Περισσότερος χρόνος για σένα με μία ρομποτική σκούπα

by Aggeliki Tsoukana

 

Ο σύγχρονος απαιτητικός τρόπος ζωής, τα εξαντλητικά εργασιακά ωράρια και οι πολλές υποχρεώσεις δεν αφήνουν αρκετό ελεύθερο χρόνο για να ασχολείσαι καθημερινά με το σκούπισμα και σφουγγάρισμα του σπιτιού. Αν μάλιστα αναλογιστεί κανείς ότι ο χρόνος είναι εκείνο το αγαθό που δεν αγοράζεται ή αναπληρώνεται τότε η σημασία του είναι ακόμα πιο μεγάλη.

Με μία ρομποτική σκούπα μπορείς να «απελευθερώσεις» προσωπικό χρόνο από την καθαριότητα του σπιτιού, για να χαλαρώσεις ή να ασχοληθείς με τους δικούς σου, με τη σιγουριά ότι το πάτωμα θα είναι πάντοτε απαλλαγμένο από κάθε ίχνος σκόνης και ρύπων. Θα σε γλιτώσει από την αγγαρεία του σκουπίσματος, αφού θα αναλάβει να καθαρίζει σχολαστικά όλα τα δωμάτια. Μάλιστα, έχεις τη δυνατότητα να την προγραμματίσεις από το smartphone σου, ώστε το σκούπισμα να γίνεται όσο λείπεις από το σπίτι.

 

Ο απόλυτος σύμμαχος για καθαρό σπίτι

Πολλές ρομποτικές σκούπες μπορείς να τις χειριστείς με το πάτημα ενός κουμπιού, ωστόσο η χρήση μέσω smartphone είναι πιο βολική. Άλλωστε με το κινητό σου και μέσω Wi-Fi έχεις τη δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου. Δηλαδή, μπορείς από τη δουλειά να δεις αν ολοκληρώθηκε η καθαριότητα στο σπίτι ή να σταματήσεις/ξεκινήσεις μία εργασία. Από την οθόνη του κινητού σου μπορείς να πραγματοποιήσεις εκκίνηση νέας χαρτογράφησης, να λάβεις ειδοποιήσεις και, γενικά, να κάνεις πολλές ρυθμίσεις με απλά βήματα.

 

 

Σχολαστικό καθάρισμα με απίστευτη ευελιξία στη χρήση

Από τη στιγμή που θα αποκτήσεις μία ρομποτική σκούπα, το πρώτο πράγμα που χρειάζεται να κάνεις είναι να της «γνωρίσεις» το σπίτι. Με ένα άγγιγμα στην οθόνη του κινητού σου, οι σκούπα θα χαρτογραφήσει όλους τους χώρους του με τους προηγμένους αισθητήρες που διαθέτει.

Από τον διαδραστικό χάρτη που θα δημιουργήσει η ρομποτική σκούπα σου, και θα το «μεταφέρει» στο smartphone σου, θα μπορεί να φέρει σε πέρας όποια αποστολή καθαριότητας της αναθέσεις. Για παράδειγμα, είτε βρίσκεσαι στο σπίτι είτε χιλιόμετρα μακριά, θα μπορείς ανά πάσα στιγμή να της ζητήσεις να σκουπίσει ένα συγκεκριμένο δωμάτιο, ή μία συγκεκριμένη περιοχή σε ένα δωμάτιο. Επίσης, θα μπορείς να δημιουργήσεις «απαγορευμένες ζώνες» (όπως π.χ. την περιοχή με τα παιχνίδια στο παιδικό υπνοδωμάτιο) που δεν θα προσεγγίζει η συσκευή.

Το μεγαλύτερο όφελος με μια ρομποτική σκούπα είναι ότι κερδίζεις τον χρόνο που θα αφιέρωνες για το σκούπισμα του σπιτιού καθώς και τον κόπο που θα έκανες. Επίσης, πέρα από τη σκόνη, πολλά μοντέλα, όπως η iRobot Braava jet m6, υποστηρίζουν δυνατότητα και για σφουγγάρισμα. Υπάρχουν μοντέλα που μπορούν να ανεβαίνουν και σε χαλιά τα οποία επίσης καθαρίζουν άψογα. Μάλιστα, εάν έχεις κατοικίδιο, θα εκτιμήσεις ιδιαίτερα τις δυνατότητες της iRobot Roomba j7 Ρομποτική Σκούπα, που έρχεται με ειδικές βούρτσες που απομακρύνουν αποτελεσματικά τις τρίχες κατοικίδιων.

