφέλιμες λειτουργίες για την ατμόσφαιρα του χώρου σου. Εξαλείφουν δυνητικά επικίνδυνους παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν το σπίτι, την οικογένειά σου, ενώ είναι σχεδιασμένοι για περαιτέρω μείωση του ενεργειακού κόστους για θέρμανση τον χειμώνα.

Εξασφάλισε υγιεινή θέρμανση

Η υγρή ατμόσφαιρα (50-65% υγρασία) είναι ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη μούχλας. Εάν εσύ ή οποιοσδήποτε στο σπίτι πάσχει από συχνές κρίσεις άσθματος ή εάν παρατηρήσεις ανάπτυξη μούχλας σε διάφορα σημεία στο σπίτι, τότε θα πρέπει να εξετάσεις σοβαρά την τοποθέτηση αφυγραντήρα στον χώρο σου.

Ο αφυγραντήρας αποτελεί μια απλή και πραγματικά οικονομική λύση για την αντιμετώπιση της υψηλής υγρασίας. Έχει σχεδιαστεί για να απορροφά την υγρασία από τον αέρα, συμβάλλοντας έτσι στη διατήρηση του κατάλληλου επιπέδου υγρασίας στο χώρο σου. Αποτρέπει την ανάπτυξη μούχλας, βακτηρίων και άλλων σωματιδίων, τα οποία οδηγούν σε πληθώρα προβλημάτων υγείας μακροπρόθεσμα.

Η ποιότητα του αέρα στο σπίτι σου δεν μετριέται μόνο με την ποσότητα των τοξινών που μπορεί να αναπνεύσεις, αλλά και από τα επίπεδα υγρασίας του ίδιου του αέρα. Αν και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ένας ιονιστής-καθαριστής αέρα είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος καθαρισμού του αέρα από δυνητικά επιβλαβείς ουσίες, ένας αφυγραντήρας διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη βελτίωση της ποιότητας του εσωτερικού αέρα.

Ανεξάρτητα από το πόσα φυτά εσωτερικού χώρου έχεις στο σπίτι σου, ή καθαριστές αέρα που λειτουργούν συνεχώς, είναι αδύνατο να διατηρήσεις την ποιότητα του αέρα στο σπίτι σου σε υγιές επίπεδο εάν υπάρχει υπερβολική υγρασία. Γι’ αυτό, υπάρχουν οι αφυγραντήρες 2 σε 1. Μπορούν να λειτουργήσουν ως αφυγραντήρες και ως καθαριστές αέρα. Με αυτό τον τρόπο προσφέρουν την υψηλότερη ποιότητα αέρα στο χώρο. Από την μία ο αφυγραντήρας απομακρύνει την υγρασία και μαζί όλες τις δυσάρεστες επιπτώσεις που μπορεί να προκαλέσει και από την άλλη, ο καθαριστής αέρα με τα ειδικά φίλτρα που διαθέτει, απομακρύνει σκόνη, βακτηρίδια και δυσάρεστες οσμές προσφέροντας ένα ποιοτικά αναβαθμισμένο και υγιεινό περιβάλλον διαβίωσης για τους ανθρώπους που ζουν μέσα στον χώρο.

 

 

Εξοικονόμησε χρήματα

Με τη χρήση του αφυγραντήρα επιτυγχάνεις βελτίωση στην αίσθηση της θερμοκρασίας του χώρου. Το ανθρώπινο σώμα αντιλαμβάνεται τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος σαν συνδυασμό της θερμοκρασίας και της υγρασίας. Ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες, η υψηλή υγρασία δημιουργεί μία αίσθηση έντονου και πιο διαπεραστικού κρύου. Για παράδειγμα, ένας χώρος με θερμοκρασία 23°C και σχετική υγρασία 80%, είναι πολύ πιο δυσάρεστος από ένα χώρο με 20°C και 50% σχετική υγρασία. Για το λόγο αυτό, με τη ρύθμιση της υγρασίας σε χαμηλότερα επίπεδα έχεις μειωμένη αίσθηση του κρύου, και ταυτόχρονα απαιτείται χαμηλότερη θερμοκρασία για να έχεις ανάλογο αποτέλεσμα στις συνθήκες άνεσης.

Οι αφυγραντήρες με αυτόματη λειτουργία απενεργοποίησης χρησιμοποιούν έξυπνο λογισμικό για την ενεργή παρακολούθηση του κλίματος του χώρου σου και απενεργοποιούνται μόλις επιτευχθεί το επιθυμητό επίπεδο υγρασίας. Επιπλέον, θα τεθούν εκτός λειτουργίας μόλις γεμίσει η εσωτερική δεξαμενή νερού. Κι έχεις ένα πονοκέφαλο λιγότερο.

Μάλιστα, μπορείς πλέον να ρυθμίσεις τα ιδανικά επίπεδα υγρασίας στον χώρο σου, απ’ όπου κι αν βρίσκεσαι. Απόλαυσε ιδανικές συνθήκες και εξοικονόμησε ενέργεια, με τους αφυγραντήρες με συνδεσιμότητα Wi-Fi. Απλά κατέβασε δωρεάν την κατάλληλη εφαρμογή για smartphone και tablet και δημιούργησε το περιβάλλον που εσύ θέλεις, όταν το θέλεις, μέσω της έξυπνης τεχνολογίας Wi-Fi.