 

 

Προγραμμάτισε την καθημερινότητά σου χωρίς άγχος

Είναι εύκολο να φτιάξεις το πρόγραμμα καθαρισμού του σπιτιού. Έτσι, θα μπορείς π.χ. να καθορίσεις ποιες ημέρες θα γίνεται το σκούπισμα, ποια ώρα θα ξεκινά, και ποια δωμάτια θα «περνά» κάθε φορά. Παράλληλα, μπορείς να προσαρμόσεις το πρόγραμμα απόλυτα στις ανάγκες σου, ώστε για παράδειγμα η κουζίνα να σκουπίζεται καθημερινά, και πιο αραιά το δωμάτιο για τους φιλοξενούμενους.

Όπως είναι φυσικό, ανά πάσα στιγμή και από οπουδήποτε κι αν βρίσκεσαι, μπορείς να αλλάξεις το πρόγραμμα. Επίσης, ορισμένα μοντέλα δίνουν τη δυνατότητα να παρακολουθείς σε πραγματικό χρόνο την πρόοδο στην εκτέλεση του προγράμματος, βλέποντας στην οθόνη του smartphone σου ποια δωμάτια έχουν ήδη καθαριστεί και πόσοι ρύποι έχουν συλλεχθεί.

 

Είναι πραγματικά έξυπνες

Μια ρομποτική σκούπα έχει αρκετή ευφυΐα για να παίρνει άριστα σε κάθε αποστολή καθαριότητας. Εκτός από τους αισθητήρες οι οποίοι της επιτρέπουν να «καταλαβαίνει» πού βρίσκεται κάθε φορά, χρησιμοποιεί επίσης εξελιγμένους αλγόριθμους ώστε να διαλέξει την καλύτερη διαδρομή καθαρίσματος και να «περάσει» από όλα τα σημεία της περιοχής που της έχεις ζητήσει να σκουπίσει.

Μάλιστα, οι συσκευές αυτές είναι τόσο έξυπνες, ώστε να φροντίζουν οι ίδιες για την επαναφόρτιση της μπαταρίας τους. Επομένως, αν κατά τη διάρκεια του σκουπίσματος «διαπιστώσουν» πως η μπαταρία τους εξαντλείται, θα σταματήσουν προσωρινά και θα επιστρέψουν στη βάση τους για να «φουλάρουν» την μπαταρία, ώστε στη συνέχεια να συνεχίσουν το καθάρισμα από εκεί που το άφησαν.

Επομένως, στην πράξη η μόνη φροντίδα που χρειάζονται από τον χρήστη είναι το άδειασμα του κάδου τους. Κάτι που πολλά μοντέλα φροντίζουν να το υπενθυμίζουν, στέλνοντας ειδοποίηση στο smartphone, όταν ο κάδος αρχίζει να γεμίσει με σκόνες και ρύπους.

 

Καλύτερη ζωή με μια ρομποτική σκούπα

Αν αναλογιστείς το γεγονός ότι οι δουλειές του σπιτιού είναι χρονοβόρες, επαναλαμβανόμενες, κουραστικές και καμία φορά λίγο βαρετές, σίγουρα ο καθένας μας θα έκανε τα πάντα για να τις αποφύγει. Μια ρομποτική σκούπα είναι μια καλή λύση για να μειώσεις τον χρόνο που αφιερώνεις καθημερινά.

Με την τεχνολογία να έχει γίνει πλέον πιο προσιτή για όλους, προσφέροντας λύσεις για ουσιαστική ευζωία, πρέπει να σκεφτείς σοβαρά την επένδυση σε μία ρομποτική σκούπα που μπορεί να σε ξεκουράσει και να σου δώσει πίσω πολύτιμο χρόνο.

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: ρομποτική σκούπα, smartphone.

Μπορείς να δεις ακόμη