Η εφαρμογή διαθέτει όλες τις λειτουργίες ενός σύγχρονου αφυγραντήρα, ώστε να απολαμβάνεις τα οφέλη των ιδανικών επιπέδων υγρασίας στο χώρο σου. Επιπλέον οι έξυπνοι αφυγραντήρες έρχονται με προηγμένους αισθητήρες για να εξοικονομείς χρήματα κι ενέργεια. Ο αφυγραντήρας επιλέγει αυτόματα τα ιδανικά επίπεδα υγρασίας του χώρου ανάλογα με τη θερμοκρασία δωματίου, εξασφαλίζοντας έτσι χαμηλή κατανάλωση ρεύματος και άριστες συνθήκες χώρου.

Προστάτεψε την περιουσία σου

Τα υψηλά επίπεδα υγρασίας μπορούν να καταστρέψουν τη δομική ακεραιότητα του σπιτιού σου. Με την πάροδο του χρόνου, η υγρασία μπορεί να επηρεάσει όλα τα δομικά στοιχεία του σπιτιού. Από σκασίματα στους τοίχους και τις ξύλινες επιφάνειες, μέχρι σκουριασμένα μεταλλικά εξαρτήματα και συσκευές. Κι όλα αυτά επειδή υπάρχει υπερβολική υγρασία στο σπίτι σου. Ο αφυγραντήρας είναι ένας εύκολος τρόπος για να προστατέψεις το σπίτι σου από τη φθορά, ενώ ταυτόχρονα δημιουργείς ένα υγιεινό περιβάλλον διαβίωσης για την οικογένειά σου.

Μάλιστα, οι περισσότεροι αφυγραντήρες μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όλους τους χώρους του σπιτιού και θα σε βοηθήσουν να εξασφαλίσεις ένα στεγνό περιβάλλον. Είναι εξοπλισμένοι με ροδάκια για εύκολη μετακίνηση, επιτρέποντας την εύκολη μεταφορά της συσκευής από δωμάτιο σε δωμάτιο. Ορισμένοι αφυγραντήρες λειτουργούν το ίδιο αποδοτικά σε χαμηλές και υψηλές θερμοκρασίες και είναι ιδανικοί για χρήση καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Έτσι, αποτελούν την καλύτερη και αποτελεσματικότερη επιλογή για την απομάκρυνση της υγρασίας από το σπίτι, το σκάφος, το γκαράζ ακόμα και το τροχόσπιτο.

 

 

Απλά tips για να βρεις το μοντέλο που θα καλύψει πλήρως τις ανάγκες σου

Η απόδοση ενός αφυγραντήρα επηρεάζεται από τον όγκο και τα επίπεδα υγρασίας που αντιμετωπίζει ο χώρος σου. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι το μεγαλύτερο μέγεθος αφυγραντήρα δεν απαραίτητα και η καλύτερη επιλογή. Ως μονάδα μέτρησης της αφύγρανσης, έχουν οριστεί τα λίτρα νερού που μπορεί να υγροποιήσει και να συλλέξει ένας αφυγραντήρας εντός ενός εικοσιτετράωρου (lt/24h).

Η επιλογή του κατάλληλου για εσένα αφυγραντήρα εξαρτάται από ποικίλους παράγοντες. Για το λόγο αυτό δεν μπορεί να αποδοθεί μέσω ενός συγκεκριμένου τύπου υπολογισμού. Ο όγκος του χώρου σου υπολογίζεται πολλαπλασιάζοντας τα τετραγωνικά της επιφάνειας με το ύψος του και η παροχή αέρα του αφυγραντήρα θα πρέπει να είναι ικανή να σαρώνει τον αέρα στον χώρο όσες περισσότερες φορές γίνεται.

Για παράδειγμα, αν έχεις ένα χώρο με επιφάνεια 60m² και ύψος 3m, συνολικού όγκου 180m³ και επιλέξεις αφυγραντήρα με ικανότητα αφύγρανσης 20 λίτρα / 24ωρο, η παροχή του αέρα ανέρχεται στα 170 m³/h. Αυτό σημαίνει ότι σε 24 ώρες η συνολική παροχή αέρα θα είναι 4080m³/24ωρο, δηλαδή μπορεί να σαρώσει τον αέρα του χώρου σου 4080 / 180 = 22,6 φορές.

Θα πρέπει επίσης να λάβεις υπόψη σου και τα επίπεδα υγρασίας στην περιοχή που βρίσκεται ο χώρος σου. Εάν, για παράδειγμα, ο χώρος σου βρίσκεται κοντά σε θάλασσα ή λίμνη, όπου τα επίπεδα υγρασίας είναι υψηλά ή σε μία περιοχή με πολύ χαμηλό ποσοστό υγρασίας, θα πρέπει να εξετάσεις την αγορά ενός αφυγραντήρα υψηλής αποδοτικότητας.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη